Βραβεύτηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε την Νεφτοχίμικ ο (Θρακιώτης) Ζελιάσκοφ

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Λίγες μέρες μετά την βράβευσή του από τον ΣΕΠΠΕ στην λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή του κλειστού του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφιας, ο παλιός μας γνώριμος Βούλγαρος άσος από την πολυετή καριέρα του στην Ελλάδα Νίκι Ζελιάσκοφ, θα αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Νεφτοχίμικ 2010.

Εκεί ο παλαίμαχος κεντρικός (που στη φωτό από το volleyplanet εικονίζεται δεξιά με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στα αριστερά), που μέχρι πρότινος εκτελούσε καθήκοντα βοηθού προπονητή στην εθνική ανδρών της Βουλγαρίας, θα αντικαταστήσει έναν άλλο γνώριμο συμπατριώτη του στο ελληνικό κοινό, από την τελευταία του θητεία στο Φοίνικα Σύρου, τον  Πέτιο Ντραγκίεφ, ο οποίος αφήνει την ομάδα στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Ζελιάσκοφ στην εκδήλωση του ΣΕΠΕ άκουσε την μπάντα της Ορεστιάδας να του αφιερώνει ένα τραγούδι που έπαιξε ειδικά για αυτόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βούλγαρος άσος πέρασε τρεις σεζόν στην ομάδα του Βορείου Έβρου στα τέλη της δεκαετίας του ’90, τότε που η ομάδα μεσουρανούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυπιακό όπου έμεινε άλλα τρία χρόνια.

Κάτι που ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν είναι ότι ο 45χρονος σήμερα Ζελιάσκοφ έχει ελληνικές… ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, ο οποίος κατάγεται από την Ανατολική Θράκη – και για τον λόγο αυτό είχε επιχειρηθεί το 2001 η ελληνοποίησή του απο τον Ολυμπιακό, ώστε να αδειάσει μια θέση ξένου στην πρωταθλήτρια τότε ομάδα του Πειραιά.

Πέρυσι, στο περιθώριο της παρουσίας της Εθνικής Γυναικών στη Σόφια για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Ζελιάσκοφ ειχε μιλήσει στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για το ελληνικό βόλεϊ. Τότε είχαν μόλις ολοκληρωθεί οι τελικούς της Volley League μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και τους σχολίασε σε άψογα ελληνικά: “Ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τα παιχνίδια, αν και το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό, όσο ήταν πριν κάποια χρόνια”.

Όσον αφορά στην ελληνική εθνική ομάδα, είχε να πει: “Δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι της, δεν ξέρω πώς παίζει, αλλά γνωρίζω τους παίκτες. Ξέρω πως είναι πολύ καλοί παίκτες, με πλούσιο ταλέντο και με ικανότητες να φτάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν δουλέψουν σωστά, η ελληνική ομάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους της. Στόχοι αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να παίρνει προκρίσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ σε λίγα χρόνια, θα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό βόλεϊ”.