Αδειάζει η κλεψύδρα για ΟΦΗ! Αποβολή ζήτησε η Ξάνθη! Πρόκριση για Πανθρακικό;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Διορία ως τις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης (14/01), δηλαδή ολίγων ωρών, πήρε τελικά η ΠΑΕ ΟΦΗ ώστε να προσκομίσει έγγραφα των διακανονισμών με τους ποδοσφαιριστές στους οποίους χρωστάει και να μην αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει στον ΟΦΗ μια τελευταία ευκαιρία να… σώσει την παρτίδα και όχι να αποβληθεί εδώ και τώρα από το πρωτάθλημα, όπως ζητούσαν επιτακτικά, μεταξύ άλλων, η Skoda Ξάνθη, o Παναθηναϊκός και ο Παναιτωλικός.

Όπως έγινε γνωστό, οι Κρητικοί καλούνται να βρουν τα χρήματα που πρέπει να καταβάλουν στους Στάθη Ταυλαρίδη, Γιώργο Γεωργίου και Βασίλη Ρόβα έτσι ώστε να αποσυρθούν οι προσφυγές, να γίνει διακανονισμός και να οριστεί κανονικά το παιχνίδι τους με τον Παναιτωλικό.

Επί της ουσίας, στον ΟΦΗ ξεκινάει… αγώνας δρόμου για να βρεθούν 126.000 ευρώ που απαιτούνται για να τηρηθούν οι διακανονισμοί με τους τρεις. Για να δοθεί στον ΟΦΗ αυτή η προθεσμία, υπογράφηκε από την Κρητική ΠΑΕ η παραίτησή της από κάθε προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει στα πολιτικά δικαστήρια, μετά και την απόρριψη το πρωί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κάνει κατά της Super League.

Παράλληλα, ζητήθηκε να δεσμευθούν οι Ηρακλειώτες πως δεν θα κινηθούν με άλλο ένδικο μέσο κατά της Σούπερ Λίγκας και πως δεν θα αιτηθούν άλλη προσωρινή διαταγή για να προστατευθούν από πιστωτές.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση έδωσαν το παρών πολλοί παράγοντες της Λίγκας, αλλά και αρκετοί δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Λίγκα, τις ΠΑΕ, ενώ παρών ήταν και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους τρεις παίκτες, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Ρόβας στους οποίους οφείλονται από τον ΟΦΗ 150.000 από τον Απρίλιο του 2014. Μάλιστα ο δικηγόρος ζήτησε τουλάχιστον 30.000 μπροστά για να αποσύρουν οι ποδοσφαιριστές της προσφυγές.

Αρχικά μίλησαν οι δικηγόροι όλων των ομάδων πλην του ΟΦΗ μαζί με τον δικηγόρο των τριών παικτών και στη συνέχεια οι παράγοντες της Super League επέστρεψαν και πάλι στα γραφεία για να πάρουν την τελική τους απόφαση. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εκπρόσωποι από την ΚΕΔ επικοινώνησαν με τη Super League για να μάθουν αν θα πρέπει να ξεκινήσει το διαιτητικό τρίο για το Αγρίνιο.

Στη συνέχεια, συνεχίστηκε η συνεδρίαση και λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ έγινε γνωστή η απόφαση για διορία στον ΟΦΗ. Πλέον, ο χρόνος μετράει… αντίστροφα για τους Κρητικούς οι οποίοι καλούνται να βρουν τη λύση αλλά και τα χρήματα ως τις 12:00 της Τετάρτης (14/01), για να οριστεί το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η αποστολή της ομάδας, πάντως, είναι ήδη στο Αγρίνιο και περιμένει τις εξελίξεις.

Ουσιαστικά ο ΟΦΗ βρέθηκε έχοντας μπροστά του γκρεμό και πίσω ρέμα. Από την στιγμή που τα ασφαλιστικά μέτρα  το πρωί δεν πέρασαν, ο ΟΦΗ όφειλε να παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή του πολιτικού δικαστηρίου, βάσει της οποία ορίζονταν οι αγώνες του μέχρι στιγμής. Έτσι γλίτωσε τον “υποβιβασμό” για αυτόν τον λόγο. Όμως αυτόματα αναβίωσαν έτσι τα χρωστούμενα προς τους παίκτες – που επίσης επισύρουν την ποινή του μη ορισμού αγώνων (στην λογική που είχαμε και με τη Νίκη Βόλου).

Κατά συνέπεια, αν ο ΟΦΗ δεν βρει ως το μεσημέρι τα χρήματα, θα χάσει με 3-0 στα χαρτιά. Αν ηττηθεί έτσι σε τρεις αγώνες, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Η εξέλιξη αφορά Ξάνθη και κυρίως Πανθρακικό, που βρίσκεται σε δεινή θέση κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, καθώς ο ΟΦΗ είναι πιο ψηλά και σε περίπτωση που υποβιβαστεί, θα μειωθούν σε δύο οι θέσεις που ουσιαστικά θα παλεύει να αποφύγει (αφού τις τελευταίες θέσεις θα καταλάβουν Νίκη Βόλου και ΟΦΗ).

Παράλληλα όμως, τυχόν τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις και το κύπελλο, όπου επίσης ο ΟΦΗ έχει κληρωθεί αντίπαλος του Πανθρακικού με τον πρώτο αγώνα την άλλη εβδομάδα στην Κομοτηνή. Έτσι είναι πολύ πιθανό η θρακιώτικη ομάδα να περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση των προημιτελικών.

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει…