Σπάραξαν καρδιές στο “τελευταίο αντίο” στον Σπύρο Καραουλάνη…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σπάραξαν καρδιές το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας, στο τελευταίο αντίο στον Σπύρο Καραουλάνη. Τον άτυχο διαιτητή της ΕΠΣ Ξάνθης, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία μόλις 35 ετών, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία πλήθος συγγενών, φίλων και γνωστών.

Τραγικές φιγούρες ασφαλώς οι γονείς του και κυρίως η μητέρα του, που ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που βρήκε το παιδί της. Στο πλευρό της οικογένειας πλήθος ποδοσφαιριστών, παραγόντων ομάδων και σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του διαιτητές, ανάμεσά τους ο αρχιδιαιτητής Μ. Ντάκος αλλά και ο Χρήστος Γκράνας με τον οποίο συμμετείχαν μαζί στο τελευταίο παιχνίδι που είχε σφυρίξει (τον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης τον περασμένο Μάιο, με τον οποίο ουσιαστικά έπεσε η αυλαία της σεζόν.

Δεκάδες τα στεφάνια, όχι μόνο από τον αθλητικό αλλά και από τον πολιτικό χώρο, καθώς ο Σπύρος Καραουλάνης ήταν σημαίνον στέλεχος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Στην κηδεία παρέστησαν τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης όσο και ο νέος Μπάμπης Δημαρχόπουλος, όπως επίσης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραΐτης.

Ο Καραουλάνης τους τελευταίους μήνες ήταν και πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης. Για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο πολύ πρόσφατα είχε βραβευθεί από την Επιτροπή Διαιτησίας Ξάνθης. Ήταν από τα δραστήρια μέλη της ξανθιώτικης κοινωνίας και ο χαμός του έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε ολόκληρη την πόλη.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτόν τον πρόωρο χαμό του. Ο ίδιος ακριβώς στις 7.38 το βράδυ του Σαββάτου είχε δώσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook το στίγμα του, σε παραλία της Χαλκιδικής, όπου πέρναγε μαζί με την παρέα του το τελευταίο μέρος των διακοπών του. Κάτω από αυτήν την ανάρτηση, ήδη σπεύδουν πολλοί διαδικτυακοί φίλοι του να γράψουν δυο λόγια για “καλό ταξίδι” και “καλό παράδεισο”.

Η τελευταία ανάρτησή του, είχε να κάνει με τον πρόσφατο (επίσης πρόωρο) χαμό του δημοφιλούς ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς. Δεν χρησιμοποιούσε σε τακτική βάση το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο τον περασμένο Ιούνιο, πριν το μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε σπεύσει αντί για την φωτογραφία του να βάλει αυτήν της Skoda, προσπαθώντας και αυτός με τον τρόπο του να ενισχύσει την ομάδα της πόλης. Άλλωστε το σπίτι του βρίσκεται λίγο μακριά από το Σαλέ, στα Πηγάδια.

Όλοι μιλάνε για τον πολύ  απλό, ανθρώπινο και φιλεύσπλαχνο χαρακτήρα του. Στις 10 Μαΐου είχε βρει ένα σκυλάκι να περιφέρεται μπροστά από το Le Chalet σε άθλια κατάσταση, πεινασμένο και διψασμένο (πρόκειται για αυτό στην τελευταία φωτογραφία, μετά από εκείνες με την συμμετοχή του στον τελευταίο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης και την βράβευσή του από την Επιτροπή Διαιτησίας). “Εχει λουράκι οπότε υποθέτω οτι μαλλον απο κάπου το έσκασε. Εαν κάποιος γνωρίζει κατι για τον ιδιοκτήτη, κατα πάσα πιθανότητα κυνηγός, παρακαλώ να με ενημερώσετε”, είχε σπεύσει να γράψει στο facebook, έχοντας αναλάβει προσωρινά την περίθαλψή του.

Μια ημέρα μετά ήταν η γιορτή της μητέρας. «”Όλα όσα είμαι ή ελπίζω να γίνω, τα οφείλω στη μητέρα μου”. Χρόνια Πολλά στις μάνες όλου του κόσμου!!», είχε γράψει στην ίδια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι διαβάζουν σήμερα αυτό το μήνυμα και βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού, έχοντας στο μυαλό την εικόνα της απαρηγόρητης μητέρας του Σπύρου, απλά βουρκώνουν και ανατριχιάζουν…