Τι μέλλει γενέσθαι με την προεδρία της ΕΠΟ μετά την ήττα Γκιρτζίκη στην ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Από την πρώτη στιγμή που η φίλαθλη Ελλάδα ενημερώθηκε μέσω του ThrakiSportS για την μεγάλη ανατροπή σκηνικού που είχαμε στην ΕΠΣ Ξάνθης και την συντριπτική και εκκωφαντική επικράτηση της παράταξης Πανίδη απέναντι στον προ δύο εβδομάδων νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του Ξανθιώτη παράγοντα στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πριν καν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ χωρίς αντίπαλο και με ψήφους 51-4, ο Γ. Γκιρτζίκης έχασε την προεδρία της ΕΠΣ Ξάνθης με συντριπτικό ποσοστό, αφού το σκορ διαμορφώθηκε τελικά σε 36-16. Όπως ήδη σημειώνουν αθηναϊκές ιστοσελίδες, “είναι πρωτοφανές πρόεδρος ΕΠΟ να χάνει τις εκλογές στην Ένωση από την οποία προέρχεται“, εγείροντας ηθικό ζήτημα. 

Υπάρχει όμως και ουσιαστικά, καθώς εάν για παράδειγμα η νέα διοίκηση Πανίδη επιλέξει άλλον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Ξάνθης στην ΕΠΟ, τότε αυτομάτως ο Γ. Γκιρτζίκης χάνει την νομιμοποίησή του και για να παραμείνει πρόεδρος ή ακόμα και στο ΔΣ της Ομοσποσπονδίας θα πρέπει να τον στηρίξει και να τον ορίσει ως εκπρόσωπο κάποια άλλη Ένωση. Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, ρωτήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του ο Γ. Πανίδης από το ThrakiSportS και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο “Νατάσσα” όπου διεξήχθησαν οι εκλογές, αλλά άφησε ουσιαστικά αναπάντητο το ερώτημα και τις απορίες αναφέροντας ότι το θέμα του εκπροσώπου της ΕΠΣ Ξάνθης στην ΕΠΟ θα εξεταστεί από την επόμενη εβδομάδα. 

Βέβαια, οφείλουμε να τονίσουμε ότι στην πρώτη μεγάλη, αποκλειστική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γ. Πανίδης αμέσως μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και η οποία αποτέλεσε την βασική προεκλογική του τοποθέτηση, είχε πει αναφορικά με αυτό το ζήτημα: “Έχω μιλήσει με τον κ. Γκιρτζίκη. Συναντηθήκαμε, είπαμε κάποια πράγματα, του ξεκαθάρισα πως εμάς δεν μας ενδιαφέρει η ΕΠΟ, εμάς μας ενδιαφέρει καθαρά ο νομός μας και τίποτα άλλο. Του είπα πως εμείς αν εκλεγούμε σαν ΕΠΣ, θα τον στηρίξουμε και είναι χαρά και τιμή μας να βρίσκεται σε τόσο σημαντικές θέσεις στην ΕΠΟ ένας άνθρωπος δικός μας, Ξανθιώτης. Από εκεί και πέρα ο κ. Γκιρτζίκης επέλεξε να κάνει μια δική του κίνηση, να αναλάβει αυτός την ΕΠΣ… Δικαίωμα του είναι και αυτός κρίνει αν αυτή του η κίνηση θα αποδειχτεί σωστή η όχι”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή από εκείνη την συνέντευξη έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες και μεσολάβησε μια αρκετά σκληρή προεκλογική περίοδος με μηνύσεις και εξώδικα, η οριστική απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον. Το ThrakiSportS απευθύνθηκε πάντως και στον κ. Γκιρτζίκη, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν τίθεται ζήτημα αναφορικά με την παραμονή του στην προεδρία της ΕΠΟ. “Σέβομαι την απόφαση των σωματείων της ΕΠΣ Ξάνθης, αλλά θεωρώ ότι δεν γεννάται κάποιο ζήτημα, όπως προσπαθούν ήδη μερικοί να περάσουν, σε σχέση με την ΕΠΟ, δεδομένου ότι είναι πολύ πρόσφατη και νωπή η απόφαση των Ενώσεων, όπως εκφράστηκε με την ψήφο τους στις 23 Ιανουαρίου”.

Ωστόσο, όπως προανέφερε το ThrakiSportS, σε περίπτωση που τελικά η ΕΠΣ Ξάνθης αποσύρει τον Γ. Γκιρτζίκη από την θέση του εκπροσώπου της στην ΕΠΟ, τότε ο πρόεδρος θα πρέπει να αναζητήσει “υπόδειξη” από κάποια άλλη Ένωση της χώρας…