Ηγετική εμφάνιση από Μάνταλο στο Καραϊσκάκη! Δηλώσεις μετά το ντέρμπι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαλζής

–  Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο κομοτηναίος πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθη Πέτρος Μάνταλος στην σπουδαία ισοπαλία 1-1 που απέσπασε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, η οποία αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους κιτρινόμαυτους ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο νεαρός θρακιώτης μέσος της Ένωσης είπε μετά το τέλος του ματς πως η ομάδα του έδειξε πως μπορεί να πετύχει πολλά. «Κάναμε το δικό μας παιχνίδι και μέσα στο Καραϊσκάκη. Το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά έχουμε ένα ημίχρονο ακόμα. Δείξαμε πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά».

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ με την εμφάνισή της έδειξε ότι όχι απλά “έρχεται” στην Super League, αλλά ήδη δηλώνει παρούσα. Έκανε μια άκρως πειστική εμφάνιση μέσα στο Φάληρο και δεν είναι ψέμα να ειπωθεί ότι μάλλον ο Ολυμπιακός είναι αυτός που τελικά απέσπασε την ισοπαλία παρά η ΑΕΚ.

Ο Μάνταλος ξεκίνησε εντυπωσιακά και έκανε ηγετική εμφάνιση στον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο, κρατούσε σωστά την μπάλα και άνοιξε το παιχνίδι με καλές προϋποθέσεις. Ωστόσο μετά τραυματίστηκε και προς το τέλος αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής.

Από αυτόν ξεκινάει η φάση του γκολ δίνοντας εξαιρετική πάσα στον Σοϊλέδη. Πιο συγκεκριμένα, πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, ο Μάνταλος βγήκε στην κόντρα δίνοντας την πάσα στον ελεύθερο Σοϊλέδη ο οποίος έβγαλε τη σέντρα για να βρει τον Αραβίδη και τον τελευταίο με ωραίο πλασέ να κάνει το 0-1.

Η ΑΕΚ είχε δείξει από νωρίτερα τα δόντια της. Η πρώτη τεράστια φάση ήρθε στο 4’ για την Ένωση όταν ο Μπαρμπόσα βρέθηκε στο ύψος της περιοχής με το σουτ του να αποκρούεται από τον Μέγερι και να καταλήγει κόρνερ μετά και τη συμβολή του δοκαριού.

Συνολικά η ΑΕΚ με τρομερά τρεξίματα, απίστευτη αλληλοκάλυψη και σωστή ανάπτυξη έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός απογοήτευσε με την εμφάνισή του. Καμία φαντασία στο παιχνίδι του και ελάχιστες φάσεις που έδειχναν τα μεγάλα προβλήματα που έχει γενικά η ομάδα, και δεν είχαν φανεί στα παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους της Super League.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι αρκετές ήταν οι εκπλήξεις στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τον πορτογάλο τεχνικό να δίνει πολλές… ανάσες στους ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως βασικοί. Χαρακτηριστικό είναι πως όλη η μεσαία και η επιθετική γραμμή αποτελούταν από ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο αρχικός στόχος του Ολυμπιακού, ήταν να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας. Ωστόσο, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πίεσε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό που ήταν επιρρεπής στα λάθη με αποτέλεσμα να βγάλει αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο και να πετύχει το γκολ.

Από εκεί και πέρα, αφού η Ένωση πήρε το προβάδισμα πίεσε πιο χαμηλά και έδωσε την κατοχή στον Ολυμπιακό. Η αλληλόκαλυψη στο κέντρο όμως, ήταν εξαιρετική και ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μοναδική φάση, στο 37’ όταν ο Ντουρμάζ έκανε τη σέντρα για να κάνει την κεφαλιά ο Φουστέρ και να στείλει την μπάλα άουτ.

Μετά το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε κατευθείαν με δύο αλλαγές. Οι Αφελάι και Μήτρογλου μπήκαν στη θέση των Σαντάνα και Φουστέρ. Κάτι που απέδωσε άμεσα καρπούς καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό του δευτέρου μέρους ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους.

Ο Τζανετόπουλος έκλεψε την μπάλα, ωστόσο λανθασμένα καταλογίστηκε φάουλ από το οποίο ο Διαμαντάκος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει στον Μιλιβόγιεβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα του Ανέστη. Παρά την ισοφάριση ωστόσο, η ΑΕΚ διατήρησε τη ψυχραιμία της και τη συγκέντρωσή της.

Έδωσε ξανά χώρο στον Ολυμπιακό, ωστόσο η εντυπωσιακή της αμυντική λειτουργία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άνταμ Τζανετόπουλο δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Ολυμπιακό για να απειλήσει. Έτσι τα λεπτά κυλούσαν και η πίεση αυξανόταν για τους «ερυθρόλευκους».

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η ΑΕΚ να μοιάζει πιο απειλητική στις αντεπιθέσεις της, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι σοβαρό, λόγω περισσότερο της κούρασης από το αδιάκοπο τρέξιμο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάπως έτσι έμεινε το ισόπαλο 1-1  μέχρι τέλους, όλα παραμένουν ανοιχτά για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις αρχές του Μάρτη όπου αναμένεται ξανά μία καυτή ατμόσφαιρα και σκληρές μάχες στον αγωνιστικό χώρο.