Στη Θράκη ο Βάσια! Η βραδιά του Χατζηπαναγή στο “Σπασμένο Τζαμί”

Γράφει ο Κουτσοballης

– Δύο βδομάδες μετά από τα 60ά γενέθλιά του, ο πιο θεαματικός Έλληνας ποδοσφαιριστή της ιστορίας, με συμμετοχή στη μικτή κόσμου, ο αξεπέραστος Βασίλης Χατζηπαναγής βρίσκεται αυτές τις μέρες για άλλη μια φορά, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή.

Ο Έλληνας “Νουρέγιεφ”, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ακαδημίες στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει καμπ σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο με τα μικρά παιδιά, δίνοντας τα την ευκαιρία που απλά γνωρίζουν το όνομά του και δεν είχαν την τύχη να τον δουν να αγωνίζεται, θαυμάζοντάς τον μόνο στο βίντεο (δείτε ένα δείγμα της μεγάλης κλάσης του στο παρακάτω βίντεο) να γνωρίσουν και από κοντά έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, και να τους μαθει ται μυστικά της μπάλας .

Πριν λίγο διάστημα, μετά τη φυγή του εδώ και κάποια χρόνια από τις ακαδημίες του Ηρακλή, είναι σύμβουλος της ακαδημίας του… Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη (!) μαζί με άλλοτε άσους του παρελθόντος το Γιώργο Σκαρτάδο, ο Φάνη Κατεργιαννάκη, Νίκο Νεντίδη –  παραχωρώντας τα βοηθητικά γηπεδάκια.

Όπως όμως διαβάζουμε στο Rodopisports, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι στην Κομοτηνή προσκεκλημένος της Ακαδημίας Fair Play ΠΑΟΚ και θα βρεθεί εκεί στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής. Αν και μεγάλος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ του αγαπημένου του Ηρακλή, ποτέ δε χάλασε χατήρι σε κανέναν και φυσικά δε θα μπορούσε να αρνηθεί μια πρόταση που αφορά μικρά παιδια, ακόμα και αν φοράνε τα ασπρόμαυρα. 

Έτσι, αν και έχει ταυτιστεί το όνομά του με τον Ηρακλή, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που βοηθά με την παρουσία του τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αφού πάνω από όλα ο “Βάσια” είναι κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κσι αφού δεν κάνουν τίποτα οι μεγάλες ομάδες της περιοχής, ας τον φέρνουν τουλάχιστον οι ακαδημίες.

Και αφού επίσης δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να τον απολαύσουμε στα γήπεδα, ας τον βλέπουμε τουλάχιστον σε αυτό το ρόλο. Και με την ευκαιρία, να τον βλέπουμε και σε καμιά ταβέρνα της περιοχής, όπως στο “Σπασμένο Τζαμί”, από όπου η φωτογραφία…