ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο «επεισοδιακό» διπλό του Αβάτου στο Μαγικό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο περσινός πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου από την έδρα του Αστέρα Μαγικου, σε μια αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα κυρίως για το δεύτερο γκολ του Άρη, ενώ τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιώργου Γρηγοριάδη που μόλις στο 5’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νίκου Μελισσόπουλου κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μιχάλης Μελισσόπουλος που με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα με τον Ιγκιτιάν να κρατά το μηδέν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι ισορροπίες άλλαξαν με τους γηπεδούχους να μένουν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Νίκου Μελισσόπουλου στο 65’ και τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την πίεση τους. Μάλιστα στο 85’ ο Χριστοφορίδης είδε στο πολύ καλό χτύπημα φάουλ την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και τον Παλατίν στην συνέχεια να την σπρώχνει στα δίχτυα από θέση οφ-σάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κυριαζίδη να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ στο 89’ ο Χριστοφορίδης μετά από σέντρα του Λαζαρίδη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, και έναυσμα για πανηγυρισμούς για την ανατροπή στον πάγκο του Αβάτου, αλλά και έναυσμα για έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για επιθετικό φάουλ. Μάλιστα στην συγκεκριμένη φάση αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο σκόρερ του Αστέρα Μιχάλης Μελισσόπουλος Με την επανέναρξη του αγώνα και μετά από την «σέντρα» των παικτών του Μαγικού ο Παλατίν έκλεψε την μπάλα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την ομάδα του. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γκιαούρη και Φραγκουλίδη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ (Γ. Γρηγοριάδης): Ιγκιτιάν, Σπανός, Καραοσμάν, Δημητράκας,(77’ Δάγκας), Μελισσόπουλος Μ., Κιαχίδης, Μελισσόπουλος Ν., Ξαντινίδης, Γκίνης, Κουτσομιχάλης, Ελευθεριάδης Χ.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Ελευθεριάδης, Καρασερίδης, Τζομιάδης, Μπαϊρακταρίδης, Κοντομιχάλης(48’ Βασιλειάδης), Κυριαζίδης, Γιαννακούδης(32’ Ντζομιάδης), Λαζαρίδης, Παρσαντανιάν(60’ Παλατίν), Χριστοφορίδης)