ΕΠΣ Ξάνθης: Στον τελικό ο Ορφέας μετά από επεισοδιακό ημιτελικό με το Άβατο (+photos)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μεγάλη νίκη για τον Ορφέα Ξάνθης που κέρδισε με 4-0 τον Άρη Αβάτου στο γήπεδο του ΑΟΞ, στον επαναληπτικό  του ημιτελικού για το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του θεσμού. Ενώ στο τέλος σημειώθηκαν και μικρής έντασης επεισόδια που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έλαβαν τέλος.

Στα του παιχνιδιού το πρώτο μέρος ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να απειλούν ελάχιστα η μία την άλλη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια – δυο καλές στιγμές στην κόντρα επίθεση που άφησαν ημιτελείς. Όλα αυτά μέχρι το 34’ όταν μετά από σέντρα του Γιάννη Καραγκιόζη ο Τζαμπάζ Χακή με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Ορφέα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύτονται  έντονα καθώς θεωρούν πως ο σκορερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Απο εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 50’ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Κυριαζίδη να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κισά Ομέρ, με την απάντηση των γηπεδούχων να είναι άμεση και στο 53’ ο Μαυρόπουλος με κεφαλιά από κοντά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό διαιτητή καθώς η φάση ξεκινά με τον Τουγιάλ να βρίσκεται εκτεθειμένος πριν βγάλει την σέντρα σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αβάτου. Σα να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους στο 56’ ο Μαυρόπουλος έκανε το κλέψιμο στο κέντρο και με πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Ξανθόπουλο που πλάσαρε αλλά είδε τον Χατζηγεωργίου να τον νικά ωστόσο ο Μαυρόπουλος που ακολουθούσε την φάση πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Αβάτου. Στο 67’ το σκορ πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με τον Γιάννη Καραγκιόζη με σουτ από κοντά να διαμορφώνει το 4-0. Στα αρνητικά για τους φιλοξενούμενους πέρα από την βαριά ήττα η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του αρχηγού της ομάδας Σάββα Μπαϊρακταρίδη στο 73’, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του Γιαννακούδη στο 76’ με την ομάδα του Αβάτου να τελειώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Μάλιστα η ομάδα του Ορφέα άγγιξε και το πέμπτο γκολ με τον Χατζηγεωργίου να νικά σε τετ-α-τετ τον Χίντ Ιμέρ.

Με το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης για τα δύο πρώτο γκολ του Αβάτου αλλά και για κάποιες κάρτες, ενώ υπήρξε και ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών με την «φωτιά» να σβήνει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής, με βοηθούς τους Θανάση Βασίλα και Άγγελο Κοτινούδη, ενώ τέταρτος ήταν ο Λευτέρης Κοριάνογλου.

ΟΡΦΕΑΣ PUMA (Μ. Μπογιατζίδης): Κισά Ομέρ, Μαυρόπουλος, Τζαμπάζ Χακή, Μαλαδένης, Παπαδιώτης, Κετσιεμενίδης(70΄Χίντ Ιμέρ), Καραγκιόζης Β., Ξανθόπουλος(86΄Μουτούς Τζοσκούν), Μόσχος, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου Τουγιάλ(88΄Μυγγίδης)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Γιαννακούδης, Καρασερίδης, Κομεσίδης, Μπαϊρακταρίδης, Σουκρήογλου, Κυριαζίδης, Λαζαρίδης(63’ Βασιλειάδης), Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης(63΄Γκέκας), Ντζομιάδης(51΄Παρσαντανιάν)