ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής με τον Αρίωνα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η ΑΕ Κομοτηνής την αναμέτρηση με τον Αρίωνα Ξάνθης, τον οποίο κέρδισε με 86-33. Παράλληλα η ομάδα της Κομοτηνής εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του δευτέρου ομίλου, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την πολύ καλή της άμυνα προηγήθηκε με 17-2. Ο Αρίωνας προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά, όμως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα της Κομοτηνής μπροστά με 19-7. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ΑΕ Κομοτηνής συνέχισε στον ίδιο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και η διαφορά έφτασε και στους 21 πόντους, για να τελειώσει το ημίχρονο με σκορ 34-17.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς ίδιο με το πρώτο. Ο Αρίωνας προσπαθούσε , όμως ο ρυθμός που επέβαλε η ΑΕ Κομοτηνής δεν άφησε το περιθώριο αντίδρασης για την ομάδα της Ξάνθης. Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και το τέλος της τρίτης περιόδου έκλεισε με τη διαφορά να βρίκσεται στους 33 πόντους και το σκορ στο 58-25. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα. Η ΑΕ Κομοτηνής δεν χαλάρωσε καθόλου, οι νέοι σε ηλικία παίκτες που χρησημοποιήθηκαν πίεζαν και έτρεχαν ασταμάτητα και η διαφορά ξεπέρασε τους 50 πόντους για να τελειώσει το παιχνίδι με σκορ 86-33.

Η ΑΕ Κομοτηνής ήταν καταιγιστική. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 12 παίκτες που χρησημοποιήθηκαν σκόραραν, ενώ 4 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τον Αρίωνα, που θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, προσπάθησαν οι Αποστόλου και Δάτσης στην επίθεση.

Δεκάλεπτα: 19-7, 34-17 (ημίχρονο), 58-25, 86-33 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ντούρας – Τσακιράκη

ΑΕ Κομοτηνής (Στοάκης): Θεοδωρίδης 4, Καπαρελιώτης 8(1), Χονδρόπουλος 16(4), Βάκρινος 5, Λεφής 2, Μεχμέτ Τσαούς 9(1), Κουτσοβασίλης 13(2), Μπακιρτζής 2, Σιμάκης 10, Παπαγεωργίου 5(1), Παπακωνσταντίνου 10(1), Τερζίδης 2

Αρίωνας Ξάνθης (Αρβανιτίδης): Ανδρέου, Καλαματιανός 6, Δάτσης 8, Αποστόλου 11(1), Νταβουλτζόπουλος 5, Παϊτάρης, Βλάχος 2, Φώτης, Πλατανίτης