Το καρφί της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του βουλευτή Ξάνθης Αλ. Κοντού

Αφού διάβασε την επιστολή του Αλέκου Κοντού, ο οποίος απουσίασε από την ψηφοφορία καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, η πρόεδρος της Βουλής έριξε το… καρφί της. Διαβάστε αναλυτικά.

 

Απών από τη σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας προέδρου Δημοκρατίας ήταν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε προειδοποιήσει ότι δε θα ψηφίσει τον πρώην συνάδελφό του Προκόπη Παυλόπουλο, όπως και ο Ηρακλειώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέσθηκε πρόβλημα υγείας.

Απούσα ήταν και η Ιωάννα Γαϊτάνη της Α’ Θεσσαλονίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απουσίαζαν και οι βουλευτές της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης (Β’ Θεσσαλονίκης) και Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης) οι οποίοι με φαξ ενημέρωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε.

Οι δύο γαλάζιοι βουλευτές έστειλαν τις επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής με λογότυπο από την ελληνική πρωτεύουσα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το πέρας της ψηφοφορίας διάβασε λοιπόν τις επιστολές των απόντων βουλευτών Σάββα Αναστασιάδη και Αλέκου Κοντού και εξαπέλυσε και το “καρφί” της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντός είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να είναι στη Βουλή λόγω του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας όμως την απουσία του, η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε στο μέλλον από τους “βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό”, “να μην υπογράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα”.

Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν “Παυλόπουλος”, 233, “Αλιβιζάτος” 30 και “παρών” 33.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου θα γίνει στις 12 Μαρτίου, όταν και λήγει η θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια.

 

Πηγή: http://news247.gr