Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Θράκη! Η τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας…

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Θράκη και ευρύτερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, προκαλώντας μια σειρά από προβλήματα στην περιοχή. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία διεκόπη η κυκλοφορία  των οχημάτων σε διάφορα τμήμα της Ροδόπης λόγω υπερχείλισης υδάτων ενώ οι κάτοικοι του Έβρου μετρούν ακόμη τις πληγές τους από την πρόσφατη θεομηνία.
 
Στην Καβάλα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, διεκόπη από την 12:00 ώρα, της Τρίτης (10-02-2015), ο απόπλους των Ε/Ο πλοίων της πορθμειακής γραμμής Θάσου – Κεραμωτής, ενώ στο τμήμα της Εγνατίς Οδού από Ξάνθη προς Κομοτηνή έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγορευτικό για την κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. 
 
Αναλυτικά η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή σύμφωνα με την Αστυνομία 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, στις υδάτινες διαβάσεις ποταμών Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού) και Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου). Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, για μεγάλα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό από Δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον κόμβο Ιάσμου Ροδόπης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Αναφέρεται συνεχή μείωση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του Άρδα, Τούντζα και Ερυθροποτάμου. Στην παρούσα φάση, εξέλειπαν οι κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων.
 
Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 
Η γραμμή του ΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, έχει υπερκαλυφθεί από νερά, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των τραίνων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]
 
[Τελευταία ενημέρωση 11-02-2015 και ώρα 08:00]
Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η στάθμη των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς, έχει ως εξής
Επίπεδο στάθμης ποταμού Έβρου, στην περιοχή Κήπων 6,30 μ. (όριο συναγερμού 6,40 μ.). 
Επίπεδο στάθμης ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πέταλο 6,20 μ. (όριο συναγερμού 6,00 μ.). 
Στις περιοχές Σουφλίου και Λαγυνών, παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων κατά (15-20) πόντους. Λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.