Τελειώνουν από την Skoda Ξάνθη δύο μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε ρυθμούς μεταγραφών κινείται η Ξάνθη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθημερινά να έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο και τεχνικό διευθυντή της Skoda Γιάννη Παπαδημητρίου για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους για την περίοδο του Ιανουαρίου. Παράλληλα όμως γίνονται σκέψεις και για αποχωρήσεις παικτών.

Η πρώτη αποχώρηση που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις προσεχείς μέρες είναι η αποδέσμευση του Κάρλος Ρούντι. Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις εμφανίσεις του και ζήτησε ο ίδιος να αποχωρήσει, μια και έβλεπε πως δεν υπολογίζεται. Η συμμετοχή του ως αλλαγή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πιθανότατα ήταν είναι και η τελευταία με τη φανέλα της Ξάνθης (έχει παίξει συνολικά 200 λεπτά).

Άλλωστε, οι δύο νέες προσθήκες τις ομάδας στην μεσοεπιθετική γραμμή έκαναν την θέση του ακόμη πιο δύσκολη. Εφόσον ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος με τους Μπέλιτς και Βάλτερ (που έχουν υπογράψει και μένει μόνο το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης), η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα διαθέτει αρκετές λύσεις στα χαφ, καθώς στο δυναμικό υπάρχουν και οι πρωτοκλασάτοι Κλέιτον Σίλβα, Αντριαν Λουσέρο, Καρίμ Σολτάνι και οι νεαροί Λαζαρίδης, Μπαρέττας και Πασχαλάκης. 

Η απόφαση για αποχώρηση αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και των δύο πλευρών, μιας και ακόμα κι αν ο Ρούντι  δεν ζητούσε να αποχωρήσει,  ήταν στην «μαύρη» λίστα του Λουτσέσκου, οπότε έτσι και αλλιώς θα γινόταν συζητήσεις για την αποδέσμευση του. Το γεγονός ότι το θέλει και ο ίδιος διευκολύνει για την έκδοση ενός “βελούδινου” διαζυγίου.

Όμως δεν μένουν εκεί οι αποχωρήσεις μια και μετά τον Ρούνι  αναμένεται να γίνει κουβέντα και με τον Βραζιλιάνο Ρενάν Ολιβέιρα που δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις εμφανίσεις του, και στην Ξάνθη σκέφτονται είτε την λύση του συμβολαίου του νεαρού είτε το ενδεχόμενο δανεισμού του. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο αποκλεισμός του 24χρονου μέσου (μετρά 7 συμμετοχές) από τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη δεν ήταν τυχαίος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρενάν είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι, όπως και ο Ρούντι. Πάντως πέρα από τους ξένους υπάρχει σκέψη και για δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα δοθούν δανεικοί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κρούση από την ομάδα της Καβάλας για τον δανεισμό παικτών από την ομάδα της Ξάνθης, με τις εξελίξεις να δρομολογούνται για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.