Ο απόηχος του Καρναβαλιού: Η αγορά, τα επείγοντα, η καθαριότητα, τα ευτράπελα και το μποτιλιάρισμα στους Κήπους

Θετικά είδε η αγορά της Ξάνθης την αυξημένη κίνηση επισκεπτών στην πόλη της Ξάνθης το τριήμερο της αποκριάς στην Ξάνθη.

 

Τόσο στην εστίαση όσο και στα καφέ μπαρ υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση σε σχέση με πέρυσι αλλά και μεγαλύτερη κατανάλωση αφού ευνόησε και ο καιρός. Πέρα από την ικανοποίηση δεν έλειψαν τα περιστατικά εκμετάλλευσης ή αισχροκέρδειας σε καταστήματα της περιοχής, λιγότερα πάντως σε σχέση με το παρελθόν .

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως παρότι είχαν προβλεφθεί 70 άδειες για μικροπωλητές και μόλις 7 για καντίνες, τελικά στην πόλη βρέθηκαν ανεξέλεγκτα δεκάδες άλλοι μικροπωλητές, που δημιούργησαν ένα ξεχωριστό «παζάρι» στην οδό Ύδρας αλλά και πλανώδιοι με φαγητό, αμφιβόλου ποιότητας και ακριβής τιμής. Είναι πάντως κάτι που συμβαίνει, σε κάποιο βαθμό, κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Ξάνθης 40 περιστατικά μέθης διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, αν κρίνει κανείς και τον αυξημένο κόσμο. Όμως δεν υπήρξαν περιστατικά βίας που να έφτασαν στα επείγοντα, όπως είχε συμβεί πέρυσι με τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη με ρόπαλα !

Σοβαρή καθυστέρηση αντιμετώπισαν οι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες, που επέστρεφαν με κονβόι λεωφορείων από την Ξάνθη στην Τουρκία. Ήταν η τρίτη χρονιά που ήρθαν μαζικά και οργανωμένα αλλά υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στο τελωνείο των Κήπων. Λόγω έλλειψης προσωπικού δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων στο τελωνείο με λεωφορεία που περίμεναν επί ώρες των έλεγχο.

Εντύπωση έκανε η προσπάθεια στην καθαριότητα, αφού παρά το μειωμένο προσωπικό και την αυξημένη προσέλευση το προσωπικό αντεπεξήλθε. Υπήρχε και ένα μυστικό όπλο αυτή την φορά αφού αυτόπτες είδαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος Χασάν Ογλού Φερντούν με ομάδα δεκάδων εθελοντών από το Δροσερό, τα ξημερώματα στους δρόμους, να επιχειρούν σε διάφορες δύσκολες αποστολές για να συνδράμουν το έργο της Υπηρεσίας !

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε διάφορα ενδιαφέροντα, όπως οι τρεις νεαροί που εμφανίστηκαν γυμνοί απο τη μέση και πάνω, στο μπαλκόνι της 28ης Οκτωβρίου, κρατώντας τις σφουγγαρίστες τους ! Επίσης ένας δυναμικός θεατής από άλλο μπαλκόνι ενώ οι Trellakademy από την Κομοτηνή είχαν μια ενδιαφέρουσα ιδέα σκουντώντας ένα voolskwagen στην οδό Βασ. Σοφίας !

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr