Η άγνωστη σχέση του Άρη Γιαννακίδη με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Γράφαμε χθες για την ακαριαία θετική αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν επρόκειτο όμως για το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο από την περιοχή μας, που εύλογα χάρηκε στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, καθότι, όπως μαθαίνουμε, ισχυρούς δεσμούς φιλίας εδώ και αρκετά χρόνια με τον κ. Παυλόπουλο είχε και ο τέως περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Άρης Γιαννακίδης.

 

Μπορεί να ανήκαν σε αντίπαλα κομματικά στρατόπεδα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δύο άνδρες να αναπτύξουν προσωπική φιλία και συνεργασία.

 Τους τελευταίους μήνες, ως γνωστόν, ο κ. Γιαννακίδης έχει εγκατασταθεί στο κλεινόν άστυ, αφού ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο γραφείο του πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, εξέλιξη που δημιούργησε προσδοκίες στους φορείς και στις αρχές του τόπου μας ως προς τη δυνατότητα διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και στον νευραλγικό τομέα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Παρότι στην παρούσα φάση υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη συγκεκριμένη θέση ο κ. Γιαννακίδης, τώρα που έχει αλλάξει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η προσωπική φιλία του με τον κ. Παυλόπουλο έρχεται να διατηρήσει τις παραπάνω προσδοκίες, αφού φαίνεται πως η Θράκη θα εξακολουθεί να έχει ένα «δυνατό χαρτί» – ενδιάμεσο για την μεταβίβαση των όποιων ζητημάτων ενδεχομένως προκύψουν σε ό,τι αφορά στην περιοχή στο άμεσο μέλλον και στο βαθμό που θα χρειαστεί η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας… 

 

Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr