H πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ! Παίζει τελικό και σηκώνει ΚΟΥΠΑ το βράδυ ο Εθνικός!!! (18:30, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» μετά από δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες. Το κακό δεν τρίτωσε και ο τρίτος συνολικά τελικός της ιστορίας του σε οποιαδήποτε διοργάνωση, φιλοδοξεί να είναι και η πιο…. φαρμακερή. Αυτή που θα φέρει (επιτέλους) έναν τίτλο στην Αλεξανδρούπολη.

Αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός. Όπως συνέβη το 1981, στον πρώτο χρονικά τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Όπως συνέβη και πέρυσι, στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός – Εθνικός λοιπόν στον τρίτο μεταξύ τους μεγάλο τελικό για τρίτη διαφορετική διοργάνωση. Θα είναι αυτή η φαρμακερή φορά για τον Εθνικό;

Πάντως στον τρίτο σερί ημιτελικό Λιγκ Καπ την πήρε τη νίκη. Πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι και πρόπερσι απέναντι σε ΑΕΚ και Κηφισιά αντίστοιχα. Πέρυσι δεν το είχε καταφέρει μάλιστα μέσα στην έδρα του, αφού το φάιναλ φορ έγινε στην Αλεξανδρούπολη και αυτή η απώλεια είχε στοιχίσει πολύ στην ομάδα – και εκείνο το φάιναλ φορ το πληρώνει ακόμα.

Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Παρασκευή στο (άδειο) «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας η ομάδα του Εθνικού έχοντας φοβερό μπλοκ που απέφερε 17 πόντους επικράτησε του Παμβοχαϊκού με 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση και το Σάββατο (31/1 στις 18.30, LIVE, ThrakiSportS) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που νίκησε τον μαχητικό Άρη με 3-1 σετ.

Ο Εθνικός έχει την ευκαιρία να πάρει το πρώτο του τρόπαιο στην ιστορία του και να πάρει τη ρεβάνς από τον μεγάλο αντίπαλο του τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακό που πέρυσι του πήρε το τρόπαιο του πρωταθλητή στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος. Πάντως δεν τον έχει κερδίσει ποτέ στην Αθήνα μετρώντας σε επίπεδο Volley League 15 ήττες και συνολικά 3 νίκες, όλες στην Αλεξανδρούπολη.

Για το πρωτάθλημα της Volley League τον Νοέμβριο ηττήθηκε με 3-2 στην Αθήνα αν και πάλεψε το παιχνίδι.

Μετά την μεγάλη νίκη στον ημιτελικό με τον Παμβοχαϊκό ο Σάκης Μουστακίδης στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Προσπαθήσαμε πολύ. Οι παίκτες μου έβγαλαν έναν πολύ καλό εαυτό στο γήπεδο και την τρίτη χρονιά μπορέσαμε να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά καλό κατά διαστήματα, ο Παμβοχαϊκός έπαιξε καλά όπως το περίμενα παρόλο που είχε έναν καινούργιο διαγώνιο και την απουσία του Ασπιώτη. Κάναμε 17 μπλοκ, νούμερο πολύ μεγάλο για τρία σετ. Αυτή η ομάδα του Εθνικού παίζει αυτό που μπορεί, που στην θέση του πασαδόρου και του διαγώνιου έχει δύο παιδιά νέα. Ο Κασαμπαλής είναι 20 και ο Άντριτς 19 ετών και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αλλά από αυτά γίνονται καλύτεροι. Αυτή είναι η ομάδα μας με τα προτερήματα και τα ελαττώματα και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Δυστυχώς στο θέμα του πρωταθλήματος μείναμε πίσω, παίξαμε δύο παιχνίδια χωρίς πασαδόρο και πλέον θα προσπαθήσουμε να μπούμε τετράδα με νύχια και με δόντια. Εδώ και ένα μήνα είμαστε με έναν πασαδόρο, όχι μόνο στους αγώνες αλλά κυρίως και στις προπονήσεις. Πήραμε έναν καλό και οικονομικό πασαδόρο. Δεν πήραμε μεγάλο όνομα για να μην μείνει πίσω και ο Σταύρος (σ.σ. Κασαμπαλής). Μπράβο στα παιδιά και πάλι, η αυριανή μέρα είναι διαφορετική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια με το ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά θα κοιτάξουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό».

