Ανακοίνωση Συνδέσμου ΠΑΟΚ Ξάνθης κατά Σαββίδη – Βρύζα! Ένταση στο “Μακεδονία”

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο δέχθηκε ο Ζήσης Βρύζας, από τους ελάχιστους που βγήκαν από την κανονική έξοδο του “Μακεδονία” και δεν φυγαδεύθηκαν όπως η υπόλοιπη αποστολή, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Βλέπετε, ήταν πολύ αυστηρά ήταν τα αστυνομικά μέτρα από τη στιγμή που προσγειώθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο Μακεδονία (με την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συνταξίδεψαν και οι θριαμβευτές του βόλεϊ, που πέρασαν όμως σε… δευτερη μοίρα).

Είχε προηγηθεί η ντροπιαστική ήττα με 4-0 από τον Ατρόμητο, που έβαλε και τυπικά ταφόπλακα στις όποιες ελάχιστες ελπίδες για τίτλο είχε ο δικέφαλος του βορρά, κάτι που βέβαια πιστοποιήθηκε μετά την ισοπαλία της Τούμπας και ιδίως την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Στην πίστα του αεροδρομίου Μακεδονία στήθηκε… επιχείρηση, ώστε να αποχωρήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όχι με το λεωφορείο της ομάδας που ήταν παρκαρισμένο εκεί αλλά με πολιτικά αυτοκίνητα! Για να αποφευχθούν, μάλιστα νέες εντάσεις, επιλέχθηκε από την ΠΑΕ, παίκτες και προπονητικό τιμ να μην πάνε στην Τούμπα όπου τους περίμεναν οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Με τη συνοδεία της αστυνομίας έφτασε στο γήπεδο του Δικεφάλου το (άδειο) λεωφορείο της ΠΑΕ και αρχικά υπήρξε η εντύπωση πως ήταν μέσα και οι παίκτες. Ακούστηκαν κάποια συνθήματα αλλά και ατάκες τύπου «μας ξεφτιλίσατε σε όλη την Ελλάδα, μπράβο πρωταθλητές» πριν καταλάβουν όλοι πως… απουσίαζαν. Το πούλμαν ήταν άδειο!

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, Αναστασιάδης και Βρύζας ήταν οι μόνοι που βγήκαν από την κεντρική έξοδο και τα άκουσαν από λίγους οπαδούς που βρέθηκαν εκεί. Η κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, πάντως, άναψε με οπαδούς να κινούνται εναντίον του.

Αφορμή της έντασης αποτέλεσε και η κατηγορία εναντίον του για τη διαχείριση του θέματος Τζανδάρη και ιδιαίτερα πως μαζί με τον μάνατζέρ του θέλουν να… βγάλουν λεφτά. Τότε ο Βρύζας ξέσπασε ζητώντας να φέρουν τον πατέρα του ποδοσφαιριστή να μιλήσουν μπροστά τους.

Υπήρξε, μάλιστα και συνέχεια με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να σταματούν το αυτοκίνητο του Βρύζα και να τα λένε για δεύτερη φορά. Γενικά, ο Βρύζας πέρασε δύσκολες στιγμές, ενώ δεν μένει στο απυρόβλητο και από τους οργανωμένους που εξέδωσαν ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Σύνδεσμος Ξάνθης και άλλοι δώδεκα (Μακεδόνες, ΒΕΜ, Τριανδρία, Τούμπα, Ωραιόκαστρο, Πέραν, Καβάλα, Σέρρες, Έδεσσα, Γαλατάδες, Δεσκάτη, Καστοριά) υπάρχει ξεκάθαρη απαίτηση απομάκρυνσης του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ζητείται με πολύ καυστικό τρόπο, να “τελειώσει” μία για πάντα το κεφάλαιο Αναστασιάδης (“ο οποίος σπέρνει τη διχόνοια στους οπαδούς και “μολύνει” επανειλημμένως το ήδη “μολυσμένο” ποδοσφαρικό τμήμα”). Επίσης οι οπαδοί ζητούν να τελιώσουν από τον ΠΑΟΚ διάφοροι χαρακτηριζόμενοι ως “παίκτες-παιδάκια” (αναφέρονται σε Τζανδάρη-Κατσικά) και “δημόσιοι υπάλληλοι” (Σαλπιγγίδης).

Ακόμη οι οπαδοί επιτίθενται στον Σαββίδη και τους Αγγελίδη-Βρύζα σημειώνοντας “υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω, είστε εσείς και μόνο εσείς. Επενδύσατε στην σιγουριά σας ότι ο λαός του ΠΑΟΚ αποτελείται από πρόβατα και νομίζατε ότι με κινήσεις όπως η έλευση Γκαρσία και Αναστασιάδη θα ενεργοποιούνταν η προσωπολατρία μικρής μερίδας οπαδών και δεν θα δεχόσασταν κριτική για τα εμφανή εκούσια λάθη σας”. Και προσθέτουν: “Τα εξιλαστήρια θύματα που ψάχνετε και τα πρόβατα, κύριοι της διοίκησης δεν υπάρχουν πια”.

Τέλος, κάνουν λόγο για την χειρότερη χρονιά την τελευταία επταετίας και προσθέτουν: “Πάλι καλά που υπάρχουν τμήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και χάντμπολ που μας κάνουν περήφανος και αναδεικνύουν την ΠΑΟΚτσήδικη μαγκιά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 13 Συνδέσμων του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους και αυτού της Ξάνθης, με ένα κλικ ΕΔΩ, στο σχετικό άρθρο του http://thessports.gr.