Το pregame του παιχνιδιού Skoda Ξάνθη – Καλλονή (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην έδρα της μετά από ένα σχεδόν μήνα (8/11, 2-1 με ΟΦΗ) επιστρέφει η Ξάνθη και επιζητά μια ακόμη νίκη στα Πηγάδια μετη Καλλονή (17:15, LIVE ThrakiSportS) για να ανέβει και άλλο στη βαθμολογία και να ανασάνει περισσότερο με βάση το πρόγραμμα “βουνό” που ακολουθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την αντεπίθεσή της θέλει να ξεκινήσει η Ξάνθη στο ματς με την Καλλονή, με τους νησιώτες να θέλουν κάτι από τα Πηγάδια. H ομάδα της Θράκης δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών ιδίως στη έδρα της, ούτε άλλωστε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς σε περίπτωση νέας βαθμολογικής απώλειας δεν αποκλείονται οι εξελίξεις σύμφωνα με “φήμες” από δημοσιεύματα από την πρωτεύουσα που όμως δεν έχουν βάση. Η Ξάνθη βρίσκεται  στη 10η θέση (μαζί με τον Πλατανιά) με 12 βαθμούς σε 10 αγώνες, έχοντας όμως παίξει μόνο 4 παιχνίδια στη Ξάνθη με απολογισμό 3 νίκες (Λεβαδειακός 2-0, Νίκη 2-0, ΟΦΗ 2-1) και μια λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα,ενώ εκτός έδρας σε 6 αγώνες έχει δυο ισοπαλίες  και τέσσερις ήττες.

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Γιάννης Ματζουράκης, με την έκπληξη του πρωταθλήματος Καλλονή όμως να είναι πιο έμπειρη και πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι και με έναν Χογκ που έχει κατεβάσει ρολά εδώ και πολλές αγωνιστικές στην εστία του έχοντας δεχτεί 2 γκολ σε 10 αγώνες με τελευταίο στις 21/9 στην Τρίπολη! Η Καλλονή, είναι δυνατή στα εκτός έδρας της παιχνίδια και βρίσκεται στην 3η θέση με 19 βαθμούς. Εκτός έδρας οι Λέσβιοι σε τέσσερα ματς έχουν μια νίκη στη Ν.Σμύρνη (Πανιώνιος 0-2), 2 ισοπαλίες (ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΣ 0-0) και 1 ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), ενώ στην έδρα τους έχουν σε έξι αγώνες μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, δυο λευκές ισοπαλίες.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση  ανάμεσα σε Ξάνθη και Καλλονή με τους Θρακιώτες να έχουν κερδίσει και στις δυο προηγο’υμενες ανεξαρτήτου έδρας. Την περσινή σεζόν που βρέθηκνα για πρώτη φορά, και στο Χαριλάου που χρησιμοποίσε για έδρα η Καλλονή, η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με το ευρύ 1-5 με χατ-τρικ του Σολάρι και δύο τέρματα του Σολτάνι. Ενώ και στα Πηγάδια η Ξάνθη ήταν νικήτρια, αυτή την φορά με 1-0  χάρη σε τέρμα του Γούτα.

Αναλυτικά το παρελθόν των δύο ομάδων έχει ως εξής:

20/10/2013 8η Αγωνιστική Σούπερ Λιγκ: Καλλονή- Ξάνθη 1-5
       
15/02/2014 25η Αγωνιστική Σούπερ Λιγκ: Ξάνθη- Καλλονή 1-0

Δείτε τα παρακάτω θέματα που αφορούν τους δυο αντιπαλους

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΟΛΓΟΘΑΣ” ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΞΑΝΘΗ- ΚΑΛΛΟΝΗ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUΕ