Υπό διάλυση ο Εθνικός! Δραματικές ώρες και κρίσιμο ΔΣ τη Δευτέρα! Σκέψεις και για διακοπές συμβολαίων…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τις πιο δύσκολες ώρες της φετινής περιόδου βιώνει αυτήν την περίοδο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα που έφτασε πέρυσι ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου, αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα έτοιμο να εκραγεί σαν ωρολογιακή βόμβα και όλα δείχνουν ότι στην Δευτέρα, σε κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΑ Εθνικός που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Το οικονομικό πρόβλημα ήταν βέβαια δεδομένο, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα καλύπτονταν από την σχετικά καλή πορεία της ομάδας. Όταν άρχισαν το τελευταίο διάστημα τα αρνητικά αποτελέσματα, στην Σύρο αλλά και κυρίως στην ουραγό Λαμία, βγήκαν στην επιφάνεια και άλλα ζητήματα – και πλέον όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες για τον ιστορικό σύλλογο, όπως εμμέσως πλην σαφώς τις προαναγγέλει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος Γιάννης Τζίμας.

Τα πράγματα δεν είναι καλά, ας μην κρυβόμαστε. Εύχομαι να μην αναγκαστούμε πέρα από τον Κίσιτς να κάνουμε και άλλες διορθωτικές κινήσεις, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί ο Εθνικός να ανταπεξέλθει με έναν ή δύο ανθρώπους που βάζουν τα χρήματά τους. Φέτος δεν μας έχει βοηθήσει σχεδόν κανένας.Κάποια στιγμή λογικό είναι να βαρεθούν και οι δυνάμεις τους να εξαντληθούν. Απαλλαχθήκαμε από ένα σχετικά βαρύ συμβόλαιο, αφού λύσαμε κοινή συναινέσει αυτό με τον Κίσιτς, που μετά τον τραυματισμό του δεν θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά δυστυχώς ίσως δεν αρκεί. Εύχομαι να σταματήσει εδώ, αλλά ίσως χρειαστούν και άλλες διορθωτικές κινήσεις. Πρέπει να γίνουν και άλλα και στο συμβούλιο της Δευτέρας, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, που πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι  θα έχουν γνώμονα το καλό του συλλόγου, όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα, σε βάθος χρόνου”, είπε ο Τζίμας.

Άλλο στέλεχος από τον Εθνικό φέρεται να δήλωσε ότι “πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα ώστε να μην κινδυνεύσουμε με διάλυση και ακολουθήσουμε την τύχη που δείχνει να έχει η ΑΕΚ”. Και την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Σάκης Μουστακίδης μετά την ήττα από την ουραγό Λαμία, ουσιαστικά εκτίμησε ότι έχει χαθεί ο στόχος της τετράδας. “Ο Εθνικός περνάει μία δύσκολη περίοδο και πρέπει όλοι να βρούμε πάλι το βηματισμό μας. Έχουμε αποσυντονιστεί με αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Η ήττα στη Λαμία ήταν μια ήττα που μας βγάζει εκτός του στόχου της 4αδας. Ήδη μετά την ήττα από τον Φοίνικα η 4αδα έχει απομακρυνθεί. Πρέπει να λύσουμε πρώτα τα προβλήματα μας. Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και μετά να ξαναμιλήσουμε για 4αδα”.

Πολλές πληροφορίες δεν υπάρχουν, ωστόσο λέγεται ότι με δεδομένο ότι ο στόχος της τετράδας δείχνει να απομακρύνεται ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται οποιοσδήποτε κίνδυνος να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες υποβιβασμού, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα συμβόλαια που θα σπάσουν ώστε να γίνει πιο ελαφρύ το μπάτζετ του συλλόγου (με το πιο βαρύ που ακούγεται να είναι αυτό του κορυφαίου παίκτη του Εθνικού φέτος Μπόζινταρ Τσουκ). Για κάτι τέτοιο άλλωστε φέρεται να προετοιμάζει με τις τελευταίες του δηλώσεις τον κόσμο της ομάδας ο πρόεδρος Γιάννης Τζίμας. 

Στα φετινά έξοδα του συλλόγου, που δεν είναι και λίγα ενόψει και του ευρωπαϊκού ταξιδιού στην Τσεχία για το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης, πρέπει κανείς να προσθέσει και αυτά των παρελθόντων ετών. Είτε περσινών (για παράδειγμα ακούγεται ότι ακόμα δεν έχει πληρωθεί σχεδόν το μισό συμβόλαιο του Ανδρέα Ανδρεάδη!) είτε προηγούμενων διοικήσεων (με χαρακτηριστικότερο το χρέος προς την οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, που αποτελεί ντροπή για τον σύλλογο, όπως αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποί του, αδυνατώντας ωστόσο προφανώς σε αυτήν την χρονική συγκυρία να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω εξόφληση). 

Οι ώρες στον Εθνικό είναι κρίσιμες, δραματικές και οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν, όπως προϊδεάζει ο πρόεδρος του ΤΑΑ, σκληρές…