Photos: Ο πιτσιρικάς της Ακαδημίας Τόρο που είδε την επιστροφή του Bασίλη με Μίλαν

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη σε αγώνες μετά από σχεδόν ένα μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού και μάλιστα όχι σε οποιονδήποτε αγώνα αλλά στο ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ρόμα και την Μίλαν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του Ολύμπικο ο μικρός ποδοσφαιριστής του Άρη Πετεινού Δημήτρης Στογιαννίδης και μαζί ο πατέρας του Γιώργος και η αδερφή του Ελένη.

Ο μικρός ήταν ο μεγάλος νικητής στον ετήσιο διαγωνισμό που γίνεται μεταξύ όλων των παιδιών που μετέχουν στην ακαδημία Ευστράτιος Τοροσίδης που λειτουργεί στον Πετεινό, το χωριό του Βασίλη. Όπως κάθε χρόνο, ένα παιδί της ακαδημίας κληρώνεται για να μεταβεί παραμονές Χριστουγέννων στην Ρώμη και να δει από κοντά ένα παιχνίδι του καμπιονάτο. Μόνο που φέτος έλαχε αυτό το ματς να είναι μεγάλο ντέρμπι και μάλιστα σε αυτό να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή.

Το μόνο που δεν μπόρεσε να δει ο μικρός Δημήτρης και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, που βρέθηκαν εξαιτίας του στις εξέδρες του Ολύμπιοκο, είναι ένα γκολ. Είδαν όμως ένα κλασικό ιταλικό ντέρμπι με τις Ρόμα και Μίλαν να μένουν ισόπαλες 0-0 μετά από τα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Ετσι οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή της Serie A, όπου βρίσκεται η Γιουβέντους. Ο Τόρο, που είχε απουσιάσει από αγώνες τον τελευταία μήνα εξαιτίας του τραυματισμού του, πέρασε στον αγώνα μόλις στο 81′ και πρόλαβε στο 10λεπτο που αγωνίστηκε να βγάλει τρεις καλές σέντρες από τα δεξιά.

Στα τελευταία λεπτά η Ρόμα πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Μίλαν, ενώ στο 92′ ο Ζερβινιό έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά του το στέρησε ο πολύ καλός Ντιέγο Λόπες. Βασικοί ξεκίνησαν στην αναμέτρηση οι άλλοι δύο Έλληνες Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος κέρδισε την έφεση αναφορικά με την τιμωρία του και απηλάγη από την ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί. 

Μία ημέρα πριν τον αγώνα, ο Τόρο συνάντησε τον μικρό Δημήτρη μαζί με τον μπαμπά και την αδερφούλα του και φωτογραφήθηκαν, ενώ ακόμα μεγαλύτερη αξία θα έχουν σίγουρα οι εικόνες μέσα από το Ολύμπικο…