ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Στην παράταση λύγισε ο Εθνικός από το Πανσερραϊκό στον πρώτο ημιτελικό

Ο Πανσερραϊκός είναι η μία ομάδα που προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ομάδα των Σερρών κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 85-91 αλλά για να τα καταφέρει χρειάστηκε να παιχτεί πεντάλεπτη παράταση και να παρουσιάσει εξαιρετική απόδοση ο Ιακωβίδης, ο πλέι μέικερ της μακεδονικής ομάδας.

 

Σε γενικές γραμμές ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος, όμως παρασύρθηκε από τον ρυθμό του Εθνικού, που έπαιξε με αρκετούς νέους παίκτες και στο τέλος παραλίγο να πάρει και τη νίκη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο τελούδης ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές και ο Πανσερραϊκός αστόχησε στην επίθεση που ακολούθησε, για να οδηγηθούμε στην παράταση. Αν ο Τελούδης είχε ευστοχήσει και στις δύο, θα μιλάγαμε για μια μεγάλη πρόκριση και θα ήταν ο Εθνικός αυτός που θα περίμενε το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ΑΕ Κομοτηνής – Αστέρα Καβάλας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανσερραϊκός αποτελεί από τα φαβορί για άνοδο και θα συμμετάσχει στα πλέι οφ της Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενώ ο Εθνικός αντιθέτως, είχε κακή πορεία στο πρωτάθλημα και θα παίξει στα πλέι άουτ με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και να αποφευχθεί ο δεύτερος διαδοχικός υποβιβασμός, αυτή τη φορά στην Α2 Ανδρών του τοπικού πρωταθλήματος. Επομένως η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και για αυτό, το γεγονός ότι ο Εθνικός κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την πρόκριση, αποτελεί από μόνο του επιτυχία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο…