Photos: Ο ζεόλιθος και τα οφέλη της εφαρμογής του στο “Φώτης Κοσμάς”

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Ο ζεόλιθος είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα την πολιτική θρακιώτικη επικαιρότητα με μια επένδυση στην Βόρειο Έβρο που έγινε και… ξέγινε, αλλά πλέον απασχολεί και την αθλητική μετά την απόφαση για εφαρμογή ζεόλιθου στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (28/7) στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς», ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και μέλη των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων τμημάτων του Εθνικού πρόσφεραν εθελοντικά εργασία καθαρίζοντας και αποψιλώνοντας όλους τους χώρους, από το Κλειστό Γυμναστήριο έως και το στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Ταυτόχρονα έγινε η εφαρμογή ζεόλιθου στον χλοοτάπητα του γηπέδου με την παρουσία του στρατηγικού συμβούλου, καθηγητή Νίκου Λυγερού. Όπως εξήγησε ο τελευταίος, η ιδέα είναι να εφαρμοστεί το ψιλό χαλικάκι που οδηγεί σε καλύτερη κατανομή του ζεόλιθου, για την καλύτερη εκμετάλλευσή του.

«Ο ζεόλιθος έχει τις ικανότητες της υδροφιλίας, να δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες και τις ρίζες, ενώ λειτουργεί και σαν μυκητοκτόνο απορροφώντας την υγρασία, με αποτέλεσμα το χορτάρι να μην μυρίζει στην βάση του. Έτσι το γήπεδο θα είναι πιο εύκολο να συντηρηθεί με εξοικονόμιση νερού και λιπάσματος, ενώ σε κάθε περίπτωση έχοντας τον ζεόλιθο ενσωματωμένο και ως πούδρα, κάνει το γκαζόν πιο ανθεκτικό με την πάροδο του χρόνου», εξήγησε ο κ. Λυγερός, που εκτίμησε ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά ήδη στις επόμενες 15 ημέρες.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη από τον συνεργάτη του ThrakiSportS «Maximun FM»…