Θρήνος και στην Θράκη για το μοιραίο τροχαίο του παίκτη της Κέρκυρας

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ματωμένη… Κυριακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που μας πέρασε για το ελληνικό, ποδόσφαιρο, καθώς μετά τη Κρήτη και τα μοιραία γεγονότα με ένα κλινικά νεκρό, είχαμε και τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα ενός νέου ποδοσφαιριστή στην Κέρκυρα!  Όπως αναφέρει το corfupress, μια τεράστια τραγωδία βιώνει ο κερκυραϊκός αθλητισμός και κατ’ επέκταση, η κερκυραϊκή κοινωνία.

Τις  βραδινές ώρες της Κυριακής (στην Εθνική Οδό Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ποδοσφαιριστής της Κ20 της Κέρκυρας, Γ.Γ. εξετράπη της πορείας του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με συνέπεια να προσκρούσει σε κολώνα, και να ακολουθήσει ο τραγικός απολογισμός! Ο συμπαίκτης του Ανδρέας Νίκας, που ήταν στη θέση του συνοδηγού, έχασε την ζωή του, o Λ.Σ. (επίσης, ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων), που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, τραυματίστηκε σοβαρά (εγχειρίστηκε άμεσα λόγω καταγμάτων στα κάτω άκρα), ενώ ελαφρότερα τραυματίστηκαν ο οδηγός Γ.Γ. μαζί με τον επίσης συμπαίκτη του Α.Γ. (βρισκόταν στο πίσω κάθισμα).

Και ποια η τραγική ειρωνεία; Πως τα τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο δρόμο προς το Νοσοκομείο του νησιού, για να επισκεφτούν τον επίσης συμπαίκτη τους Θωμά Ντέντε, ο οποίος βρισκόταν εκεί, λόγω τραυματισμού!

Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινωνία της Κέρκυρας αλλά και τους συνομήλικους ποδοσφαιριστές των Κ20 της Ξάνθης και του Πανθρακικού. Άλλωστε η Κέρκυρα έπαιξε στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες της Θράκης, επομένως είναι πολύ πρόσφατοι οι αγώνες στους οποίους τα παιδιά τέθηκαν αντιμέτωπα με το παλικάρι, που τόσο άδοξα και πρόωρα έφυγε από την ζωή.

Ιδιαίτερα σοκαρισμένος όμως είναι και ο παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πρώην αρχηγός της Κ20 της Ξάνθης Βάιος Ελληνίδης, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κέρκυρα. Λόγω της παρουσίας του στο νησί των Φαιάκων, ο Ελληνίδης γνώριζε το παιδί και η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του προφανέστατα και έχει σοκάρει τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή.

Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια…