Ψηφίστε τους καλύτερους θρακιώτες αθλητές της χρονιάς και κερδίστε πλούσια δώρα!!!

Το 2014 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, τοThrakiSportSγια ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, τοThrakiSportS ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης αποφάσισε να αναδείξει τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά από σχεδόν 15 ημέρες διεργασιών και προτάσεων, κατέληξε σε έναν αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Και ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2014. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι προτάσεις που κάνει το ThrakiSportS για τους κορυφαίους της χρονιάς, ανά κατηγορία, είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε προτάσεις των συνεργατών του. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να προτείνει και φυσικά να ψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο της αρεσκείας του. Επειδή άνθρωποι είμαστε και εμείς, εννοείται ότι θα σπεύσουμε αμέσως να συμπληρώσουμε τις λίστες, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε μέσα από τις απαντήσεις σας ότι έχουμε ξεχάσει κάποιον που όφειλε να είναι στους προτεινόμενους για βράβευση. Η λίστα, άλλωστε, θα ανανεώνεται καθημερινά, ανάλογα και με την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Όλοι οι αναγνώστες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, συμμετέχουν σε κλήρωση για πλούσια δώρα, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες.

Κάθε αναγνώστης του ThrakiSportS έχει δικαίωμα ψήφου (και κατά συνέπεια, συμμετοχής στην κλήρωση για τα δώρα που προαναφέρθηκαν), αρκεί να είναι μέλος του γκρουπ του ThrakiSportS στο facebook. Για να γίνει κάποιος μέλος, οφείλει να κάνει like στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να πατήσει το εικονίδιο που υπάρχει στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης στην κεντρική σελίδα τουThrakiSportS και ακολούθως να πατήσει like.

Ο τρόπος ψηφοφορίας είναι ο εξής: 

Αρχικά, αντιγράφετε την παρακάτω αίτηση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και τις απαντήσεις σας σε κάθε μία από τις πέντε ερωτήσεις για καλύτερο αθλητή, καλύτερη αθλήτρια, καλύτερο προπονητή, καλύτερο διαιτητή και καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2014. Διευκρινίζουμε ότι αν δεν έχετε γνώμη για κάποια από τις κατηγορίες, μπορείτε να αφήσετε κενή την απάντησή σας, δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα. Δεκτές θα γίνουν συμμετοχές ακόμα και αν απαντούν μόνο σε ένα από τα ερωτήματα.

Ακολούθως, το κείμενο αυτό  με τις συμπληρωμένες δικές σας απαντήσεις και φυσικά τα στοιχεία σας το στέλνετε με μήνυμα μέσω του facebook στο γκρουπ της σελίδας του ThrakiSportS (προσοχή, στη σελίδα thrakisports.gr όπου θα πρέπει να έχετε κάνει like). Μόνο με τον τρόπο αυτό γίνονται δεκτές οι συμμετοχές σας, προστίθενται οι επιλογές σας στην ψηφοφορία που διενεργείται και λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για τα δώρα. Δεν ισχύουν άλλοι τρόπο (πχ emails ή μηνύματα στο προφίλ από τυχόν φίλους κλπ).

Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε αναγνώστης που έχει κάνει like έχει δικαίωμα να στείλει ένα μήνυμα – ψηφοδέλτιο με τις απαντήσεις του. Σε περίπτωση που από τον ίδιο λογαριασμό του facebook παραληφθούν περισσότερα μηνύματα, τότε θα καταγράφονται στην ψηφοφορία οι απαντήσεις στο πρώτο από αυτά και μόνο, ωστόσο δεν θα συμμετάσχει ο συγκεκριμένος αναγνώστης στην κλήρωση για τα δώρα που δίνει το ThrakiSportS σε όσους συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ακολουθεί η αίτηση συμμετοχής στην ψηφοφορία, την οποία οφείλετε να αντιγράψετε, να απαντήσετε και να αποστείλετε:

  

Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2014 ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ______________________________________________

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΟ):___________________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014: _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014:  _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014: ____________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014: ________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014:_____________________

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2014 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ): Αθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) με καταγωγή από την Κομοτηνή, είχε ως κορυφαία στιγμή το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στην γενική κατάταξη της Ρεγκάτα του Κουβέιτ, όπου αναδείχθηκε και πρώτος στα αγόρια. Ο νεαρός ιστιοπλόος σημείωσε αρκετές επιτυχίες σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες, ενώ κατέκτησε το ένα από τα δύο όλα κι όλα μετάλλια του ΝΟΑ στην 6η Ρεγκάτα που διοργάνωσε το καλοκαίρι στο Θρακικό Πέλαγος.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΡΑΣ (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ): Παραολυμπιονίκης δέκα χρόνια πριν στον στίβο (δισκοβολία), ο αθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής άλλαξε άθλημα και αποτέλεσε την μοναδική ελληνική συμμετοχή στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Έγινε έτσι ένας από τους ελάχιστους αθλητές που έχουν λάβει μέρος σε Θερινούς και Χειμερινούς Αγώνες. Στο ρωσικό θέρετρο κατέκτησε την 22η θέση στο γιγανταίο σλάλομ sit ski. Παράλληλα, όλη την χρονιά δεν σταμάτησε να τρέχει με το χειρήλατο όχημά του σε αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα (όπως στους μαραθωνίους της Θεσσαλονίκης και των Σπετσών), αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα ζωή και σε αυτόν έχουν όλοι δικαίωμα!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Όχι απλά εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που φιλοξενήθηκε τον Αύγουστο στο Βερολίνο, αλλά προκρίθηκε και στα ημιτελικά. Πρωταθλητής Ελλάδος στην πεταλούδα, βοήθησε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο. Σε ατομικό επίπεδο, κέρδισε σε πολλά διεθνή μίτινγκ ενώ διακρίθηκε ως μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας σε αρκετές διοργανώσεις. Αν και αθλητής του Ολυμπιακού, επέλεξε να έρθει στην Ξάνθη για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, φέροντας μάλιστα και άλλους κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας στην Θράκη.

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Δυο χρόνια πριν ήταν τρίτος τερματοφύλακας στην Ξάνθη. Στην διάρκεια της σεζόν 2012-2013 καθιερώθηκε ως βασικός, κάτω από τα δοκάρια της Skoda. Πήρε μεταγραφή για την Ζενίτ και στην διάρκεια του 2014 έχει γίνει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της πρωτοπόρου ομάδας του ρωσικού πρωταθλήματος. Αναδείχθηκε σε αρκετές ψηφοφορίες κορυφαίος παίκτης της ομάδας, αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα, κλήθηκε και στην Εθνική Ρωσίας. Συμμετείχε μάλιστα ως μέλος της αποστολής της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (αν και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής). Στις αρχές της χρονιάς πραγματοποίησε και τον γάμο του στην Ξάνθη, όπου σπεύδει με κάθε ευκαιρία, αφού εκεί μένουν μόνιμα η (ξανθιώτισσα) σύζυγός του και η μόλις 14 μηνών κόρη τους.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ):  Κορυφαίος στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, ο αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής ατέκτησε για την ομάδα του Εθνικού το πρώτο της χρυσό έπειτα από δεκαετίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ασημένιος στα δέκα χιλιόμετρα του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας, κέρδισε στην χρονιά πολλούς και σημαντικούς αγώνες ανά την Ελλάδα (όπως στον Αλεξάνδρειο και τον Εορδαϊκό Δρόμο, στα Μέγαρα και το γκραν πρι στην Θήβα κλπ). Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο εκπροσωπώντας  για ακόμα μια φορά την Εθνική Ομάδα στο Μπρούνο Τζάουλι. Συμφώνησε να αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά την σημαία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον χώρο του στίβου.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο κομοτηναίος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Skoda στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, βοήθησε στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και το καλοκαίρι μετακόμισε στην ΑΕΚ. Εκεί αποτελεί αναμφισβήτητα τον κινητήριο μοχλό της Ένωσης στο πρωτάθλημα της Football League. Μάλιστα, με τις εμφανίσεις του κλήθηκε (αν και αγωνίζεται στην Β’ Εθνική) για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, με την οποία μάλιστα πρόλαβε και έκανε τρεις συμμετοχές.

ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο αρχηγός και χρυσός σκόρερ στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό της Κ17 της Skoda Ξάνθη. Παίκτης γέννημα θρέμμα της περιοχής, θεωρείται ο μελλοντικός ηγέτης όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Εθνικής Ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι κλήθηκε στην αντίστοιχη Εθνική Παίδων και στο πρόσφατο φιλικό με την (παγκόσμια πρωταθλήτρια και με μεγάλη παράδοση στις μικρές ηλικίες) Ισπανία, πέτυχε και τα δύο τέρματα της Ελλάδος, στρέφοντας επάνω του, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, τα μάτια από δεκάδες σκάουτερ από όλη την Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Ο αθλητής του ύψους, δεύτερος στην περσινή ψηφοφορία του ThrakiSportS, έχασε το πρώτο μισό της χρονιάς εξαιτίας του αποκλεισμού του μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ντόπινγκ. Τελικά αθωώθηκε, η διεθνής ομοσπονδία του έδωσε το πράσινο φως για να συμμετάσχει σε αγώνες και επιδίωξε να κάνει την μεγάλη επιστροφή! Έλαβε μέρος τον Αύγουστο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης όπου κατέλαβε την 20η θέση, ενώ ένα μήνα πριν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Διέπρεψε με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ Ανδρών στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, όπου αν και άπειρος και πρωτάρης, με πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε την 5η θέση στα 200μ. μεικτής ατομικής και την 6η θέση στα 100μ. πεταλούδα. Έτσι, ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής κατέχει έτσι την 7η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στην κατηγορία ανδρών! Θεωρείται από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας. Τον Απρίλιο, τις μέρες του Πάσχα, βρέθηκε στην Γλασκώβη και επέστρεψε με τρία χρυσά μετάλλια από το “British Para Swimming International Meet 2014″.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ):  Ο Κομοτηναίος παίκτης του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε άλλη μια καλή χρονιά, με αποτέλεσμα σταδιακά να καθιερωθεί στην ομάδα του τριφυλλιού και πρόσφατα να κληθεί να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι και το 2018. Σαν αποκορύφωμα των εμφανίσεών του ήρθε και η κλήση στην Εθνική Ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας του, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας. Ο Εβρίτης πρωταθλητής του Κότινου Αλεξανδρούπολης ανέβηκε έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αυτή  ήταν η μοναδική φορά που ακούστηκε για αγωνιστικούς λόγους ο ελληνικός εθνικός ύμνος στην διοργάνωση, η φλόγα της οποίας άναψε στις αρχές Σεπτέμβρη στην Αρχαία Ζώνη της Μεσημβρίας, στον Έβρο.

ΙΓΚΡΟΡ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Η αιχμή του δόρατος του Πανθρακικού. Πέτυχε πολλά από τα κρίσιμα γκολ που έφεραν μιαν ώρα αρχύτερα την παραμονή της ομάδας στην Super League στην σεζόν 2013-2014 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ξεκίνησε εξίσου δυναμικά τη νέα σεζόν, ήδη είναι πρώτος σκόρερ του Πανθρακικού ενώ αφότου τραυματίστηκε, παρατηρήθηκε μεγάλη αδυναμία στον Πανθρακικό να πετύχει τέρμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επιθετική αφλογιστία των Κομοτηναίων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ):  Σε ηλικία μόλις 14 ετών, ο κομοτηναίος αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τέλη Σεπτεμβρίου στην Ρουμανία. Η διάκρισή του αποτέλεσε την μοναδική σε όλη την Ελλάδα για το άθλημα, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά υπήρξε ελληνικό χρυσό στα χρονικά του παγκοσμίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΙΤΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς το μεγαλύτερο όνομα του ελληνικού βόλεϊ. Ορεστιαδίτης όπως δηλώνει ο ίδιος, έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή σε οικονομικές απολαβές που έχει κάνει ποτέ θρακιώτης αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα. Μετακόμισε από την τουρκική Χαλκμπανκ στην κορεάτικη Kepco έναντι ενός ποσού που λέγεται ότι αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Πιο πριν, είχε καταφέρει να κατακτήσει το νταμπλ με την ομάδα της Άγκυρας και να πάρει έτσι τρίτη κούπα σε τρίτη διαφορετική χώρα, ενώ αναδείχθηκε MVP του τελικού και καλύτερος επιθετικός του τουρκικού πρωταθλήματος! Αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ χρίστηκε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών και ηγήθηκε της προσπάθειάς της στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση και οδήγησε την ομάδα στον τελικό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας της Ρόμα στο Καμπιονάτο, όπου εξασφάλισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από αρκετά χρόνια. Βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας στην πορεία μέχρι και τους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας, χρίστηκε αρχηγός της αμέσως μετά (έτερον εκάτερον αν δυστυχώς η τιμή αυτή δεν συνοδεύθηκε από θετικά αποτελέσματα για την Εθνική στα προκριματικά του EURO 2016). Με κάθε ευκαιρία έρχεται στην Ξάνθη και επιβλέπει την πορεία της ακαδημίας ποδοσφαίρου Ευστάθιος Τοροσίδης που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του πατέρα του, ενώ αξιομνημόνευτο είναι και το φιλανθρωπικό του έργο στον τόπο όπου γεννήθηκε… 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2014 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ): Μεγάλο ταλέντο στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις παγκορασίδες στο 6ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν που διεξήχθη στην Βέροια. Στην διάρκεια της χρονιάς έγινε συλλέκτρια μεταλλίων και από άλλα σημαντικά τουρνουά σε Φλώρινα, Μέτσοβο, Ελευσίνα κ.α.

ΕΦΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ (ΣΤΙΒΟΣ): Ο ορισμός του αθλητή που μπορεί να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με καλές επιδόσεις στα μαθήματα. Πρωταθλήτρια του ύψους, έδωσε μεγάλη χαρά στην οικογένεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αφού αναδείχθηκε πρώτη των πρώτων στις πανελλήνιες εξετάσεις, επιτυγχάνοντας την είσοδό της στην πρώτη σχολή προτίμησης που είχε!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Με καταγωγή από τον Ζυγό Ξάνθης, αν και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, η αθλήτρια του Φίλιππου (παραολυμπιονίκης σε Σίδνεϊ και Αθήνα) κατάφερε τον περασμένο Μάρτιο να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στο 8ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης που διεξήχθη στην Νάουσα από το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αθλητών με Αναπηρία και υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Συγκεκριμένα, σημείωσε χρόνο  02:51.03 στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S2. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ήδη τιμήθηκε από την Παραολυμπιακή Επιτροπή ως μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του 2014.

ΗΡΩ ΚΟΖΑΡΗ (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ): Τρίτη στο διπλό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, επέστρεψε με μετάλλιο στο στήθος στην Αλεξανδρούπολη και ανάγκασε μέχρι και τον υφυπουργό Εξωτερικών Ακη Γεροντόπουλο να θυμηθεί να νιάτα του ως αθλητής του πινγκ πονγκ και να εκδώσει συγχαρητήρια ανακοίνωση. Στην αρχή της χρονιάς αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Θράκης Κορασίδων, αλλά ένας τραυματισμός της στέρησε πολλές συμμετοχές σε αγώνες και επομένως πολλές επιπλέον διακρίσεις.

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μαθήτρια με άριστες επιδόσεις στο σχολείο αλλά και αθλήτρια πολυτάλαντη, με εξίσου επιτυχημένο παρελθόν σε στίβο και βόλεϊ, είδε στην διάρκεια της περσινής σεζόν να εκτοξεύονται οι μετοχές της ως αθλήτρια του χάντμπολ, αγωνιζόμενη στην θέση της τερματοφύλακα. Φέτος η Αλεξανδρουπολίτισσα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος με την ομάδα της Νέας Ιωνίας και αγωνίστηκε μαζί της στην Ευρώπη, ενώ παρόλο που τυγχάνει ακόμα νεάνιδα, κλήθηκε στην Εθνική Γυναικών αποδεικνύοντας ότι έχει σπάνιο ταλέντο όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.  Δεν είναι τυχαίο ότι από τους προπονητές της Α1 Γυναικών ψηφίστηκε ως καλύτερη τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και μέλος της κορυφαίας επτάδας του.

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ (ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ): Αν και ασχολείται μόλις τέσσερα χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα, η αθλήτρια του Απόλλωνα Αλεξανδρούπολης κατάφερε να ενταχθεί στην παγκόσμια ελίτ. Μπήκε στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, που διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας, χάνοντας στο τσακ την είσοδό της στα μετάλλια.

ΜΙΝΕΒΕΡ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Η αθλήτρια της χρονιάς για το 2013 σύμφωνα με το ThrakiSportS, συνέχισε και στο 2014 τις καλές της εμφανίσεις, χωρίς όμως συμμετοχές (και επομένως διακρίσεις) σε διεθνείς διοργανώσεις. Στις αρχές της χρονιάς, αν και νενάνιδα, η Ξανθιώτισσα αθλήτρια του ΑΟ Χρυσούπολης επέστρεψε με μετάλλιο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξήχθη στην Χαλκίδα.

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Έχασε λόγω του σοβαρού τραυματισμού της το πρώτο σχεδόν μισό της χρονιάς, αλλά επέστρεψε δριμύτερη., Η ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ και σταθερά αποτελεί την πρώτη σκόρερ της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης σε εγχώριους αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις. Αν και απουσίασε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, η ποιότητά της ήταν τέτοια που για ακόμα μια φορά τρεις προπονητές την ψήφισαν κορυφαία αριστερής εξτρέμ όλης της Α1 Γυναικών.

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ):  Ξεκίνησε την σεζόν ιδανικά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +73 κιλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, που φιλοξενήθηκε στην Χαλκίδα. Ως πρωταθλήτρια Ελλάδος, η 20χρονη Ορεστιαδίτισσα εκπροσώπησε τα εθνικά χρώματα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χωρίς όμως να καταφέρει να επιστρέψει με κάποια διάκριση. Φοιτήτρια πλέον στις Σέρρες, εσχάτως ανακάλυψε και το άθλημα του βόλεϊ, στο οποίο ήδη έχει τις πρώτες της διακρίσεις με τον Ερμή Δράμας!

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2014 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

2ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κέρδισε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων, μετά από μια καταπληκτική αήττητη πορεία. Στον τελικό, που διεξήχθη στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με γκολ του Λαζαρίδη με 1-0 του Ελληνικού Κολλεγίου. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσει ότι οι παίκτες υποχρεώθηκαν να παίξουν τέσσερις διαδοχικούς νοκ άουτ αγώνες σε τέσσερις μέρες, κερδίζοντας  διαδοχικά το ΓΕΛ Αρναίας στην Θεσσαλονίκη, το ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Αλιστράτη Σερρών και το ΓΕΛ Ηρακλείου στα ημιτελικά. Πιο πριν η ομάδα της Ξάνθης είχε αποκλείσει τους πρωταθλητές Έβρου και Δράμας. Ωστόσο στη νέα σεζόν, ηττήθηκε στον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος Ξάνθης από το 2ο ΓΕΛ και δεν θα μπορέσει το 2015 να υπερασπιστεί τον πανελλήνιο τίτλο που κατέκτησε.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον όμιλό της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, κατάφερε να ανέβει στην Β’ Εθνική και να δείξει ότι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης επιστρέφει δυναμικά στην Ξάνθη. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική άνοδος της Ασπίδας σε ισάριθμες χρονιές, αφού το 2012 αγωνιζόταν στην Α2 ΕΚΑΣΑΜΑΘ, πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 ΕΚΑΣΜΑΘ και ανέβηκε στην Γ’΄Εθνική και φέτος ανέβηκε και από εκει στην Β’ Εθνική. Ωστόσο στα ανώτερα αυτά στρώματα δεν ξεκίνησε όσο καλά ήλπιζαν οι φίλοι της.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Έφτασε μέχρι τον τελικό της Volley League, στην μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του, όπου ηττήθηκε μεν από τον Ολυμπιακό αλλά εξασφάλισε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (έτερον εκάτερον αν επιλέχθηκε τελικά να μην δηλωθεί εκεί συμμετοχή αλλά στο Τσάλεντζ Καπ όπου συνεχίζει την πορεία του, στους 32 της διοργάνωσης). Έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα και στην έναρξη της νέας σεζόν. Γεμίζει κάθε εβδομάδα το μικρό κλειστό της Αλεξανδρούπολης, αποτελώντας πλέον την αγαπημένη συνήθεια της νεολαίας της πρωτεύουσας του Έβρου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Δειλά – δειλά αλλά μεθοδικά, έφτασε στην κατάκτηση ενός μοναδικού τρεμπλ και στην άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Αρχικά κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου, σαν τρένο πήρε την πρώτη θέση και στο πρωτάθλημα επικρατώντας τόσο στο Νότιο Όμιλο όσο και στην συνέχεια στα πλέι οφ, ενώ ως πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου αγωνίστηκε στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των γειτονικών νομών (Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου από ΕΠΣ Θράκης, Αρη Αβάτου από ΕΠΣ Ξάνθης, Κεραυνό Πέρνης από ΕΠΣ Καβάλας) επιτυγχάνοντας την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα μετά από πολλά χρόνια. Το καλοκαίρι έκανε προσπάθεια να «επαναπατρίσει» πολλούς ντόπιους παίκτες και δυνατό ξεκίνημα, φιλοδοξεί φέτος να μην κινδυνεύσει και του χρόνου να διεκδικήσει άνοδο στην Football League.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Εξασφάλισε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την παραμονή του στην Super League, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη σεζόν. Ωστόσο το ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις θέσεις κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και η μάχη για την παραμονή να προμηνύεται μεγάλη μέσα στο 2015…

SKODA ΞΑΝΘΗ Κ17 (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδος στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Super League, κερδίζοντας στον τελικό με 2-1 τον Ολυμπιακό. Ήταν ένας τίτλος που απέδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνονται στις ακαδημίες των Πηγαδίων και απέδειξε ότι με μεθοδικότητα και επενδύοντας στη νέα γενιά, οι ομάδες έχουν μέλλον. Τα περισσότερα από τα παιδιά της ομάδας προωθήθηκαν πλέον στην Κ20, ωστόσο και η νέα γενιά της Κ17 αποδεικνύεται δυνατή με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία και στο νέο πρωτάθλημα!

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος το καλοκαίρι, φέρνοντας τίτλο στην Θράκη για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο άθλημα (είτε σε επίπεδο σάλας είτε σε επίπεδο παραλίας). Το πρωτάθλημα αυτό έδωσε την ευκαιρία της συμμετοχής στο άτυπο Τσάμπιονς Λιγκ του Μπιτς Χάντμπολ που διοργανώθηκε στα Κανάρια της Ισπανίας, αλλά εκεί η ανωτερότητα των αντιπάλων ήταν εμφανής και έτσι η ομάδα επέστρεψε αποκομίζοντας μεν εμπειρίες, καταλαμβάνοντας δε την δέκατη θέση στην κατάταξη (σε δέκα ομάδες).

ΜΙΡΜΑΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΤΖΟΥΝΤΟ): Πρώτη δύναμη στους εφήβους στην Ελλάδα, κατέκτησε στο συγκεκριμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέντε μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο της χώρας. Παράλληλα, έβγαλε και άλλους αθλητές σε μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, κάποιοι από τους οποίους στελέχωσαν και τις Εθνικές Ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΑΛΗ):  Πρωταθλήτρια Ελλάδος Παίδων στην Ελληνορωμαϊκή, συγκέντρωσε 39 βαθμούς στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Οι αθλητές της σε ατομικό επίπεδο διακρίθηκαν και σε άλλες διοργανώσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να εξασφαλίσουν άλλη τέτοια ομαδική διάκριση στην διάρκεια της χρονιάς.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2014 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ): Θεωρείται ο “πρύτανης” του πινγκ πονγκ στην Θράκη. Δεκαετίες ολόκληρες καλλιεργεί το άθλημα στην Αλεξανδρούπολη, μέσα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αναδεικνύοντας τον σύλλογο έκτο με βάση τις διακρίσεις του έκτο σε όλη την Ελλάδα και κυρίως παρουσιάζοντας κάθε φορά και νέα ταλέντα.  Δεν είναι τυχαίο ότι δύο αθλήτριές του (Βασιλειάδου, Κοζάρη) είναι υποψήφιες και για τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας θρακιώτισσας αθλήτριας της χρονιάς.

ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ (ΣΤΙΒΟΣ):  Μετά από μια μεγάλη καριέρα ως αθλήτρια, πλέον βοηθάει νέα παιδιά μέσα από την προπονητική. Μέσα από τον Πρωτέα Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει τα μελλοντικά αστέρια στα άλματα, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει και άλλους αθλητές με λαμπρό μέλλον. Παράλληλα, ως τελειόφοιτη φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και συμμετέχοντες σε πολλές εκδηλώσεις με παιδιά, για τα οποία πάντα αποτελεί ίνδαλμα, απέδειξε, στην επέτειο των δέκα χρόνων από το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στον αθλητισμό, έστω και αν τον υπηρετεί πλέον από άλλο πόστο…

ΕΛΕΝΗ ΜΕΜΕΤΖΗ (ΒΟΛΕΪ):  Με καταγωγή από την Ορεστιάδα, όπου γεννήθηκε και έπαιξε βόλεϊ από τα 12 ως τα 17 της χρόνια, έκανε τεράστια καριέρα κατακτώντας 5 πρωταθλήματα της Α1 Γυναικών και 4 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ επί 14 χρόνια φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο και ήταν αρχηγός της Εθνικής Ομάδας για πολλά από αυτά. Πριν δύο χρόνια αποδέχθηκε την πρόσκληση να μετακομίσει στην Σαντορίνη και να αναλάβει το νεοϊδρυθέν σωματείο του ΑΟ Θήρας και στο διάστημα αυτό κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Α1 Κατηγορία και να κάνει το άθλημα αγαπημένη συνήθεια των παιδιών του νησιού, που γεμίζουν κάθε εβδομάδα το κλειστό γυμναστήριο, στην οροφή του οποίου έχει αναρτηθεί μια φανέλα της.

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Ο αρχιτέκτονας της νέας εκπληκτικής πορείας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Οδήγησε την ομάδα στους τελικούς της Volley League και στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ με έξυπνες μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι, κατάφερε με σχετικά μικρό μπάτζετ να δημιουργήσει και πάλι ένα αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνιστεί και τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν ο άνθρωπος που αναδείχθηκε από τους αναγνώστες και την συντακτική ομάδα του ThrakiSportS με συντριπτική πλειοψηφία κορυφαίος θρακιώτης προπονητής σε όλα τα σπορ για το 2013.

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Πρώην προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ Κομοτηνή, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην Εθνική Εφήβων του Κατάρ, την οποία και καθοδήγησε στις πρώτες της επιτυχίες σε ασιατικούς αγώνες! Αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους με οψιόν ανανέωσης από τους Άραβες, αυτή ενεργοποιήθηκε καθώς από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της χώρας της Μέσης Ανατολής εμφανίζονται πολύ ευχαριστημένοι με την δουλειά του και τα αποτελέσματά της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ (ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ): Υπεύθυνος της Ακαδημίας Budo Academy Κομοτηνής, ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες περισσότερα από 25 χρόνια. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, πτυχιούχος προπονητής αστυνομικής αυτοάμυνας και στρατού. Στην διάρκεια της χρονιάς ένας αθλητής του ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και πολλοί ακόμη σε Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες. Συχνά ταξιδεύει για να διευρύνει τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια για εκπαιδευτές. Kατέχει το 5ο Νταν Self Defence, 4ο Νταν στο Ζίου Ζίτσου, 3ο Νταν στο Καράτε και 1ο Νταν στο Τζούντο.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2014 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής στην πετοσφαίριση, ιδίως μετά την αποχώρηση του σουφλιώτη Χρήστου Μπαντιανίδη. Μόνιμη σφυρίχτρα στα σημαντικότερα ραντεβού που φιλοξενούνται στην Θράκη, αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή της CEV και για διεθνείς αγώνες. Κατηγορήθηκε από ομάδες της Θεσσαλονίκης ότι σφυρίζει υπέρ των ομάδων του Έβρου, αλλά και από τις Εβρίτικες ομάδες για το αντίθετο, ένδειξη ότι κάνει καλά και αντικειμενικά την δουλειά του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρουσιάζοντας καταπληκτική εξέλιξη, όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League, αλλά πλέον είναι και επίσημα ο πρώτος διεθνής διαιτητής που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τιμά με την παρουσία του την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Ο νικητής της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS για το 2013.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, ο ορεστιαδίτης διαιτητής ξεχωρίζει όχι μόνο για την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και κυρίως για την δυναμική του συνδικαλιστική δράση, αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα των συναδέλφων του και υπερασπιζόμενος με σθένος τα συμφέροντά τους. Παράλληλα, εξέπληξε θετικά με τις εκδρομές που και φέτος διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη, για τους αγώνες που έδωσαν στην διάρκεια της χρονιάς εκεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα, στις οποίες συμμετείχαν με μαζικό τρόπο κατά προτεραιότητα μέλη του Συνδέσμου, αλλά όχι μόνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και πέντε χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2014 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα αλλά ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους άρχοντες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 Χειροσφαίρισης. Παράλληλα, είναι γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΟΥΖΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο μοναδικός θρακιώτης διαιτητής που διευθύνει αγώνες στο πρωτάθλημα της Super League. Αποτελεί την κορυφαία σφυρίχτρα όχι μόνο της Κομοτηνής αλλά και συνολικά του γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης, αλλά η διπλή αποτυχία του στα τεστ αντοχής του Χιου Ντάλας τον έβαλαν προς το τέλος της σεζόν στο… «ψυγείο» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

 

Η ψηφοφορία τρέχει μέχρι και το βράδυ της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, δηλαδή της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου 2014. Οι νικητές που θα αναδειχθούν κορυφαίοι Θρακιώτες του 2014, θα προκύψουν με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του ThrakiSportS και αυτές φυσικά των δημοσιογράφων και συνεργατών του ThrakiSportS. Θερμή παράκληση όλοι όσοι συμμετάσχουν να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά θεωρούν ότι αξίζουν να λάβουν τους συγκεκριμένους τίτλους και όχι εκείνους που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, με βάση τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Το ThrakiSportS ευχαριστεί  όλους τους αναγνώστες του για την μαζική συμμετοχή και τις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του για τα δώρα που δίνονται στο πλαίσιο της ψηφοφορίας αυτής, για την ανάδειξη των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014!