Θρήνος για τον θάνατο του Παναγιώτη Ανδρικόπουλου

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Αθήνα την Τρίτη σε ηλικία 78 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, ο οποίος την περίοδο 1992-1994 είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ασπίδας Ξάνθης, την περίοδο που η ιστορική ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική.

Το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε κλονιστεί, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από την Ξάνθη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο Κορινθίας, όπου ζούσε ο αδερφός του.

Ο Παναγιώτης  Ανδρικόπουλος είχε γεννηθεί στο Κιάτο και είχε σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη τη δεκαετία του ΄70 δραστηριοποιούμενος στον κλάδο των κατασκευών, με αρκετή επιτυχία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 είχε αποκτήσει τη μονάδα Σκυροδέματος «Μπετόν Ξάνθης» που αργότερα εξαγοράστηκε.

Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 2000 συνέχισε να δραστηριοποιείται ως εργολάβος σε δημόσια και ιδιωτικά έργα  καθώς και στις οικοδομικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια της δραστηριότητάς του είχε μισθώσει από το Δήμο Ξάνθης  το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, το οποίο ανακαίνισε και επαναλειτούργησε ως Εlisso, πριν την πώλησή του σε αθηναϊκό όμιλο.

Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από το 2002 και για δέκα χρόνια, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ξάνθης αλλά όπως προαναφέραμε και Πρόεδρος της Ασπίδας Ξάνθης, σε μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της.

Όπως αναφέρει το xanthipress, ήταν από τους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες με έντονη επαγγελματική και κοινωνική παρουσία, σε πολλούς χώρους και ήταν αρκετά δημοφιλής. Είχε δύο γάμους, ένα στην Αθήνα από τον οποίο απέκτησε ένα γιο και μια κόρη και ένα στην Ξάνθη από τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, είχε επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Βρέθηκε στην Ξάνθη για τελευταία φορά, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων…