Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πολυζητημένο διαιτητή της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο διεθνής διαιτητής Χάρης Καλογερόπουλος ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, προκαλώντας μάλιστα γκρίνια στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ για τον ορισμό του Αθηναίου ρέφερι. Το ThrakiSportS έψαξε και σας παρουσιάζει την προϊστορία του Καλογερόπουλου ως διαιτητής σε ματς της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ σε παιχνίδια της Super League.

Ο αστυνομικός στο επάγγελμα Καλογερόπουλος, που το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον Ξανθιώτη επόπτη Κουλά Χασάν αρίστευσαν στα σεμινάρια CORE της Uefa,  θα είναι ο «άρχων» της αναμέτρησης των Πηγαδίων. Ο Καλογερόπουλος βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδόσφαιρου από το 2010, στα περισσότερα ματς ως τέταρτος, εκτός από ένα ημίχρονο! και μάλιστα σε παιχνίδι της Ξάνθης. Από το 2011 σφυρίζει και επίσημα παιχνίδια της Super League, κάνοντας ντεμπούτο εκ νέου σε παιχνίδι της Ξάνθης! Ο Καλογερόπουλος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια όντας ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Εθνικού Ελληνορώσων, εκεί αγωνίστηκε ως το 2000 οπού ένας σοβαρός τραυματισμός  τον ανάγκασε να σταματήσει, και λίγα χρόνια αργότερα με παρότρυνση του πατέρα του ασχολήθηκε με την διαιτησία. Είναι απόφοιτός Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, αλλά η επιρροή των γονιών του (και οι δύο τους αστυνομικοί)  τον έκαναν να επιλέξει να ακολουθήσει το επάγγελμα του αστυνομικού.

Πάμε όμως τώρα να δούμε την παράδοση του Αθηναίου ρέφερι σε παιχνίδι της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ (που αφησε αιχμές για τον ορισμό του). Όπως σας αναφέραμε και παραπάνω το πρώτο παιχνίδι που σφύριξε ήταν εξ ανάγκης, βλέπετε στις 6 Φεβρουαρίου του 2010  Καλογερόπουλος είχε οριστεί ως τέταρτος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ξάνθη, με τον Αθηναίο να σφυρίζει όλο το δεύτερο μέρος λόγω του τραυματισμού του Κουκουλάκη, για την ιστορία η ΑΕΚ σε εκείνο το ματς  επικράτησε με 3-1. Ο πρώτος ορισμός του Κουκουλάκη ήταν στις 23 Οκτωβρίου του 2011 σε παιχνίδι ξανά της Ξάνθης, αυτή την φορά στην Τρίπολη με τον Αστέρα με την Ξάνθη να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας(1-1). Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Καλογερόπουλος συνολικά έχει σφυρίξει 4,5 παιχνίδια της Ξάνθης με την ομάδα της Θράκης να μετρά μόλις μία ισοπαλία, και ήττες σε Καραϊσκάκη, Περιστέρι, αλλά αι στα Πηγάδια οπού η Ξάνθη ηττήθηκε από τον Άρη στις 5 Φεβρουαρίου του 2012 με 0-2. Αν δούμε και τα τέρματα τα πράγματα είναι ακόμη πιο βαριά για την Ξάνθη που με Καλογερόπουλο έχει σκοράρει μόλις 2 φορές ενώ έχει δεχτεί 12 τέρματα. Σε παιχνίδια της Ξάνθης ο Καλογερόπουλος έχει δείξει 20 κίτρινες, από τις οποίες οι 10  στην Ξάνθη, και μία κόκκινη στον Σπύρο Βάλλα με δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι με τον Άρη . Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι το πρώτο παιχνίδι της Ξάνθης που θα σφυρίξει για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά:

06-02-2010 ΑΕΚ – Ξάνθη 3-1
22-10-2011 Αστ. Τρίπολης – Ξάνθη 1-1  
05-02-2012 Ξάνθη – Άρης 0-2  
14-09-2013 Ολυμπιακός – Ξάνθη  4-0  
23-02-2014 Ατρόμητος – Ξάνθη 2-0    

Πάμε τώρα να δούμε την παράδοση του Αθηναίου ρέφερι σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην μεγάλη κατηγορία. Πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ που σφύριξε ο Καλογερόπουλος ήταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2011 με τον «δικέφαλο» να επικρατεί με 0-2 μέσα στην Δράμα επί της Δόξας. Συνολικά ο ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Καλογερόπουλο στα συνολικά 5 παιχνίδι με τον Καλογερόπουλο διαιτητή η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά 4 νίκες και 1 ήττα, από τον Πλατανιά στα Χανιά στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 με 2-1. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας μετρά 3 νίκες και όπως είπαμε την ήττα από τον Πλατανιά. Η ομάδα του ΠΑΟΚ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια έχει πετύχει 10 τέρματα και έχει δεχτεί μόλις 2.  Ο Καλοερόπουλος στα πέντε παιχνίδια που σφύριξε τον ΠΑΟΚ υπέδειξε 30 φορές την κίτρινη κάρτα από τις οποίες οι 14 στον ΠΑΟΚ, ενώ μία φορά έδειξε την κίτρινη στον Τετέ του Πλατανιά στο φετινό παιχνίδι. Την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Καλογερόπουλο πέρασε με άνεση από τα  Χανιά κερδίζοντας με 0-4  τον Πλατανιά.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Καλογερόπουλο:

18-12-2011 Δόξα Δράμας – ΠΑΟΚ 0-2 
18-04-2012 ΠΑΟΚ- Δόξα Δράμας 2-0  
14-04-2013  Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ  0-1 
02-02-2014  Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 2-1  
31-08-2014   Πλατανιάς – ΠΑΟΚ  0-4 

Φέτος ο Καλογερόπουλος έχει σφυρίξει τέσσερα παιχνίδια, με απολογισμό 3 νίκες γηπεδούχων και 1 νίκη φιλοξενούμενου(0-4 Πλατανιάς- ΠΑΟΚ 0-4) , με 7 τέρματα υπέρ των γηπεδούχων και 4 τον φιλοξενούμενων. Μάλιστα ο Καλογερόπουλος είχε οριστεί και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ. Συνολικά φέτος έδειξε 19 κίτρινες, 1 κόκκινη, ενώ καταλόγισε και 3 πέναλτι.