Εκλογές με… άρωμα Ξάνθης στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιείται η τακτική γενική συνέλευση στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, κατά την διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

 

Υποψήφιος είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Μανώλης Παλάσκας, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι στις εκλογές έχει εμπλακεί ευθέως ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ. Όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΕΠΣ Ξάνθης όπου λειτούργησε ως σύμβουλος της παράταξης Πανίδη, κάνει κάτι αντίστοιχο αυτήν την περίοδο και στην Καρδίτσα. Με την διαφορά ότι η εμπλοκή του στην Ξάνθη αποκαλύφθηκε μόλις τις τελευταίες τρεις μέρες, ενώ στην ΕΠΣ Καρδίτσας απασχολείται επί σχεδόν δεκαήμερο και μάλιστα προκάλεσε και την καυστική ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή (20/02), η ΕΠΣ Καρδίτσας, κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, για ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία. Αναλυτικά: “Ο κύριος Γκαγκάτσης βρίσκεται στην Καρδίτσα για τις εκλογές της Ε.Π.Σ.Κ της 28ης Φεβρουαρίου. Ο ρόλος του; Η δήθεν ενημέρωση των Σωματείων για τις υποτιθέμενες οικονομικές επιχορηγήσεις. Δίπλα του ασφαλώς βρίσκεται ο στενός συνεργάτης του και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης, Γεώργιος Κρανής. Αλησμόνητα είναι εξάλλου τα δημοσιεύματα του τελευταίου στον τοπικό τύπο κατά την περίοδο των εκλογώνστις οποίες ήταν υποψήφιος ο κ. Γκαγκάτσης για την προεδρία της ΕΠΟ με τα οποία το μέλος του Δ.Σ αποδοκίμαζε εμφατικά την υποψηφιότητά του. Η μεγάλη αγάπη του Βασίλη Γκαγκάτση ήταν ανέκαθεν ο Ολυμπιακός, και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την επιλογή του να επισκεφθεί άμα τη αφίξει του στην πόλη μας, ομώνυμο Σωματείο-μέλος της Ένωσης. Υ. Γ: Αχ φτωχομάνα Θεσσαλονίκη!!”.

Ακολούθησε μια επεισοδιακή αλλά κυρίως καταγγελτική η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, με τον νυν πρόεδρος να καταγγέλλει ότι άτομα που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα από την έτερη παράταξη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή ακόμα πως υποψήφιοι δεν υπάρχουν στα μητρώα των ομάδων που υποτίθεται ότι είναι μέλη και αποκτούν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ενστάσεις σε περίπτωση εκλογής τους από την αντίπαλη παράταξη που φέρει την ονομασία «Συμμαχία για το ποδόσφαιρο» και έχει ως βασικούς υποψηφίους τον πρώην πρόεδρο της Αναγέννησης και νυν αντιδήμαρχο Καρδίτσας Σωτήρη Αντωνίου, τον Γεώργιο Σκάρλο που έχει ασχοληθεί διοικητικά με ομάδα του νομού και τον δικηγόρο Λάμπρο Μπίρδα που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και καταγγελίες για χρηματισμό σωματείων με αντάλλαγμα την ψήφο στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας από την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες ότι διεξάγεται ένας έντονος προεκλογικός αγώνας με πολλούς ενδιαφερόμενους και πιθανόν με ανορθόδοξες μεθόδους. Η παράταξη «Συμμαχία για το ποδόσφαιρο» που αντιμάχεται την «παράταξη Παλάσκα» απάντησε στις καταγγελίες κάνοντας λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνηκαι όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια πολύ θερμή εκλογική διαδικασία το Σάββατο…