Οι Έλληνες που συμπαραστάθηκαν στον Εθνικό μέσα στην έδρα της Ζλιν

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ η αποστολή του Εθνικού, μετά από πολύωρο κοπιαστικό ταξίδι από το Ζλιν της Τσεχίας, όπου 24 ώρες πριν είχε γράψει ιστορία. Στις αποσκευές των παικτών του Σάκη Μουστακίδη βρίσκεται ένα μεγάλο τρίποντο, που τους φέρνει μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

“Ο Εθνικός έκανε το χρέος του, τώρα οφείλουν να κάνουν και οι υπόλοιποι το χρέος τους. Πρώτα από όλα να γεμίσουν την Κυριακή το γήπεδο με τον Παμβοχαϊκό και την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ να γεμίσουν επίσης το κλειστό, για να γράψει ιστορία η ομάδα για ολόκληρη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κάνουν το χρέος τους. Ο Εθνικός των προβλημάτων είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Όπως λέει και το τραγούδι, τα κουρέλα τραγουδάν ακόμα. Λόγω των ημερών δεν θέλουμε λόγια και υποσχέσεις, θέλουμε έργα και πράξεις”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλειστό της Φάτρα Ζλιν βρέθηκαν και λίγοι Έλληνες, κατά βάση η σύζυγος του γιατρού της ομάδας που ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη καθώς και η οικογένεια του παλαίμαχου εβρίτη διεθνούς διαιτητή Χρήστου Μπαντιανίδη που βρισκόταν στην Τσεχία, τους οποίους βλέπετε στην φωτογραφία. Βοήθησαν και αυτοί με τον τρόπο τους ώστε να έρθει η σημαντική αυτή νίκη, κυρίως όμως η πιο μεστή εμφάνιση του Εθνικού σε εκτός έδρας παιχνίδι στην φετινή σεζόν, είτε πρόκειται για αγώνα πρωταθλήματος είτε για παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης.