Πρωταθλητής Εφήβων Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής των εβριτών Ηλία και Μούχλια

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Πρωταθλητής Εφήβων της ΕΠΕΣΘ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και 13η συνολικά στα 19 τελευταία χρόνια αναδείχτηκε ο Ηρακλής των Θρακιωτών Ηλία και Μούχλια, νικώντας 3-2 την ΧΑΝΘ.

Στον συναρπαστικό τελικό που έγινε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκηστο κατάμεστο γυμναστήριο του Αγίου Παύλου νίκησε τη ΧΑΝΘ με 3-2 που πολλοί της πάιχτες αγωνόζονται στην Α2 ανδρών. Η ΧΑΝΘ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με 1-0 και 2-1 σετ αλλά οι «κυανόλευκοι» έστειλαν τον τελικό στο τάι μπρέικ, όπου η ομάδα της Αδελφότητας βρέθηκε ξανά μπροστά με 10-8. Ο Ηρακλής είχε τον τελευταίο λόγο και με όπλο το σέρβις κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να πάρει το κύπελλο από τα χέρια του προέδρου της Ενωσης Βαγγέλη Ντινόπουλου.

Γ.Σ.Ηρακλής – ΧΑΝΘ 3-2 (21-25, 25-13, 22-25, 25-22, 15-12)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Ηλίας, Μούχλιας, Κουκουμάκας, Καπετανίδης, Τζιουμάκας, Δούρβος, Τσιράκης (λ) – Φωτιάδης, Κολτσιάκης, Τσατσούλας, Παπαδόπουλος.
ΧΑΝΘ (Δράμπας): Γ. Τερζόγλου, Νικολακάκης, Θεοδωρακάκης, Γ.Α. Τερζόγλου, Κουρτίδης, Κρουστάλλης, Ντινόπουλος (λ) – Ξένος (λ), Σπανουδάκης, Καραβιδόπουλος, Καρυπίδης, Παπαγεωργίου.

Στο μικρό τελικό Άρης – Πήγασος Πολίχνης 0-3 (15-25, 19-25, 16-25).

Θυμίζουμε ότι τον τίτλο στο πρωτάθλημα εφήβων της Α’ Ένωσης της ΕΟΠΕ που αφορά τις ομάδες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας κατέκτησε ακόμα μια χρονιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, επικρατώντας στον τελικό τον ΑΟ Ορεστιάδας, νικώντας στο κλειστό των Φερών με 3-1 σετ και κατέκτησε τον τίτλο.

Πλέον ο Εθνικός ως πρωταθλητής στους εφήβους της ΕΣΠΕΘΡ θα εκπροσωπήσει την Α’ Περιφέρεια στην ημιτελική φάση (Α’ όμιλος) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος εφήβων 2014-15, που θα διεξαχθεί από 25/2 έως 01/3/2015 στην Αριδαία, έχοντας ως αντίπαλο και τον Ηρακλή!