Στα… χαρακώματα Δόξα Δράμας – Άρης και στη μέση ο Βασιλακάκης!

Φήμες για συνάντηση στη Δράμα του προπονητή του Πανσερραϊκού Κώστα Βασιλακάκη με ανθρώπους της παλιάς του ομάδας της Δόξας στο καφέ του προπονητή στα κλιμάκια της εθνικής Αντώνη Κασδοβασίλη. Πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ Δόξας και Άρη, που τελικά τελείωσε πού γρήγορα. Ο επικεφαλής των μαυραετών, Ηλίας Βουγιουκλής μίλησε για οπαδούς του Άρη «που προκαλούν επεισόδια» και για σενάρια περί «πλαστών εισιτηρίων», οι κίτρινοι του απάντησαν… μέσω Υφυπουργού και οι Δραμινοί επανήλθαν εκ νέου… ξεκαθαρίζοντας!

Μπήκε… φωτιά ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και Άρη ενόψει του μεταξύ τους αγώνα της Κυριακής, ενώ η συνάντηση του Κώστα Βασιλακάκη στο καφέ που διαθέτει στη Δράμα ο φίλος του Αντώνης Κασδοβασίλης και συγκεντρώνει ανθρώπους της Δόξας, αυτή τη φορά έκλεψε περίσσότερο τα βλέμματα και φούντωσε τις φήμες…

Η αρχή δόθηκε απ’ τις δηλώσεις του επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής των μαυραετών, Ηλία Βουγιουκλή που άφησε αιχμές για τους οπαδούς των Θεσσαλονικέων (σχετικά με τα επεισόδια που προκαλούν -όπως είπε- αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν περί πλαστών εισιτηρίων).

«Οι δικοί μας θα έρθουν, και Αρειανοί, βεβαίως. Η Δόξα έχει το πλεονέκτημα πως έχει πολλούς φιλάθλους, κάτι που δεν συμβαίνει με ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα. Αν πάει η ομάδα καλά θα τετραπλασιαστούν. Πιστεύω 2-3.000 δικούς μας θα έχουμε. Οι Αρειανοί καλώς να έρθουν, αρκεί να μην έχουμε φασαρίες. Αν είναι να έρθουν για φασαρίες, να μην έρθουν. Μπορούμε να πορευθούμε με τα δικά μας χρήματα. Υπάρχει οργανωμένο κομμάτι που τους είδαμε και σε άλλα γήπεδα και στην Καβάλα και αλλού, ορισμένοι που δημιουργούν προβλήματα. Εμείς θα τους συμπεριφερθούμε όπως κάνουμε σε όλες τις ομάδες.  Επιδιώξαμε να τους έχουμε ξεχωριστή κερκίδα και αυτό συμφωνήσαμε με τον Άρη προκειμένου να μην γίνει τίποτα στο γήπεδο. Ακούμε πολλά και αν γίνει κάτι από αυτά θα λυπηθούμε πολύ. Εννοώ περί φασαριών, περί πλαστών εισιτηρίων και διάφορα τέτοια. Δεν τα λέω αυτά για να δυναμιτίσω το κλίμα. Όπως θα τους φερθούμε, όμως, έτσι πρέπει να μας φερθούν», ήταν τα λόγια του χαρακτηριστικά στο Αθλητικό Μετρόπολις.

Η απάντηση του Άρη

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ήρθε η επίσημη αντίδραση του Άρη σε αυτές τις τοποθετήσεις. Μέσω επιστολής, λοιπόν, στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, οι κίτρινοι «επιτίθενται» στον κ. Βουγιουκλή, εκφράζουν απορίες για τα λεγόμενά του και δίνουν τη δική τους εκδοχή για το θέμα με τα εισιτήρια και το πόσος κόσμος θα ταξιδέψει για Δράμα.

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
εάν στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα το θέμα της βίας εντός των γηπέδων «ευδοκιμεί», ώστε να προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις σας, σας παρακαλούμε πολύ να προσέξετε ποιος είναι ο συνηθέστερος τρόπος που την προκαλεί.

Συνημμένως σας μεταφέρουμε τις σημερινές δηλώσεις του υπευθύνου της Διοικούσας Επιτροπής της Δόξας Δράμας.
Ο κ. Ηλίας Βουγιουκλής αυθαίρετα δικάζει και καταδικάζει τον κόσμο της ομάδας μας προκαταβολικά, υποστηρίζοντας πως «συνηθίζουν να δημιουργούν επεισόδια». Επίσης εκτός των επεισοδίων προεξοφλεί πως στο προγραμματισμένο μεταξύ μας αγώνα (την Κυριακή 1η Μαρτίου) ο κόσμος του ΑΡΗ θα εισέλθει με πλαστά εισιτήρια και θα δημιουργήσει επεισόδια.

Νωρίτερα, σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Διευθύντρια των γραφείων του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗ, κ. Βουτσά, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα των εισιτηρίων, φέρθηκε ανεξήγητα ειρωνικά, επιθετικά και τέλος υβριστικά, δείχνοντας πως δεν είχε τη διάθεση για τη συνήθη, ομαλή και πολιτισμένη συνεργασία, που έχουμε με κάθε αντίπαλο ομάδα.

Η σημερινή Διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗ σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι τηρεί με προσήλωση τα εξής:
     
1. Συνεργάζεται άψογα με την εκάστοτε Διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας, καθώς και με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.
2. Προμηθεύεται, πληρώνοντας προκαταβολικά, τα εισιτήρια που μας διατίθενται για τις ανάγκες των φιλάθλων μας.
3. Φροντίζει μεθοδικά για την εύρυθμη μετάβαση και επιστροφή των φιλάθλων μας στους εκτός έδρας αγώνες.
4. Δηλώνει με υπερηφάνεια πως σε κανένα εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Για παράδειγμα την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, 2.500 φίλαθλοι του ΑΡΗ ταξίδευσαν στο Κιλκίς και επέστρεψαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Τέλος, δηλώνουμε πως παρά τις «εμπρηστικές» και κακόβουλες δηλώσεις του υπευθύνου της Διοικούσας Επιτροπής της Δόξας Δράμας, κ. Ηλία Βουγιουκλή, η Διοίκησή μας, όπως και ο κόσμος της ομάδας μας δεν πρόκειται να εμπλακούν σε κανένα επεισόδιο, ακόμη κι αν είναι… στημένο.

Η απάντηση στην απάντηση της Δόξα Δράμας

Κι όπως είναι φυσικό αυτή η μακροσκελής επιστολή του Άρη δεν έμεινε αναπάντητη απ’ τη Δόξα Δράμας, που θέλησε μέσω ανακοίνωσης να… ηρεμήσει κάπως την κατάσταση, να διαβεβαιώσει πως ο Ηλίας Βουγιουκλής δεν είχε πρόθεση να θίξει τον κόσμο των Θεσσαλονικέων και να δεσμευτεί πως θα φιλοξενήσει όπως πρέπει την αντίπαλη αποστολή.

Αναλυτικά αυτή: «Η διοικούσα επιτροπή του ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στον Υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, σχετικά με τις δηλώσεις του προεδρεύοντα της διοικούσας επιτροπής του ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ κου Ηλία Βουγιουκλή  αναφέρει τα παρακάτω:

1. Ο προεδρεύων της διοικούσας του ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ κος Ηλίας Βουγιουκλής, δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την ομάδα του ΑΣ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τους φιλάθλους του.

2. Η διοικούσα επιτροπή του ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα υποδεχθεί την ιστορική ομάδα του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τους πολυπληθείς οπαδούς της, ανταποδίδοντας την άψογη φιλοξενία του πρώτου γύρου στο γήπεδο Χαριλάου.

3. Τα παιχνίδια μεταξύ των ιστορικών συλλόγων ΔΟΞΑ και ΑΡΗ, πάντα αποτελούσαν πόλο έλξης και γιορτή ποδοσφαίρου για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, από τα χρόνια που οι δύο ομάδες  μεσουρανούσαν στην Α’ Εθνική. Για το λόγο αυτό ευελπιστούμε να ζήσουμε παρόμοιες στιγμές την προσεχή Κυριακή.

4. Η διοικούσα επιτροπή του ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ θα καταβάλει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΑΡΗ και την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή μετάβαση, είσοδο στις κερκίδες και την ομαλή αποχώρηση των φιλάθλων του ΑΡΗ».