LIVE από το Μαρακανά ο τελικός του Μουντιάλ: Γερμανία – Αργεντινή

Μεταδίδει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή. Ο Γιάννης Γιαγκίνης, ένας από τους ελάχιστους διαπιστευμένους Έλληνες δημοσιογράφους που βρέθηκαν τον τελευταίο ένα μήνα στα γήπεδα της Βραζιλίας και κάλυψαν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταδίδει…

Καλησπέραααααα. Μεγάλη μέρα, μεγάλη στιγμή για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, έξι το απόγευμα στο Ρίο, στέφεται ο νέος πρωταθλητής κόσμου. Η διάδοχος ομάδα της Ισπανίας θα είναι η Γερμανία ή η Αργεντινή. Μείνετε μαζί μας από τώρα μέχρι και τα ξημερώματα, να μάθουμε μαζί την απάντηση…

Ωρα 18:02  Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 4.00 το απόγευμα τοπική ώρα, 10.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Αυτήν την στιγμή στο Ρίο η ώρα είναι μόλις 12.00 το μεσημέρι αλλά ήδη έξω από ντο Μαρακανά σπεύδουν κατά χιλιάδες οι Αργεντίνοι (κατά βάση) αλλά και οι Γερμανοί οπαδοί, καθώς και οι Βραζιλιάνοι.

Ωρα 18:05  Ακόμα περισσότερος κόσμος σπεύδει στην Κοπακαμπάνα, όπου υπάρχει η περίφημη Fan Festival της FIFA που μεταδίδει τους αγώνες και αναμένεται να συγκεντρώσει και εκεί χιλιάδες κόσμου. Άλλωστε στο Ρίο ντε Τζανέιρο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 100.000 Αργεντίνοι αλλά ούτε οι μισοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο.

Ωρα 18:09  Μόλις πριν λίγο, Αργεντίνος φίλος μας έλεγε ότι μπροστά στα μάτια του πουλήθηκαν εισιτήρια του μεγάλου τελικού, του αγώνα Νο64 όπως αναγράφεται σε αυτά, έναντι 5.000 δολαρίων έκαστο! Για να καταλάβαιτε σε τι αστρονομικά ύψη έχει φτάσει το εισιτήριο του μεγάλου αγώνα. Το Μαρακανά θεωρείται το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο αλλά αποδεικνύεται πολύ μικρό για ένα τέτοιο παιχνίδι..

Ωρα 18:12  Το Μαρακανά χτίστηκε λίγο πριν το 1950 για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 1950. Τότε η Ουρουγουάη είχε έρθει στον τελικό και είχε κλείσει το σπίτι της Βραζιλίας. Ετσι προέκυψε και το Μαρακανάσο. Οι Βραζιλιάνοι θέλαν φέτος να ξεπλύνουν αυτήν την ντροπή, αλλά απέκτησαν μια άλλη που θα κάνουν όχι δεκαετίας αλλά… αιώνες να ξεχάσουν. Το Μινεϊράσο με το 7-1 από την Γερμανία που ολοκληρώθηκε χθες με το βαρύ 3-0 από την Ολλανδία στον μικρό τελικό.

Ωρα 18:15  Για όσους αναρωτιούνται, οι Βραζιλιάνοι είναι μοιρασμένοι. Σίφουρα δεν θέλουν να δουν την Αργεντινή να σηκώνει το τρόπαιο μέσα στο Μαρακανά, αλλά ούτε και την Γερμανόια που τους νίκησε με 7-1 και που αν επικρατήσει, θα τους πλησιάσει στη μία κατάκτηση στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ωρα 18:19  Να θυμίζουμε ότι η Βραζιλία έχει πέντε κατακτήσεις: Το 1958 στην Σουηδία, το 1962 στην Χιλή, το 1970 στο Μεξικό, το 1994 στις ΗΠΑ και το 2002 στην Ιαπωνία η τελευταία κατάκτηση. Η Γερμανία έχει τρεις. Το 1954 με το περίφημο “θαύμα της Βέρνης”, το 1974 εντός έδρας απέναντι στην Ολλανδία του Γιόχαν Κρόιφ και το 1990 με την επανένωση στην διοργάνωση της Ιταλίας.

Ωρα 18:22  Σε εκείνη την διοργάνωση της Ιταλίας, η Γερμανία είχε επικρατήσει με 1-0 στον τελικό της σημερινής αντιπάλου της, της Αργεντινής, με ένα αφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα λίγο πριν το τέλος του 90λέπτου ο Λόταρ Ματέους. Τέσσερα χρόνια πριν είχαμε το ίδιο ζευγάρι στον τελικό, αλλά με νικητή στα γήπεδα του Μεξικού την Αργεντινή ή αν θέλετε τον Μαραντόνα, με 3-2.

Ωρα 18:25  Κατά συνέπεια, το αποψινό ζευγάρι προκύπτει για τρίτη φορά σε τελικό Μουντιάλ, με τις νίκες και τα τέρματα να είναι μοιρασμένα. Ωστόσο σε αντίθεση με την Γερμανία που έχει τρεις, η Αργεντινή έχει δύο κατακτήσεις. Αυτήν του 1986 και φυσικά εκείνην του 1978 μέσα στο Μπούενος Άιρες, την περίοδο της χούντας του Βιντέλα, για την οποία κατάκτηση ωστόσο ακόμα διαμαρτύρονται οι Ολλανδοί.

Ωρα 18:31  Εννοείται ότι πριν τον τελικό, έχουμε την τελετή λήξης, σε λιγότερο από δύο ώρες, που θα μας πάει μέχρι την σέντρα ε διάσημους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην γιορτή

Ωρα 18:37  Αρχισε σιγά σιγά να μπαίνει κόσμος μέσα στο Μαρακανά, ενώ απέξω επικρατεί το αδιαχώρητο. 

Ωρα 18:40  Θυμίζουμε ότι χθες στον μικρό τελικό η Ολλανδία κέρδισε με 3-0 την Βραζιλία και κατέκτησε την τρίτη θέση, στον αγώνα που έγινε στην Μπραζίλια αλλά ο οποίος κατακρίνεται από πολλούς, αφού είναι αλήθεια ότι δεν έχει καμία αξία.

Ωρα 18:44  Με τα τρία γκολ που μπήκαν χθες, αξίζει να σημειωθεί ότι ισοφαρίστηκε το ρεκόρ επίτευξης περισσοτέρων τερμάτων σε ένα Μουντιάλ, που κράταγε από την διοργάνωση της Γαλλίας το 1998.  Αν μπει ένα απόψε, θα σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ δηλαδή.

Ωρα 18:51  Πολλοί ήδη μιλούν για ένα από τα πιο ωραία Μουντιάλ όλων των εποχών. Πράγματι ήταν πολύ ωραίο, είχε ξεχωριστή αξία το ότι φιλοξενήθηκε στην Βραζιλία που είναι κάτι σαν την Μέκκα του ποδοσφαίρου, αλλά θα περάσουν χρόνια για να κριθεί αν πράγματι είναι το κορυφαίο

Ωρα 18:55  Σε κάθε περίπτωση, ο πλανήτης περιμένει απόψε να μάθει αν η Αργεντινή ή η Γερμανία θα κάθεται στον θρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι περισσότεροι θεωρούν φαβορί την Γερμανία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ποτέ δεν έχει φύγει ευρωπαϊκή ομάδα νικήτρια από Μουντιάλ που έχει διεξαχθεί στην αμερικανική ήπειρο. Και αν δεν είχε πάρει η Ισπανία το προηγούμενο στη Νότιο Αφρική, ο κανόνας θα γενικεύονταν για οποιοδήποτε μη ευρωπαϊκό έδαφος.

Ωρα 19:01  Λιγότερες πλέον από τρεις ώρες για την σέντρα στο μεγάλο παιχνίδι

Ωρα 19:05  Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία μόνο στους τελικούς, όπου έχουν παίξει σε δύο. Εχουν κοντραριστεί σε νοκ άουτ παιχνίδια και πιο πρόσφατα. Μόλις πριν τέσσερα χρόνια παίξαν στα προημιτελικά στη Νότιο Αφρική, με την Γερμανία να κερδίζει με 4-0 και να προκρίνεται. 

Ωρα 19:09  Τέσσερα χρόνια πιο πριν, στην Γερμανία, είχαν ξαναπαίξει Αργεντινή και Γερμανία. Και τότε είχαν φύγει νικητές οι Γερμανοί αλλά πολύ πιο δύσκολα, στην διαδικασία των πέναλτι. 

Ωρα 19:15  Αρχίζει να εισέρχεται κόσμος στο Μαρακανά. Για την ώρα είναι περισσότεροι οι Γερμανοί, αν και εκτιμάται ότι οι Αργεντίνοι τελικά θα έχουν την μερίδα του λέοντος στο γήπεδο

Ωρα 19:19  Το Μαρακανά είναι ένα θρυλικό στάδιο, στο οποίο μόλις ένας όλος κι όλος Θρακιώτης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν. Και τι παρελθόν! Πριν 40 χρόνια, σε ένα θρυλικό παιχνίδι, μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Θυμηθείτε ποιος με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 19:26  Θυμίζουμε ότι στην φετινή πορεία του Μουντιάλ τόσο η Αργεντινή όσο και η Γερμανία έχουν αγωνιστεί μια φορά στο Μαρακανά. Η Αργεντινή στο παιχνίδι της πρεμιέρας με αντίπαλο την Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Γερμανία για την φάση των προημιτελικών στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Γαλλία. Και οι δύο αποψινοί αντίπαλοι δεν έπιασαν κορυφαία απόδοση, αλλά έφυγαν νικητές από το θρυλικό στάδιο.

Ωρα 19:32  Θυμίζουμε ότι από την Αργεντινή και την Γερμανία αποκλείστηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στις δύο προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Ωρα 19:34  Πριν τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής ηττηθήκαμε από την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι με 2-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο, για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου και αποκλειστήκαμε από την συνέχεια, αν και μέχρι και δέκα λεπτά πριν το τέλος διεκδικούσαμε τη νίκη πρόκριση.

Ωρα 19:36  Πριν δύο χρόνια στα προημιτελικά του Euro χάσαμε με 4-2 από την Γερμανία, αν και προσωρινά ο Γιώργος Σαμαράς την είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Ωρα 19:40  Φυσικά στην εξέδρα θα βρίσκονται οι ηγέτες των δύο αποψινών φιναλίστ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ και φυσικά η οικοδεσπότρια πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Ωρα 19:44  Τρεις γυναίκες τώρα που το σκεφτόμαστε ξανά. Στις ηγεσίες των τριών χωρών που κυριαρχούν. Θα είναι και ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μαθαίνουμε. Άλλωστε το επόμενο Μουντιάλ θα γίνει εκεί. Με τον Λοντίγκιν!

Ωρα 19:49 Πρόβλημα τις τελευταίας στιγμής για την Αργεντινή ο Ντι Μαρία, λέγεται ότι μπορεί και να μην ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα αλλά σε μια ώρα θα ξέρουμε 

Ωρα 19:55  Ενα ωραίο στατιστικό. Νότια Αμερική και Ευρώπη έχουν κοντραριστεί 64 φορές σε νοκ άουτ ματς και νικούν οι πρώτοι με 35-29. Με βάση αυτό το δεδομένο δηλαδή, η Αργεντινή έχει προβάδισμα.

Ωρα 20:00  Δυο ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού, ούτε τοένα τρίτο του γηπέδου δεν έχει γεμίσει. Και να φανταστεί κανείς ότι σε μισή ώρα ξεκινά η τελετή λήξης

Ωρα 20:03  Στην τελετή αρχικά θα έχουμε κάτι χορευτικά με κάτι μεγάλες μπάλες τύπου Μπραζούκα και τις σημαίες των ομάδων που έλαβαν μέρος σε αυτήν την τελική φάση ου Μουντιάλ, ανάμεσά τους και της Ελλάδας.

Ωρα 20:10  Αναφορικά με την Μπραζούκα, να σας πούμε ότι υπάρχει ειδική μπραζούκα μπάλα του τελικού με χρυσαφί χρώμα, ολίγον διαφορετική από αυτήν των υπόλοιπων 63 αγώνων.

Ωρα 20:14  Είναι και ένας τελικός – μνημείο για την Adidas. Ως χορηγός του μουντιάλ παρέχει μπάλα κλπ ενώ δύο δικές της ομάδες κοντράρονται, αφού ντύνει τόσο την Αργεντινή όσο και την Γερμανία. 

Ωρα 20:18  Χθες στον μικρό τελικό ήταν και οι δύο ομάδες της Nike, Βραζιλία και Ολλανδία. Αλλά περιορίστηκαν στον τελικό της παρηγοριάς και διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι αποκλείεται να μετέχουν δυο ομάδες από την ίδια εταιρεία στον τελικό.

Ωρα 20:21  Εχει ξεκινήσει η τελετή λήξης

Ωρα 20:26  Ωρα για να εμφανιστεί η Σακίρα, για να τραγουδήσει τον επίσημο ύμνο του Μουντιάλ. Και να ξεσηκώσει τις εξέδρες, όπου ζήτημα είναι να έχουν έρθει οι 30.000 από τους 80.000 θεατές

Ωρα 20:31  Μιάμισι ώρα πριν την έναρξη του τελικού, ο Κάρλος Σαντάνα με την κιθάρα του κάνει τα δικά του στο γήπεδο.

Ωρα 20:40 Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η τελετή λήξης, που ζήτημα είναι να κράτησε 20 λεπτά και είναι προφανές ότι έγινε περισσότερο για τηλεοπτικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο.

Ωρα 20:44  Ενδεκάδα Αργεντινής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όχι επίσημη ακόμα. Ο Ντι Μαρία είναι εκτός. Αναλυτικά: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Σαμπαλέτα, Μασεράνο, Ενσο Πέρες, Μπίλια, Λαβέτσι, Μέσι, Ιγουαΐν.

Ωρα 20:49  Σε λίγο περιμένουμε την επιβεβαίωση και φυσικά ενδεκάδα Γερμανίας.

Ωρα 20:53  Η Αργεντινή θα αγωνιστεί όχι με την κλασική εμφάνιση με τις γαλάζιες και άσπρες ρίγες, αλλά με μπλε φανέλα και σορτσάκι, ως τυπικά φιλοξενούμενη. Με αυτή την εμφάνιση δεν έχει χάσει ποτέ σε Μουντιάλ, αλλά μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Ωρα 20:57  Αξίζει να σημειωθεί οτι σε αγώνες Μουντιάλ μπορεί Αργεντινή και Γερμανία να είναι 1-1 σε τελικούς, αλλά γενικά η Γερμανία έχει το πάνω χέρι. Ωστόσο, συνολικά στους 20 αγώνες που έχουν παίξει, η Αργεντινή έχει 9 νίκες, η Γερμανία 6 και 5 ματς έληξαν ισόπαλα. Όμως οι πιο πολλές νίκες των Αργεντινών είναι σε φιλικά.

Ωρα 20:59  Με την ευκαιρία, στις 3 του Σεπτέμβρη Αργεντινή και Γερμανία έχουν προγραμματίσει φιλικό στο Ντίσελντορφ. Πού να φαντάζονταν τότε που το προγραμμάτιζαν ότι θα είναι το ζευγάρι του τελικού…

Ωρα 21:02  Αντίστροφη μέτρηση πλέον, ούτε ώρα δεν έμεινε. Πάμε για τις ενδεκάδες…

Ωρα 21:03  Ενδεκάδα Γερμανίας: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Λαμ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Κλόζε

Ωρα 21:04  Η ίδια με την επτάρα επί της Βραζιλίας δηλαδή…

Ωρα 21:07  Θυμίζουμε ενδεκάδα Αργεντινής, επιβεβαιωμένη: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Πέρες, Μασεράνο, Μπίλια, λαβέτσι, Ιγουαΐν, Μέσι.

Ωρα 21:11  Πενήντα λεπτά πριν την έναρξη, σχεδόν γεμάτο πλέον το Μαρακανά.

Ωρα 21:22  Μια σύγκριση των δύο ομάδων: Μέσος όρος ηλικίας Γερμανία 25.8 – Αργεντινή 28.7. Μέσος όρος ύψους Γερμανία 72 ίντσες – Αργεντινή 71 ίντσες. Εμφανίσεις σε Μουντιάλ Γερμανία 18 – Αργεντινή 16. Κατακτήσεις Γερμανία 3 (1954, 1974, 1990) – Αργεντινή 2 (1978, 1986). Κατάταξη FIFA: Γερμανία 2η – Αργεντινή 5η. Ποσοστό νίκης (όλων των εποχών): Γερμανία 58.72% – Αργεντινή 54.40%. Γκολ (όλων των εποχών) Γερμανία 2.23 υπέρ και 1.19 κατά – Αργεντινή 1.89 υπέρ και 1.07 κατά. Πρώτοι σκόρερ για Γερμανία ο Γκερντ Μίλερ και για Αργεντινή ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Πρώτοι σε συμμετοχές για Γερμανία ο Λόταρ Ματέους και για Αργεντινή ο Χαβιέ Ζανέτι.

Ωρα 21:28  Είσοδος της Γερμανίας στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση

Ωρα 21:30 Είδος της Αργεντινής στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.

Ωρα 21:35  Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, στις εξέδρες οι οπαδοί, δείχνουν για την ώρα οι Βραζιλιάνοι να παίρνουν το μέρος των Λατίνων όπως τους προέτρεψε και ο Νεϊμάρ αλλά θα περιμένουμε την έναρξη του αγώνα

Ωρα 21:48  Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στην Γερμανία. Τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Κεντίρα και στην θέση του ξεκινά ο Κράμερ.

Ωρα 21:52  Ωρα για την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Ωρα 21:55  Ωρα για τους εθνικούς ύμνους των δύο μονομάχων. Πρώτα η Γερμανία. Μετά η Αργεντινή

Ωρα 21:58  Ολοκληρώνεται το τελετουργικό και ο ιταλός διαιτητής Ριτσόλι έτοιμος για την σέντρα

1′ Εναρξη του αγώνα

4′ Πρώτη καλή προσπάθεια της Αργεντινής, το διαγώνιο σουτ του Ιγουαΐν δεν βρήκε στόχο

9′ Μεγάλη ενέργεια του Μέσι, αλλά το γύρισμα δεν ήταν το ιδανικό

11′ Γύρισμα του Λαβέτσι, θα μπλοκάρει ο Νόιερ

17′  Πρόβλημα και με τον Κράμερ, που κλήθηκε τελευταία στιγμή στην θέση του Κεντίρα. Εχει χτυπήσει στον ώμο του, τον κάναν σάντουιτς

21′  Τρομερή χαμένη ευκαιρία για την Αργεντινή. Απίστευτο λάθος του Κρόος δίνει πίσω την μπάλα στον… Ιγουαΐν, που μόνος φάτσα με τον Νόιθερ φοβήθηκε και από μακριά έπιασε ένα κακό σουτ που όχι μόνο δεν ήταν τεχνικό ή δυνατό, αλλά ήταν και άστοχο. Άουτ.

25′  Απίστευτο το ποσοστό κατοχής μπάλας για την Γερμανία. Στο 73% έναντι 27% για Αργεντινή

28  Κίτρινη κάρτα στον Σβάινστάιγκερ για επικίνδυνο παίξιμο

30′  Ακυρώνεται γκολ για την Αργεντινή με τον Ιγκουαίν. Ορθά, όπως δείχνει το ριπλέι. Έξαλλο πανηγύρι. 

31′  Αλλαγή για την Γερμανία. Αναγκαστική. Εξω ο Κράμερ που δεν μπορεί να συνεεχίσει, μέσα ο Σίρλε.

33′ Κίτρινη στον Χέβεντες. Θα μπορούσε και κόκκινη. Δολοφονικό μαρκάρισμα στον Ζαμπαλέτα

40′  Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή. Μεγάλη φάση για την Αργεντινή, ο Μέσι έκανε μαγική ενέργεια, πέρασε η μπάλα και από τον Νόιερ, έδιωξαν οι αμυντικοί σωτήρια

43′ Ωραία φάση ο Οζίλ στον Κρόος, κακό όμως το σουτ, θα μπλοκάρει ο Ρομέρο.

44′ Επικίνδυνη σέντρα του Μίλερ, δεν θα προλάβει ο Κλόζε

45+1′ Δοκάρι για την Γερμανία. Τεράστια ευκαιρία. Κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Χέβεντες θα τραντάξει το δεξί δοκάρι. Στην συνέχεια σφυρίζεται οσφάιντ, αλλά είχε μπλκάρει ο Ρομέρο.

45+3′  Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου σαρανταπενταλέπτου: Γερμανία – Αργεντινή 0-0.

46′  Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Αγουέρο στην θέση του Λαβέτσι

48′  Τεράστια ευκαιρία για την Αργεντινή με τον Μέσι. Βγήκε τετατετ από αριστερά, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε ξυστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ

56′  Σύγκρουση Νόιερ με τον Ιγκουαίν. Δίνει επιθετικό φάουλ, ανύπαρκτο. Πάει στην μπάλα και διώχνει ο γερμανός, αλλά με επικίνδυνο παίξιμο. Θα μπορούσε και πέναλτι, διαφορετικά πλάγιο άουτ. Σε καμία περίπτωση επιθετικό.

64′ Kίτρινη ο Μασκεράνο για φάουλ στον Κλόζε

65′  Κίτρινη και στον Αγουέρο, πάλι για την Αργεντινή

71′ Υποψία ευκαιρίας με τον Σίρλε, ο οποίος δεν πρόλαβε να τελειώσει όπως ήθελε

75′ Μετά από μισή ώρα κάνει κάτι αξιόλογο ο Μέσι, που είναι εξαφανισμένος. Έκανε και το σουτ, αλλά κατέληξε άουτ

77′ Δεύτερη αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Παλάσιο στη θέση του Ιγκουαΐν.

78′  Καλή ευκαιρία με Μέσι, αλλά στην αγκαλιά του Νόιερ

82′ Καλή φάση για τη Γερμανία, αλλά το σουτ του Κρόος κατέληξε άουτ

84′ Εισβολή του Τζίμι Τζαμπ ή κάποιου σαν κι αυτόν στο γήπεδο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από την γιορτή. Τρέχουν να τον μαζέψουν οι Βραζιλιάνοι, διακοπή στον αγώνα…

87′ Ο Γκάγκο στη θέση του Πέρες

89′ Αλλαγή για την Γερμανία. Ο Γκέτσε στη θέση του Κλόζε, που αποχωρεί και αποθεώνεται

