Επ’ αόριστον «λουκέτο απο την ΕΠΟ! Κανονικά τα ματς Εθνικού και Σουφλίου

– Την αναβολή όλης της ποδοσφαιρικής δράσης ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ -μέχρι να λάβει μέτρα η Πολιτεία και οι ΠΑΕ- αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ ως μέτρο για τη δολοφονική επίθεση στον Ζωγράφο. Κανονικά όμως θα διεξαχθεί η 7η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής την Κυριακή, όπως ξεκαθαρίστηκε από την ΕΠΟ.

Την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων (Σούπερ Λίγκα, Football League, Γ’ Εθνική) επ’ αόριστον, μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν την προστασία των εμπλεκομένων, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ μετά την επίθεση στον αναπληρωτή του Γκιρτζίκη στην προεδρεία της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο (Θυμηθείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ).  Η πρόταση του προέδρου Γιώργου Σαρρή, έγινε δεκτή και από την προσεχή Δευτέρα η ΚΕΔ δεν θα ορίζει διαιτητές για τις λίγκες, όπως έγινε σαφές μέσα απ’ την ανακοίνωση της Eλληνικής  Ποδοσφαιρικής Oμοσπονδίας. Έτσι με αυτή την απόφαση αναβάλλονται τα παιχνίδια του επόμενου Σαββατοκύριακου για τις ομαδες της Θράκης που αγωνίζονται σε Super League και Γ’ Εθνική αντίστοιχα, οχι όμως και αυτού όπου το Σουφλί υποδέχεται τον Καμπανιακό και ο Εθνικός την Καστοριά.

Η απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αφορά το «πάγωμα» των ορισμών διαιτητών από τη Δευτέρα 17/11 για όλα τα πρωταθλήματα, αλλά η Γ’ Εθνική την Κυριακή θα έχει κανονικά δράση. Εξάλλου, οι διαιτητές έχουν οριστεί από την Τετάρτη, ενώ ήδη κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει τα ταξίδια τους για τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής. Από τη Δευτέρα, το μέλλον της αγωνιστικής δράσης σε όλα τα πρωταθλήματα θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής.

1.Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών.»