Τρίτο σοκ σε μια εβδομάδα… Νεκρός, μόλις στα 29 του, ο εγγονός του Φώτη Κοσμά…

Τα χτυπήματα της μοίρας είναι απανωτά για τους ανθρώπους του αθλητισμού της Θράκης. Τρίτη σημαντική και απρόσμενη απώλεια σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, αυτήν την φορά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. 

Μετά από αυτήν του πατέρα του προπονητή της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και αυτήν της συζύγου του “δικού μας” Δημήτρη Μπακιρτζή, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Φώτη Κοσμά.

Ο λόγος για τον μόλις 29 ετών εγγονό του πρώην βαλκανιονίκη Φώτη Κοσμά (είχαν όπως γίνεται αντιληπτό το ίδιο όνομα), προς τιμήν του οποίου έχει ονοματιστεί έτσι και το Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας του Έβρου. Ένα νέο παιδί, που έφυγε εντελώς αναπάντεχα από την ζωή.

Ο Φώτης Κοσμάς έφυγε εντελώς ξαφνικά. Είχε γνώση του πόσο βαρύ ήταν το όνομα που κουβαλούσε, μάλιστα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook είχε φροντίσει να ανεβάσει εδώ και μερικούς μήνες φωτογραφία του παππού του, που είναι ένας μύθος για τον αθλητισμό της Θράκης.

Ήταν ιδιαίτερα γνωστός φίλαθλος, φίλος με πολλούς αθλητές και παράγοντες των ομάδων της Αλεξανδρούπολης και ενεργό μέλος, ως οπαδός της ΑΕΚ, της Origιnal Αλεξανδρούπολης αλλά και της προσπάθειας που πρόσφατα ξεκίνησε η ΑΕΚ Έβρου.

Μάλιστα, ήδη, μετά το άκουσμα της θλιβερής είδησης, αναβλήθηκε ο αγώνας ΑΕΚ Έβρου – ΑΟ Μάκρης για την 7η αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου, που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής, καθώς στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί η κηδεία του Φώτη Κοσμά στην Αλεξανδρούπολη.

Στην σελίδα της Original 21 Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ανέβει αυτό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Είναι στιγμές που ένα τηλεφώνημα, μια είδηση σου παγώνει το αίμα. Η θλίψη είναι ανείπωτη, ο χρόνος σταματάει και εύχεσαι για το αντίθετο…
Η ORIGINAL παραδείσου ανοίγει την αγκαλιά της να υποδεχτεί ένα χαμογελαστό γίγαντα, έναν κιτρινόμαυρο μαχητή που ήταν πάντα μπροστά, που δεν λύγισε, δεν έσκυψε, δεν τελείωσε ποτέ.
Έβαλε ο Θεός σημάδι. Μόλις οι πόρτες κλείσουν, μόλις τα φώτα σβήσουν συνήθως μένει μόνο η οικογένεια, οι γονείς και τα αδέρφια να αναρωτιούνται για το αφύσικο της ζωής, για το άδικο… Έτσι θα γίνει και στην περίπτωση του Φωτάρα με τη διαφορά πως θα τον θυμούνται για πάντα πολλοί, αφού είχε 2 οικογένειες και δεκάδες αδέRφια.
Χαμογελαστός, Ασυγκράτητος, Αγωνιστής, θα είναι η φλόγα στον δικό μας κιτρινόμαυρο φάρο. Η ORIGINAL Αλεξανδρούπολης αποχαιρετά έναν πραγματικά γνήσιο άνθρωπο. Η εικόνα σου θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μας.
Καλό ταξίδι, Φωτάρα.