15 χρόνια από την ημέρα που ταξίδεψε στους ουρανούς ο Φίλιππος Αμοιρίδης

Γράφει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο Φίλιππος Αμοιρίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς της Θράκης τα τελευταία χρόνια, που προερχόταν από τον αθλητικό χώρο. Είχε γεννηθεί στο Ιωνικό το 1945 και διετέλεσε δήμαρχος Ξάνθης από το 1991 έως τον αιφνίδιο θάνατό του, στις 5 Δεκεμβρίου του 1999.

Είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και στην μνήμη του, δόθηκε το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, χωρητικότητας 4.000 θέσεων, για το οποίο ο ίδιος είχε παλέψει πολύ προκειμένου να μπορέσει να κατασκευαστεί και να αποτελεί στολίδι της πόλης. 

Υπήρξε ακόμα πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και σε άλλους οργανισμούς. Κατά την θητεία του στο Δήμο Ξάνθης πραγματοποίησε πολλά έργα ενώ παράλληλα είχε σχεδιάσει και πληθώρα άλλων έργων τα οποία θα άλλαζαν άρδην την εικόνα της πόλης.

Όραμά του ήταν να δημιουργήσει μια πόλη σύμβολο των Βαλκανίων. Πολλά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αναπτύχθηκαν χάριν σε αυτόν, με αποκορύφωμα την ίδρυση των Γιορτών Παλιάς Πόλης. To όνομά του δόθηκε επίσης σε οδό της πόλης, ενώ το 2011 στήθηκε άγαλμα στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκε ο φίλος του και τότε υπουργός και νυν επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος.