ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στον επαναληπτικό ημιτελικό Ελπίδα Σαπών – ΠΑΟΚ Κοσμίου

Στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου, μετά την δεύτερη νίκη που πέτυχε επί της Ελπίδας Σαπών, αυτή τη φορά και μέσα στις Σάπες! Με συνολικό σκορ 5-3 οι παίκτες του Κοσμίου πήραν την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Προσκυνητών – ομάδα που είχε αποκλείσει το Κόσμιο στον τρίτο γύρο του κυπέλλου (αλλά ξαναβρίσκει μπροστά της στον τελικό, μετά τα περίεργα παραθυράκια της προκήρυξης και τα τερτίπια της κληρωτίδας)!

Με περίπου 60 φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της Ελπίδας Σαπών και κάτω από ψιλόβροχο πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός αγώνας που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Κοσμίου με 1-2 (που είχε αποκλειστεί στις πρώτες φασεις του κυπέλλου αλλά συνέχισε λόγω της πρωτοτυπίας που είχε η προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης). Στην Ελπιδα αρκούσε νίκη με ένα γκολ για να περάσει αυτή στον τελικό, λόγω των δύο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο Κόσμιο, στο ματς που είχε λήξει 3-2. Ωστόσο γνώρισε νέα ήττα και μοιραία αποκλείστηκε.

Η Ελπίδα από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, αλλά στο 7′ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-1 με κοντινή κεφαλιά του Ξενάκη μέσα από  την περιοχή, ύστερα από λάθος του Μακίδη. Με το γκολ αυτό που δέχτηκε θα έπρεπε η Ελπίδα να πετύχει δυο τέρματα για να περάσει στον τελικό και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ισοφάρισε  με φάουλ κάτω από το κέντρο του Καραθανάση και τραγικό λάθος του Ξύτσα, αφού η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και τον κρέμασε.

Με το σκορ στο 1-1 οι Σάπες ήθελαν ένα γκολ για να περάσουν, αλλά τελικά το χρυσό τέρμα το πέτυχε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου με τον Δανίδη και με αυτό το γκολ πήρε την πρόκριση με 1-2. Συγκεκριμένα, στο 74′ σε κόρνερ ο Παπανικολάου θα κάνει λανθασμένη έξοδο και ο έμπειρος φορ του Κοσμίου Σάκης Δανίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον ΠΑΟΚ στον τελικό.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο κ. Δρούζας με βοηθούς του τους Χούσκογλου και Δημητριάδη (φωτο από το Rodopisports). Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς για κάποιες συστάσεις στους πάγκους και των δυο.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ  (Χαριτόπουλος): Παπανικολάου, Σεμερτζή, Μακίδης (70 Τουφεξής), Καραθανάσης, Ρούφος, Δημόπουλος, Πασχάλης (44 Παπουνίδης), Γρίβας, Βασιλακάκης, Νικολαίδης, Μυστρίδης
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αιβάζης): Ξύτσας, Ζαχαρόπουλος, Μόσχος, Ταμάμης, Παναγιώτου, Γιαπρακτσής, Μάστρου, Αθανασίου, Δανίδης (74 Κυπιτρόγλου) Ταβασίδης (90 Γκόγκος), Ξενάκης