ΕΠΣ Θράκης: ‘Οσα έγιναν στο συγκλονιστικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ Κοσμίου με τους πρωτοπόρους Προσκυνητές

Ανταπόκριση από τη Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ένα σημαντικό παιχνίδι είχαμε στο Κόσμιο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τη Δόξα Προσκυνητών στη ρεβάνς του αγώνα κυπέλλου που έγινε πριν λίγες ημέρες (Τετάρτη) πάλι στο Κόσμιο ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Μόνο που σε αυτό το παιχνίδι οι Προσκυνητές δεν κέρδισαν όπως στο κύπελλο (1-2), αλλά παραχώρησαν ισοπαλία με 2-2 μετά απο ένα όμορφο παιχνίδι και έσπασε έτσι το νικηφόρο σερί που ειχαν στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία θα έρθει για τους Προσκυνητές στο 16′, αφου πριν προηγήθηκαν μικροευκαιρίες και για τους δυο αντιπαλους, όταν Σταύρου από καλή θέση σούταρε άουτ. Το Κόσμιο θα απαντήσει στο 22’, όταν ο Ζαχαρόπουλος θα σουτάρει δυνατά με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο να αποκρούει τη μπαλα. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι  στο 30′ όταν ο Γιαπρακτσής θα δώσει ωραία πάσα στον Ζαχαρόπουλο που με πλάσε έκανε το 1-0. Οι Προσκυνητές έχασαν καποιες μικροευκαιρίες με Βάσκο και Σταύρου, και τελικά η υπεροχή τους καρπωφόρησε στο 42′ όταν ο Βάσκος ισοφάρισε σε 1-1, ύστερα από πάσα του Τσώνη.

Η Δόξα μπήκε δυνατα και στο β’ ημίχρονο και έκανε την ανατροπή και το 1-2 στο 50′ όταν ο Βάσκος πλάσαρε τον Δαλαδογιάννη ύστερα από πάσα του Γιαννακίδη. Οι φιλουξενούμενοι μετα το γκολ έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ βγαίνοντας σε αντεπιθέσεις και στο 78′ ο Βάσκος έχασε ευκαιρία για το τρίτο του γκολ, αλλά η κεφαλια του πέρασε μόλις αουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Και αφου ο Βάσκος δε μπόρεσε να πετύχει χατ -τρικ να καθαρίσει το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι στο 85΄με τον Αρβανιτίδη με κεφαλιά ισιφάρισαν σε 2-2. Το γκολ άλλαξε τη ψυχολογία του Κοσμίου που έχασε 2 καλές ευκαιρίες στο τέλος με Ζαχαρόπουλο και Κυνηγόπουλο στο 88’ να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, αφου στο σουτ του πρώτου απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενω του δεύτερου κατέληξε άουτ. Στο τέλος όμως η Δόξα πήγε να κλέψει το παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Κυριακίδη κατέληξε μόλις άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιάννη Τοπούζη βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 2-2, ύστερα από ένα θαυμάσιο και με σασπένς παιχνίδι.

 Διαιτητές οι Τοπούζης και βοηθοί οι Δημητριάδης και Τζιώτζιος

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δαλαδογιάννης, Βοργιατζίδης, Μόσχος, Ταμάμης, Παναγιώτου (19’ Θεολόγου), Γιαπρακτσής, Ζαχαρόπουλος, Ζώβληκας (63’ Αρβανιτίδης), Γκόγκος (63’ Κυνηγόπουλος), Αθανασίου, Ταβασίδης

Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης):Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζουμπιάδης, Ζάνταλης, Γεμενετζής, Τρίχας, Ξενάκης, Γιαννακίδης, Σταύρου (68’ Ραμαντάνης), Τσώνης (81’ Ξενάκης), Βάσκος