Οι Θρακιώτικες παρουσίες στην θρυλική πρεμιέρα του Ολυμπιακού επί Ατλέτικο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ενώπιον και φίλων του από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, ακόμα και την ακριτική Ορεστιάδα, όπως μαρτυρούσαν τα πανό που είχαν αναρτηθεί στο Στάδιο καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί βλέπετε να μην υπάρχει πλέον θρακιώτης στον αγωνιστικό χώρο (άλλωστε καλά – καλά στον φετινό Ολυμπιακό με το ζόρι βρίσκουμε και… Έλληνες), ωστόσο η θρακιώτικη παρουσία ήταν έντονη. Στην εξέδρα των επισήμων, μεταξύ άλλων εντοπίσαμε τους προέδρους ττης ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Έβρου Μάνο Γαβριηλίδη και Χρήστο Καραβασίλη, που παραβρέθηκαν στον αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδος, ως μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.

Αλλά και ακριβώς απέναντι, ήταν αναρτημένα σχεδόν δίπλα – δίπλα τα τρία πανό που προαναφέραμε, αυτό της Ορεστιάδας δεξιά εκείνου του Ρεθύμνου και εκείνα της Ξάνθης και της Κομοτηνής αριστερά του, αποδεικτικά της θρακιώτικης παρουσίας στην θριαμβευτική πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Παρουσίας οπαδών που σίγουρα θα επιστρέψουν στην Θράκη μας πετώντας στα ουράνια με αυτήν την νίκη της ομάδας τους. 

Βρισκόμασταν στο 73ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Κώστας Μήτρογλου «πυροβόλησε τα δίχτυα των πρωταθλητών Ισπανίας, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα και ξέσπαγε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ήταν η στιγμή της λύτρωσης για τον Καβαλιώτη σκόρερ, που είχε αμφισβητηθεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμα και κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα, αλλά απέδειξε ότι δεν ξεχνιέται εύκολα η τέχνη του γκολ, ακόμα και μετά από τον τόσο σοβαρό τραυματισμό που είχε και την παρατεταμένη απουσία από καλές εμφανίσεις.

Με το γκολ αυτό, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «κλείδωσε» την μεγάλη νίκη και «έκοψε τα πόδια» της αντιπάλου του. Η Ατλέτικο έβαλε ένα γκολ πιο μετά, αλλά ήταν ήδη αργά. Και ήταν αργά γιατί ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει με ένα μαγικό 35λεπτο στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-1, χάρη στα γκολ του Μαζουακού στο 13 και του Αφελάι στο 35′, για το οποίο ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα τόσο στον Μήτρογλου που του άφησε την μπάλα όσο και κυρίως στον «Τσόρι» Ντομίνγκεζ που έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα 40 μέτρων από αριστερά.

Η Ατλέτικο, που έκανε κυρίως παιχνίδι από τα άκρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά, κατάφερε δύο φορές να αντιδράσει. Αλλά και στις δύο ο Ολυμπιακός είχε πάρει διαφορά ασφαλείας. Στο 38’ ο Μάντζουκιτς και στο 87’ ο Γκριεζμάν μείωσαν, αλλά μέχρι εκεί. Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει την ανατροπή της εις βάρος της κατάστασης και έτσι, μετά από πέντε χρόνια και το 1-0 επί της Αλκμάαρ με την κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός ξεκινά με νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84′ Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57′ Φουστέρ), Αφελάι (69′ Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μ. (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ (74′ Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66′ Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56′ Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.