Β΄ Εθνική: Μεγάλη νίκη της Ασπίδας κόντρα στους Κύκλωπες στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης 

– Πολύ μεγάλη εμφάνιση και νίκη με 32-23 για την Ασπίδα Ξάνθης επι των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, μπαίνοντας εκ νέου στην μάχη της πρώτης θέσης.

Η ομάδα του Θόδωρου Βαφειάδη μπήκε πάρα πολύ δυνατά και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και για περίπου 7 λεπτά κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ, ωστόσο ένα δυνατό ξέσπασμα της ξανθιώτικης ομάδας έφερε ξανά την διαφορά στα 5 γκολ, την οποία διαφορά και κράτησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Πάρη Ναθαναηλίδη που στο πρώτο μισό του αγώνα είχε πετύχει ήδη 7 τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος και για περίπου 12 λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, σε αντίθεση με το επόμενο 20λεπτο που το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Οι ξανθιώτες σκόραραν με κάθε τρόπο και έχοντας σε φοβερή κατάσταση των τερματοφύλακα τους Σταύρο Καίκη που έκανε πολλές επεμβάσεις, ενώ έσωσε και δύο πέναλτι για την ομάδα του. Οι παίκτες της Ασπίδας με πλουραλισμό επιθετικά με τους Καζαντζίδη, Μπρατίδη, Γκουντούλα, Τσόρδα και Παπαϊωάννου να πετυχαίνουν σημαντικά γκολ ανέβασαν την διαφορά στο +14 πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, εν όψει και του επόμενου αγώνα που θα γίνει μετά τις αποκριές στην Αλεξανδρούπολη με τους Κύκλωπες, οπού θα κριθεί εν πολλοίς και ο τίτλος για τον 7ο όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας Χάντμπολ.  

Διαιτητές: Σαπανίδης, Παρασκευούδης

Πεντάλεπτα: 5-1, 7-4, 8-7, 13-10, 15-10, 17-12 (ημίχρονο), 21-16, 23-18, 27-19, 32-21, 32-22, 37-23 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Θ. Βαβειάδης): Μισαηλίδης, Νικάκης 1, Τσόρδας 4, Σαλή Ογλού, Παπαϊωάννου 3, Μπέλλιος, Καζαντζίδης 8, Βαρδάκας, Γκουντούλας 4, Ρούφος 1, Ναθαναηλίδης 11,Καίκης, Μπρατίδης 5

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. Ταρές): Μισέντος, Ταρές, Νικόπουλος, Πιστόλας 5, Ξανθόπουλος 5, Θεοδώρου 3, Χαραλαμπίδης 4, Τζάντζαλης, Κρεωνάς, Ξενοπανάγος, Οβαγιάν, Αβιλισιάδης 2, Σέλκος 1,  Μπασδάνης 3, Ξηρόπουλος.  

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης  13
2. Ασπίδα Ξάνθης   12
3. Πανσερραϊκός*  2
4. ΠΑΟΚ Δράμας*  -4

* ΠΑΟΚ Δράμας και Πανσερραϊκός έχουν αγώνα λιγότερο