Τιμή στον Καλαρά στην πίτα της Παραολυμπιακής Επιτροπής και υπόσχεση για τον Κλασικό Μαραθώνιο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Tο κεντρικό πρόσωπο στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ήταν ο Μάκης Καλαράς του Ηρόδικου Κομοτηνής. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας το 2004 και πρωταθλητής του sit ski, αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται για τον μεγάλο του στόχο που είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στον Καναδά.

Μεταξύ των συνεχών μετακινήσεων και πολύωρων προπονήσεων, βρήκε το χρόνο να δώσει το παρόν στην εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όπου ήταν και το κεντρικό πρόσωπο. Ο Μάκης Καλαράς τιμήθηκε για τη συμμετοχή του στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν πέρσι στο Σότσι, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας ΑμεΑ αθλητής που έχει αγωνιστεί σε θερινούς και χειμερινούς Αγώνες και ένας από τους 14 που το έχουν καταφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Νιώθω πολύ όμορφα που τιμήθηκα για την προσπάθεια που έκανα στους χειμερινούς Αγώνες στο Σότσι. Μπορεί να μην κατάφερα να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο όμως για μένα, η συμμετοχή μου εκεί έχει την ίδια αξία με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε το 2004 στην Αθήνα. Τα συναισθήματα ήταν εξίσου δυνατά. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου και γιατί στην αίθουσα υπήρχαν και αθλητές για τους οποίους νιώθω περήφανος που έχω γνωρίσει και έχω αγωνιστεί μαζί τους στο στίβο, όπως ο Αγγουράκης, ο Κωνσταντακάς και ο Τοπτσής» δήλωσε ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής βρήκε την ευκαιρία να θέσει στον Σπύρο Καπράλο το θέμα της συμμετοχής των χειρήλατων αμαξίδιων στον Μαραθώνιο, τα οποία αποκλείονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας ο ίδιος και ο Άλεξ Ταξιλδάρης. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ υποσχέθηκε στον Καλαρά ότι θα το κοιτάξει το θέμα προσωπικά και επιτέλους να συμμετάσχουν (όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη) στο Μαραθώνιο και οι αθλητές με τα χειρήλατα αμαξίδια.

Στη φωτογραφία που αντλήσαμε, όπως και πληροφορίες, από το sportsfeed, βλέπετε τον Μάκη Καλαρά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Φουντουλάκη.