Ουσιαστικά ο Μουστακίδης ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου την απόκτηση του Κρις Όστιν, ο οποίος βρέθηκε στην Γλυφάδα και μετά την υπογραφή του συμβολαίου με τον Εθνικό και ήδη ενσωματώθηκε με την εβρίτικη ομάδα.  «Δε νομίζω να προλάβω να παίξω στον τελικό του Λιγκ Καπ αλλά ήδη νιώθω κομμάτι του Εθνικού. Είμαι χαρούμενος που πέρασε στον τελικό και θα είμαι κοντά στους νέους μου συμπαίκτες. Μακάρι να σηκώσουν τον τίλο. Θα είμαι μαζί τους.  Ο Εθνικός με είχε εντυπώσει για τον τρόπο που είχε αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά που ήμουν παίκτης. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα συνεργασία με μία ομάδα που είναι μέσα σε όλους τους στόχους», ήταν τα πρώτα του λόγια προς τους δημοσιογράφους, για χάρη των οποίων φωτογραφήθηκε με τον Σταύρο Κασαμπαλή.

Από την πλευρά του, ο Κασαμπαλής είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και με ωραίο θέαμα. Ήμασταν και οι δύο ομάδες σε καλό ρυθμό, τουλάχιστον μέχρι τα μισά του αγώνα. Στο τρίτο ίσως δεν είχαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα αλλά το μπλοκ μας ήταν πολύ καλό και μας βοήθησε να πάρουμε την νίκη. Σε αυτό το επίπεδο πιστεύω ένα λάθος δεν κρίνει ένα παιχνίδι ημιτελικού και ο Παμβοχαϊκός μπορούσε να συνεχίσει, καθώς ήμασταν πολύ πίσω στο σκορ και να πάρει το τρίτο σετ».

Για τον Μουστακίδη απόλυτο φαβορί του τελικού είναι ο Ολυμπιακός, τίτλο που επιχειρεί να αποτινάξει ο Δημήτρης Καζάζης. Σε δηλώσεις του ενόψει του τελικού του Λιγκ Καπ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τον δεύτερο ημιτελικό στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου που βρέθηκε κοντά στην ομάδα του: «Στην αρχή νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε τον Άρη των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε και αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Μέλκα γιατί έχει αλλάξει την ομάδα. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, νομίζαμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι και χάσαμε το πρώτο σετ εύκολα. Έπρεπε να ανεβάσουμε την αποδοσή μας και με την είσοδο του Ντιάτσκοφ που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος. Θέλαμε να πάρουμε μία εύκολη νίκη και να κάνουμε ροτέισιον αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Κερδίσαμε μεν αλλά η δυσκολία ήταν πολύ μεγάλη».

Για τον τελικό με τον Εθνικό είπε: «Ένας τελικός είναι τελείως διαφορετικός γιατί δεν έχεις το δικαίωμα να μην μπεις αποφασισμένος, συγκεντρωμένος, όπως και το θέλω που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και όλα αυτά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Είναι ένας τελικός, δεν είναι ένα παιχνίδι σειράς ή αγωνιστικής. Είχαμε κοντά και τον κόσμο μας, πιστεύω αύριο θα είναι ακόμα περισσότερος και είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του».

Ο μεγάλος τελικός Ολυμπιακός- Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από τη Nova, που αποτελεί και τον μέγα χορηγό της διοργάνωσης. Η εντύπωση που πάντως αποκομίσαμε από την παρακολούθηση των δύο ημιτελικών της διοργάνωσης είναι ότι αυτός ο Εθνικός κάλλιστα μπορεί να βάλει δύσκολα σε αυτόν τον Ολυμπιακό, να τον χτυπήσει στα ίσια και να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του. Όπως λέει και το τραγούδι, η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ…