Τέσσερις Θρακιώτες κρίνουν την τύχη του Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Τέσσερις Θρακιώτες θα κρίνουν, μεταξύ άλλων, την τύχη του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, ο οποίος μετά την ατυχέστατη επιλογή του Κλαούντιο Ραμιέρι έχει δηλώσει ότι θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ ενώπιον του οποίου θα αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και θα απολογηθεί για την επιλογή ομοσπονδιακού προπονητή που έκανε.

 

Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, ήδη από τη 1.21 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, εκτός από την προαναγγελία του διαζυγίου με τον ιταλό τεχνικό, για πολλούς αποτελεί προαναγγελία και για παραίτηση του ίδιου του προέδρου. Μπαράζ δημοσιευμάτων αθηναϊκών εφημερίδων τονίζουν ότι ο Σαρρής είναι έτοιμος να θέσει την παραίτηση του ενώπιον του Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει, πιθανότατα την Τετάρτη, αμέσως μετά το φιλικό της Εθνικής με την Σερβία στα Χανιά. “Το ΄χει πάρει απόφαση και θα το κάνει πράξη. Θα παραιτηθεί και από κει και πέρα οι σύμβουλοι θα αποφασίσουν, αν θα την κάνουν δεκτή ή όχι”, τονίζει το Goal ενώ ανάλογα είναι τα δημοσιεύματα και των υπόλοιπων αθηναϊκών εφημερίδων.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρόν ΔΣ η ΕΠΟ έχει την τιμή για πρώτη φορά να διαθέτει τρία εκλεγμένα μέλη. Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Γκιρτζίκη που τυγχάνει και πρόεδρος της ΚΕΔ αυτήν την περίοδο και επίσης τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Χρήστου Καραβασίλη. Επιπλέον όμως, στο ΔΣ της ΕΠΟ μετέχουν και εκπρόσωποι της Super League, ανάμεσά τους και ο Ζήσης Βρύζας. Κατά συνέπεια, περίπου το ένα πέμπτο των μελών που θα κρίνει την τύχη Σαρρή κατάγεται από την Θράκη.

Το ζήτημα με τον Ρανιέρι δεν είναι απλά η ατυχέστατη επιλογή. Ούτε το γεγονός ότι σε μεγάλο ποσοστό χάθηκε η πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, που φάνταζε κάτι παραπάνω από δεδομένη μετά την κλήρωση, ακόμα και πριν από μία εβδομάδα. Το θέμα είναι ότι εξαιτίας αυτής της επιλογής θα ζημιωθεί το ταμείο της Ομοσπονδίας κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ. Το κλειστό διετές συμβόλαιο του Ρανιέρι όριζε απολαβές για τον ιταλό τεχνικό 1,5 εκατ. ευρώ και λέγεται ότι θα σπάσει με μια αποζημίωση που θα κυμανθεί στο ένα τρίτο αυτού.

Η χρυσή τομή δεν έχει βρεθεί ακόμα, για αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η λύση της συνεργασίας. Το μόνο που ανακοινώθηκε επισήμως είναι ότι δόθηκε άδεια στον Ρανιέρι και ότι στο φιλικό με την Σερβία την Τρίτη στα Χανιά θα βρεθεί στον πάγκο ως υπηρεσιακός ο Κώστας Τσάνας από την Ελπίδων, θυμίζοντας τις πρόσκαιρες λύσεις που συχνά αποφασίζει ο Πανόπουλος (αναβαθμίζοντας πχ τον Κεχαγιά) ή πρόσφατα ο Πανθρακικός (που πήρε από την Κ20 του Πανθρακικού τον Μπαχαρίδη για να αντικαταστήσει τον Μάντζιο στο ματς με τον Ολυμπιακό).

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στην Εθνική Ομάδα αλλά και στην διοίκηση της ΕΠΟ είναι καταιγιστικές και το ThrakiSportS θα συνεχίσει να τις καλύπτει, πάντα με θρακιώτικη οπτική γωνία…