Photos: Υπέγραψε ο Μαρκαριάν μαζί με Γκιρτζίκη! Φεύγει για Ρώμη να δει Τοροσίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Και τυπικά νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (20/2) προσήλθε στην ΕΠΟ και υπέγραψε το συμβόλαιό του, το οποίο από την πλευρά της ομοσπονδίας υπογράφει όπως είναι φυσιολογικό ο ξανθιώτης πρόεδρός της Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έφτασε στη χώρα μας την Τρίτη, έχοντας ήδη αποδεχτεί την πρόταση της ΕΠΟ για να αναλάβει τον πάγκο της «γαλανόλευκης». Μετά από συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, αλλά και ενημέρωση για την κατάσταση στην Εθνική, ο Μαρκαριάν και οι συνεργάτες του Μαρσενάρο και Κωστένογλου υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους, που έχουν διάρκεια ως το τέλος του 2015, με οψιόν για ανανέωση ως τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016.

Όπως προαναφέρθηκε, εκτός από τον 72χρονο τεχνικό υπέγραψαν και οι δύο συνεργάτες του: ο Νίκος Κωστένογλου και ο   Ρόλαντ Μαρσενάρο.  Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως διέρρευσε, το Σάββατο ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη θα μεταβούν στην Ιταλία,  προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση Βερόνα- Ρόμα. Έτσι ο Μαρκαριάν θα έχει μια πρώτη επαφή με τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στις δύο ομάδες και λογικά συνάντηση με τον Βασίλη Τοροσίδη, αρχηγό της Εθνικής Ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατ’ εφαρμογή της σχετικής ομόφωνης απόφασης που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρχιο Μαρκαριάν υπέγραψαν σήμερα το συμβόλαιο συνεργασίας τους.

Η συμφωνία της ΕΠΟ με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκτός του κ. Μαρκαριάν, τα συμβόλαιά τους υπέγραψαν και οι συνεργάτες του κ. Μαρσενάρο, Κωστένογλου.