Αποκάλυψη: Έναν… μαραθώνιο έτρεξε στο Μουντιάλ ο Τοροσίδης

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αποτελεί πλέον μια γλυκιά ανάμνηση, ειδικά για όσους το παρακολουθήσαμε από κοντά, ωστόσο τώρα που περνούν οι μέρες από αυτό αποκαλύπτονται διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία που καλό θα ήταν να αναφερθούν και να γίνουν γνωστά.

Έναν ακριβώς μήνα μετά τον άδοξο αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας από την Κόστα Ρίκα, το ThrakiSportS ξαναθυμάται την κορυφαία διοργάνωση ρίχνοντας μια δεύτερη ματιά στα στατιστικά των παικτών της Εθνικής Ομάδας, που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς ένας από τους κορυφαίους αναμφισβήτητα ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, οι οποίοι τονίζουν ότι ο Τόρο είναι ένας από τους μόλις τρεις Έλληνες διεθνείς που έτρεξαν στα γήπεδα της Βραζιλίας συνολικά την απόσταση ενός… Μαραθωνίου αγώνα. Επίσης, ο Γιώργος Καραγκούνης που φέρεται να ενδιαφέρει την Skoda έτρεξε πάνω από 30 χιλιόμετρα, έχοντας σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ είναι μέσα στην πεντάδα αναφορικά με τις πάσες που έδωσε.

Πέντε παίκτες της Εθνικής Ομάδας αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων αγώνων με Κολομβία, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Κόστα Ρίκα. Ο “δικός μας” Τόρο και οι Κώστας Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Σαμαράς και Χοσέ Χολέμπας, που δεν έχασαν λεπτό από την διοργάνωση του Μουντιάλ.

Όπως προαναφέραμε, τα περισσότερα χιλιόμετρα στα γήπεδα της Βραζιλίας κατέγραψαν τρεις διεθνείς, κατά σειρά ο Χολέμπας, ο Σαμαράς και ο Τοροσίδης που έτρεξαν συνολικά περίπου την απόσταση ενός Μαραθωνίου αγώνα! 

Κορυφαίος… σπρίντερ και πασέρ της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ τις μεγαλύτερες ταχύτητες ανέπτυξαν οι Σαμαράς, Παπασταθόπουλος.

Ο καθένας από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα την εξαιρετική παρουσία της Εθνικής ομάδας στη μεγάλη διοργάνωση και στην πορεία της έως τους «16» του τουρνουά.

Η στατιστική απεικόνιση της ελληνικής συμμετοχής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συνεισφορά του κάθε ποδοσφαιριστή στην επιτυχία.

Ακολουθεί η ανάλυση σε αριθμούς των πεπραγμένων του κάθε ποδοσφαιριστή μας, συνολικά στις αναμετρήσεις της ομάδας εναντίον της Κολομβίας, της Ιαπωνίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Κόστα Ρίκα, όπως παρουσιάστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ…