Ξεκίνησαν οι Σχολικοί Αγώνες Γυμνασίων στην Ξάνθη

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες Γυμνασίων Ν. Ξάνθης, καθώς την Πέμπτη 19/2 πραγματοποιήθηκε η έναρξή τους στο κατάμεστο από μαθητές και εκπαιδευτικούς ΔΑΚ Ξάνθης. Με συμμετοχή 15 Σχολικών Μονάδων και περισσότερες από 25 ομάδες αγοριών και κοριτσιών στο βόλεϊ,  η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο αγωνιστικό και “κοινωνικό” πρόγραμμα, με θεματικό άξονα προβολής τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

O Δ/ντης ΔΔΕ Ξάνθης Γ. Παπαδόπουλος κήρυξε την έναρξη των αγώνων, ενώ η Δ. Παρτσαλίδου μίλησε ως εκπρόσωπος του δήμου, υποσχόμενη την αμέριστη συμπαράσταση των τοπικών αρχών σε αθλητικές  μαθητικές προσπάθειες. Η σχ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ξ. Κωνσταντινίδου έδωσε το νέο στίγμα διεξαγωγής των μαθητικών αγώνων στα πλαίσια του θεσμού του “Κοινωνικού σχολείου” στην εκπαίδευση και των κατευθύνσεων που προβάλλονται.

Η συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και φορείς, καθώς και οι καινοτόμες παράλληλες δράσεις ομόρφυναν και εμπλούτισαν με ιδανικό τρόπο την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων παρουσίασαν επιδείξεις το τμήμα Capoeira της ΦΕΞ, το αντίστοιχο Tae Kwo Do του Α. Χριστίδη και η χορευτική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ. Σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο αναρτήθηκαν εκθέσεις αφίσας και εντύπων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, ενώ όλοι μαζί φώναξαν στο τέλος “ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ ΌΛΟΙ ΊΣΟΙ”.

Στον αγωνιστικό τομέα οι σχ. Ομάδες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στο βόλεϊ κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας που γέμισε ασφυκτικά από γονείς, μαθητές, καθηγητές και δ/ντες σχολείων. Για πρώτη φορά συμμετείχαν σχεδόν όλα τα περιφερειακά Γ/σια του Ν. Ξάνθης, ενώ η “έξυπνη” διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου έλυσε πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Ο θεσμός των σχ. Αγώνων συνεχίζεται στην διάρκεια της χρονιάς όπου και θα διεξαχθούν όλα τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, ενώ προβλέπονται και νεοεισαχθέντα όπως τένις, πινγκ-πονγκ, badmiton, αλλά και ΑΜΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο τέλος της Β’ φάσης βρίσκονται και οι αντίστοιχοι σχ. Πανελλήνιοι αγώνες των Λυκείων. Η ομάδα βόλεϊ αγοριών του 3ου ΓΕΛ (Β.Ηλιάδης) αντιμετωπίζει την Αλεξ/πολη, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στις αρχές Μαρτίου η ποδοσφαιρική αναμέτρηση του 2ου ΓΕΛ (Η. Καραλίδης) με την νικήτρια ομάδα Δυτ. Μακεδονία – Θεσ/νίκη.