Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κασπάροφ στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη, από αρχές Οκτωβρίου για την σχολική περίοδο 2014-2015, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kasparov «Το σκάκι στα Σχολεία».

Ειδικότερα η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και το Ίδρυμα Kasparov και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, έχει εκπονήσει για την φετινή σχολική χρονιά ένα πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού σε 100 Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη Ελλάδα, για παιδιά της πρώτης, και δευτέρας τάξης.

Ο Εθνικός σε συνεργασία με την Ενωση Σκακιστών, έχει εντάξει στην Αλεξανδρούπολη το πρόγραμμα σε δύο Σχολεία, στο 1ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης (τέσσερα τμήματα), που θα το παρακολουθήσουν 83 μαθητές, εντελώς δωρεάν, και θα διδάξουν προπονητές του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού στην ευέλικτη ζώνη των σχολείων.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα για όλη την σχολική περίοδο 2014-2015, μία σειρά έγχρωμων εικονογραφημένων βιβλίων του ιδρύματος Kasparov για όλους τους μαθητές, μεταφρασμένα στα Ελληνικά και πλούσιο σκακιστικό υλικό. Υπενθυμίζεται  πως όλο το πρόγραμμα «το σκάκι στα Σχολεία» είναι μια ευγενική δωρεά του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.