Συγχαρητήρια από Μπλάτερ και Πλατινί στον Γιώργο Γκιρτζίκη

Συγχαρητήριες επιστολές στον ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, για την εκλογή του στην ηγεσία της Ομοσπονδίας απέστειλαν την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ αλλά και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.

 

Μάλιστα, στην πρώτη από αυτές τονίζεται προς τον κ. Γκιρτζίκη πως “μπορείς να βασιστείς στην προσωπική μου αλλά και τη βοήθεια της FIFA προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου”, ενώ ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ τον κάλεσε στην Νιον της Ελβετίας για να τα πουν από κοντά.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Ζεπ Μπλάτερ:

«Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ φίλε,

Επιθυμώ να σου εκφράσω τα ειλικρινέστερα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μου για την επιτυχία σου να εκλεγείτε πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η γνώση και οι προσωπικές σου αξίες είμαι βέβαιος ότι θα έχουν σημαντική επιρροή στη σταθερή ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος στη χώρα σας. Μπορείς να βασιστείς στην προσωπική μου αλλά και τη βοήθεια της FIFA προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου. Οι πόρτες του “Σπιτιού της FIFA” θα είναι ανοιχτές για εσένα οποτεδήποτε το επιθυμήσεις προκειμένου να συζητήσεις μαζί μας θέματα τα οποία άπτονται του ποδοσφαίρου και του τρόπου διοίκησής του.

Σου εύχομαι καλή τύχη, δύναμη και κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα πρόκληση και ανυπομονώ να σε συναντήσω σύντομα».

 

Αναλυτικά η επιστολή του Μισέλ Πλατινί:

«Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ Γιώργο.

Αποτελεί ειλικρινή ευχαρίστησή μου να σε συγχαρώ για την εκλογή σου στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας σου και ελπίζω ότι θα είμαι στη θέση να σε καλωσορίσω στο “Σπίτι του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου” όποτε εσύ το επιθυμείς και σου επιτρέπει το πρόγραμμά σου, προκριμένου να συζητήσουμε επί διαφόρων θεμάτων που άπτονται του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είμαι βέβαιος ότι υπό τη δική σου ηγεσία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα παραμείνει ενεργό και ιδιαίτερα εργατικό μέλος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας. Προσβλέπω στη συνάντησή μας στη Νιόν το συντομότερο».