Champions League: Διατήρησε ελπίδες πρόκρισης απέναντι στην Μπάγερν ο μπαμπάς Λουτσέσκου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύθηκε από ένα τραγικό ματς στην Ουκρανία, με τη Σαχτάρ του Μιρτσέα Λουτσέσκου (πατέρα του Ραζβάν που κάθεται στον πάγκο της Skoda Ξάνθη) να κρατάει τη Μπάγερν Μονάχου στο 0-0 και τους Βαυαρούς να τελειώνουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσάμπι Αλόνσο.

 

Οι Βαυαροί δεν είχαν καλή εικόνα απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου, «μάσησαν» στο σκληρό παιχνίδι των Ουκρανών και έδειξαν πως ακόμα χρειάζονται αρκετή δουλειά για να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί για το τρόπαιο. Βέβαια είναι φαβορί για να προκριθούν, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 11 Μαρτίου στο Μόναχο, αλλά επειδή είναι ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις.

Το ματς δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα, με τη Μπάγερν Μονάχου να έχει πέντε τελικές, μια εξ αυτών στον στόχο, και τη Σαχτάρ μόλις μια η οποία δεν ανησυχήσε καθόλου τον Νόιερ. Φάσεις και σημαντικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν, αλλά υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο.

Έξι κίτρινες κάρτες, μια κόκκινη κι αρκετός… τσαμπουκάς στη Λβιβ Αρένα της Ουκρανίας (περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το εμπόλεμο Ντόνετσκ, από το οποίο έχει ξενιτευθεί η Σαχτάρ). Αυτός που σίγουρα θα θυμάται για καιρό το ματς αυτό, είναι ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ο διεθνής Ισπανός ήταν αμφίβολος, τελικά έπαιξε κι έκανε την 100ή συμμετοχή του σε αγώνα Champions League. Όμως, στο 65′ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον συμπατριώτη του Ουδιάνο Μαγιένκο κι έτσι άφησε τη Μπάγερν Μονάχου με δέκα παίκτες.

Στο άλλο ματς της βραδιάς που έγινε στο Παρίσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι ύστερα από το μεταξύ τους 1-1 άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς και όλα θα κριθούν «Στάμφορντ Μπριτζ». Αρκετά καλύτερη ήταν η Παρί, απειλήθηκε ελάχιστα από τους «μπλε», ενώ επιθετικά είχε σημαντικές ευκαιρίες βρίσκοντας απέναντί της τον εξαιρετικό, Τιμπό Κουρτουά ο οποίος αποσόβησε τις περισσότερες επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και είχαν διπλή ευκαιρία στο 12’ σε κεφαλιές των Ματουιντί και Ιμπραΐμοβιτς. Από εκεί και πέρα η Παρί πίεσε ωστόσο η Τσέλσι ήταν αυτή η οποία στην πρώτη της φάση άνοιξε το σκορ. Στο 36’ ο Κέιχιλ γύρισε την μπάλα με τακουνάκι και από εκεί ο Ιβάνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Λονδρέζους.

Στη συνέχεια, η Παρί απείλησε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Μπήκε ξανά δυνατά και είχε νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει τελικά στο 54’ με εξαιρετική κεφαλιά του Καβάνι. Στο υπόλοιπο μισάωρο είχε τον απόλυτο έλεγχο ωστόσο ο Κουρτουά σε δύο προσπάθειες του Ιμπραΐμοβιτς απέκρουσε για να κρατήσει το ισόπαλο 1-1 που βάζει σε θέση οδηγού την Τσέλσι για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα της φάσης των 16 του Champions League συνεχίζεται την Τετάρτη, με τα παιχνίδια Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης και Βασιλεία-Πόρτο.