Ενισχύουν τους δεσμούς τους Αρριανά και Οσμανγκαζί Προύσας

Τους δεσμούς μίας αδελφοποίησης που ξεκίνησε επί Καποδίστρια όταν στα ηνία του Δήμου Αρριανών βρίσκονταν ο Ιμπραήμ Σερίφ, συνεχίζει ο Αχμέτ Ριτβάν δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών. Πρόκειται για την αδελφοποίηση με τον δήμο Οσμανγκαζί Προύσας, όπου δήμαρχος επανεκλέχτηκε το 2014 ο Μουσταφά Ντουντάρ, με καταγωγή από τη Δροσιά του νομού Ροδόπης. 

Ο δήμαρχος Αρριανών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεχμέτ Αρναβούτ, οι αντιδήμαρχοι Ισμαήλ Μολλά, Αχμέτ Κασάπ, Σινάν Αχμέτ, Γιουσούφ Σαλήχ και άλλοι αιρετοί του Δήμου επισκέφτηκαν την Προύσα της Τουρκίας. Στο δημαρχείο του Οσμανγκαζί τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ εκφράζοντας καταρχήν τα συγχαρητήρια για την εκλογή τους 

Στη σύντομη συνομιλία τους ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ επισήμανε ότι ο Δήμος Οσμανγκαζί δεν είναι μόνο ένας δήμος της ρουτίνας που ασχολείται με θέματα καθαριότητας, δρόμων, νερού, αλλά εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες, προσφέρει στους δημότες υγεία και εκπαίδευση, αλλά και υπηρεσίες που απαιτούν οι πολίτες, όπως ο αθλητισμός και η ασφάλεια.  Είπε περαιτέρω πως προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία συνεργασία με την αδελφό Δήμο των Αρριανών, υπάρχει η ανάγκη ανάπτυξης περισσότερων έργων στο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

«Οι δραστηριότητες αυτές θα ενισχύσουν τους υφιστάμενους δεσμούς και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του υψηλού επιπέδου των σχέσεων μεταξύ των χωρών», είπε ο δήμαρχος. Μάλιστα πρότεινε, προκειμένου να ενισχύσουν τη φιλία και την αδελφοσύνη με τα Αρριανά, να χτίσουν στην πλατεία Bağlarbaşı ένα έργο που θα υποδεικνύει τη φιλία.  Στην εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν ανέφερε πως «πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των υφιστάμενων σχέσεων. Είναι σημαντική η ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας, η ανταλλαγή πληροφοριών».

Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ, μετά τη συνάντησή του στο δημαρχείο με τους επισκέπτες από τη Θράκη, παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου για την ανέγερση σχολείου, πλατείας και τεμένους.

Πηγή: http://xronos.gr