Europa League: Με Φιορεντίνα ο Τόρο, με Τορίνο ο Λοντίγκιν, με Βιγιαρεάλ ο Βιντάλ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Δύο μεγάλους εμφυλίους, έναν ιταλικό και έναν ισπανικό, ανέδειξε η κλήρωση της φάσης των 16 του Europa League. Σε αυτήν δεν περιλαμβάνονταν ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του από την Ντνίπρο, όμως η διοργάνωση έχει ενδιαφέρον για την Θράκη εξαιτίας παικτών που κατάγονται από την περιοχή μας ή έχουν αγωνιστεί στις ομάδες μας.

Το τελευταίο ζευγάρι που ανέδειξε η κληρωτίδα ήταν ο ιταλικός εμφύλιος ανάμεσα στην Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη (που με δυο ασιστ στον επαναληπτικό και άλλη μία στον πρώτο αγώνα με την Φέγενορντ ήταν ο παίκτης ορόσημο για την πρόκριση των Ιταλών), που θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα.

Νωρίτερα, αναδείχθηκε άλλος ένας εμφύλιος, ισπανικός αυτή τη φορά, με την Σεβίλλη του πρώην παίκτη του Πανθρακικού Βιντάλ να κληρώνεται με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του πρώην τερματοφύλακα της Skoda Γιούρι Λοντίγκιν θα αντιμετωπισει την Τορίνο.

Από εκεί και πέρα, η Ντνίπρο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, η Βολφσμπουργκ του Βιεϊρίνια την Ίντερ ενώ η τουρκική Μπεσίκτας που απέκλεισε στα πέναλτι την Λίβερπουλ το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 του Europa League:

Έβερτον – Ντιναμό Κιέβου

Ντνίπρο – Άγιαξ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Τορίνο 

Βόλφσμπουργκ – Ίντερ

Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη

Νάπολι – Ντιναμό Μόσχας

Κλαμπ Μπριζ – Μπεσίκτας 

Φιορεντίνα – Ρόμα