Ρόκα: «Μαρινάκης και Αλαφούζος κάνουν σαν μικρά παιδιά και προκαλούν επεισόδια»

Μπορεί ο επίσημος Πανθρακικός δια του προέδρου του να μην θέλησε να πάρει θέση και να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ της Super League, ωστόσο έξω από τα δόντια μίλησε για αυτά τα γεγονότα ο προπονητής της ομάδας Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

 

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως τα επεισόδια στα γήπεδα αλλά ακόμα και στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, το sdna επικοινώνησε με τον προπονητή του Πανθρακικού για να εκφραστεί και η άποψη των ξένων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Όσα συνέβησαν μεταξύ των προέδρων των ομάδων της Σούπερ Λίγκα τοπ απόγευμα της Τρίτης προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση και στον ίδιο, αλλά και σε φίλους και γνωστούς του στο εξωτερικό.

Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μπορεί να μιλήσει σαν ξένος, αλλά και σαν… Έλληνας, μετά από τόσα χρόνια διαμονής στην πατρίδα μας.  «Σίγουρα είναι πολύ περίεργο να βλέπεις τους ισχυρούς άνδρες των μεγάλων ομάδων να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Θυμάμαι και παλαιότερα στην Ισπανία να υπάρχουν αντεγκλήσεις, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Είναι μεγάλοι άνθρωποι και συμπεριφέρθηκαν σαν μικρά παιδιά. Αντί να καθίσουν όλοι μαζί και να βρουν λύσεις για το άθλημα που υπηρετούμε και αγαπάμε, αντί ο στόχος τους να είναι να κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο, προκαλούν αυτά τα επεισόδια» τόνισε στο sdna.gr o Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. 

Στην ερώτηση αν η αναστολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μπορεί να είναι μια λύση σε όσα ταλαιπωρούν το άθλημα, ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής απαντά πως ίσως είναι καλύτερα να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και κατόπιν από μηδενική βάση να γίνει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. «Θεωρώ πως η διακοπή του πρωταθλήματος, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, δεν θα βοηθήσει. Καλύτερα να ολοκληρωθεί η σεζόν και μετά όλοι όσοι εμπλέκονται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με… διαιτητή την κυβέρνηση να τα βρουν. Σίγουρα η Πολιτεία είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο, αυτή ξέρει καλύτερα τι είναι καλύτερο για το μέλλον. Σίγουρα πρέπει οι νόμοι να είναι πιο αυστηροί, αλλά και να εφαρμόζονται, είτε αφορούν οπαδούς είτε άλλους παράγοντες που δημιουργούν πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Πανθρακικού. 

Είτε ανασταλεί το πρωτάθλημα είτε βρεθεί άλλη διέξοδος, σύμφωνα με τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, θα πρέπει η λύση να είναι ριζική και όχι απλό… μπάλωμα. «Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα, τότε πάλι τα ίδια θα γίνουν. Θα είναι σαν να βάζουν ταινία σε μια τρύπα. Θα την καλύψουν, αλλά η τρύπα θα είναι ακόμα εκεί. Μακάρι να γίνει κάτι διότι δεν φταίμε σε τίποτα όλοι εμείς που είμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μια διακοπή τώρα θα βλάψει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν από το ποδόσφαιρο, μέχρι και τους φροντιστές και άλλους που δουλεύουν στις ομάδες και δεν φαίνονται» κατέληξε ο 38χρονος Ισπανός προπονητής.