Βήματα οργάνωσης κάνει το Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Το Running Team έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του και κάνοντας την αποτίμηση του, έχει ήδη πετύχει πολλά. Ξεκίνησε με στόχο να ενώσει τις δυνάμεις του δρομικού κινήματος, που αναπτύσσεται γοργά στην περιοχή, να δώσει τοπική ταυτότητα σε κάθε δρομέα ή ομάδα δρομέων που συμμετεχει σε αγώνες, να προβάλλει την πόλη σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς. Επίσης να δημιουργήσει δράσεις τοπικού, αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό.

Οι Αλεξανδρουπολίτες αθλητές του δρομικού κινήματος, επέλεξαν τον Εθνικό λόγω του αθλητικού συναισθήματος ως παλιοί αθλητές του, του καλού επιπέδου οργάνωσης του, της αναγνώρισης σε τοπικού και Πανελλαδικό επίπεδο του ονόματος του και της δυνατότητας πραγματοποίησης δρομικών γεγονότων στην περιοχή μας.

Ο ΜΓΣ Εθνικός αποδέχθηκε φυσικά την ευθύνη και την πρόκληση του καινούργιου, λόγω της ιστορικότητας του, της ιδιαίτερης σχέσης με τους παλιούς του αθλητές, της κοινωνικής ευαισθησίας του, μιας και το δρομικό κίνημα είναι συνδεδεμένο με το κίνημα υγείας, αλλά είναι και ο κύριος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στίβου, του ΣΕΓΑΣ, που μέσα στις δράσεις του ανήκουν οι κυριότερες διοργανώσεις στην Ελλάδα. Τέλος ο Εθνικός λόγω του ονόματος και της παράδοσης, είναι ταυτισμένος με την Αλεξ/πολη και την κοινωνίας της και να δημιουργεί αθλητικής δράσης εξωστρέφειας.

Οι υπεύθυνοι του Running Team παρουσίασαν την πορεία της πρώτης χρονιάς, με τις αγωνιστικές δράσεις που συμμετείχε και δημιούργησε, με το Run Greece κορυφαίο επίτευγμα.

Ανακοίνωσαν την μόνιμη Σαββατιάτικη προπονητική συνάντηση, 4.30-5.30μμ στο πάρκο Εγνατία από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε κοινές συναντήσεις προπόνησης αλλά και συζήτησης πάνω στα θέματα του αθλητισμού και των δρόμων. Οι προπονητικές συναντήσεις θα γίνονται με την επίβλεψη ειδικού καθηγητή φυσικής αγωγής, αλλά και πεπειραμένων αθλητών.

Συζητήθηκαν προτάσεις για αγωνιστικές δράσεις του 2015, αλλά και ομαδικές συμμετοχές σε αγώνες εκτός Αλεξ/πολης. Τέλος υποδείχθηκαν ως επιτροπή διαχείρισης του Running Team οι: Αντώνης Κoυφός, Απόστολος Γκάτζιος, Γιάννης Ψαρόπουλος και Αριστέα Τσουκαλά. Τηλ.Επικοινωνίας-6973024666. facebook/running team Εθνικου Αλεξπολη