90′ Τρία λεπτά οι καθυστερησεις

90+3′  Τέλος του αγώνα. Πάμε σε παράταση στο Μαρακανά. Στον εξτρά χρόνο θα κριθεί ο πρωταθλητής κόσμου. Αποτέλεσμα ενενηντάλεπτου: Γερμανία – Αργεντινή 0-0

Ωρα 23:58  Πάμε σε μερικά λεπτά ξεκούρασης και ευθύς αμέσως αρχίζει το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ενώ οι δείκτες των ρολιγιών αγγίζουν πλέον τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα, έξι το απόγευμα στο Ρίο

91′ Εναρξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης

92′ Μεγάλη ευκαιρία για την Γερμανία. Το σουτ του Σίρλε έδιωξε σωτήρια ο Ρομέρο.

97′ Τεράστια ευκαιρία για την Αργεντινή, λάθος του Χούμελς, το πλασέ του Παλάσιο άουτ

105′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου παράτρασης. Δεκαπέντε λεπτά ακόμα, Γερμανία – Αργεντινή 0-0

113′ Γκοοοοοοολ η Γερμανία. Με τον Γκέτσε, την χρυσή αλλαγή του Κλόζε. Απίστευτη ενέεργεια από αριστερά από την άλλη αλλαγή, τον Σίρλε και ο Γκέτσε κοντρολάρει στον αέρα και με τον αριστερό ανοίγει το σκορ. Γερμανία – Αργεντινή 1-0

115′ Πέντε λεπτά για να ράψει η Γερμανία το τέταρτο αστέρι της

118′ Κεφαλιά του Μέσι, άουτ

120′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις

120+1′ Φάουλ σε καλή θέση για τον Μέσι. Τελευταία ευκαιρία…

120+3′ Άουτ απελπιστικά, Επιεικώς απογοητευτός ο Μέσι απόψε

120+4′ Τελοοοοοοος. Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Γίνεται η πρώψτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά τίτλο σε μη ευρωπαϊκό έδαφος. Πανάξια πρωταθλήτρια κόσμου. Η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η καλύτερη ομάδα του τελικού. Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Deutschland!  

Ωρα 00:45  Απίστευτες οι σκηνές στο Μαρακανά. Πριν λίγο οι οθόνες έδειξαν ακόμα και το άγαλμα του Ιησού ντυμένο στα γερμανικά χρώματα. Δάκρυα για τον Μέσι και την παρέα του, που αποδείχθηκαν ωστόσο ανάξιοι για την μεγάλη πρόκληση. Δάκρυα χαράς για την Γερμανία. Τη νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Σύζυγοι, αρραβωνιαστικές, τέκνα έχουν μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγυρίζουν

Ωρα 00:52  Πάμε σιγά σιγά για την τελετή της απονομής

Ωρα 00:55  Αρχικά οι ατομικές διακρίσεις. Καλύτερος τερματοφύλακας, πανάξια, ο Μάνουελ Νόιερ. Παίρνει το χρυσό γάντι.

Ωρα 00:56  Χρυσή μπάλα στον Λιονέλ Μέσι! Από τις σπάνιες φορές που κερδίζει παίκτης που δεν έχει πάρει την κούπα. Αλλά τι να την κάνει;

Ωρα 00:58  Βραβεύσεις στους διαιτητές.

Ωρα 00:59 Περνούν ανάμεσα από τους παίκτες της Γερμανίας και ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια να λάβουν τα μετάλλια των φιναλίστ οι παίκτες της Αργεντινής

Ωρα 01:01  Η ώρα των νικητών. Των θριαμβευτών. Των παγκόσμιων πρωταθλητών…

Ωρα 01:05  Η κούπα στα χέρια των παγκόσμιων πρωταθλητών. Το Μουντιάλ ολοκληρώνεται, η αυλαία πέφτει…

Το ThrakiSportS βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμα σημαντικό γεγονός και ανατρέποντας την λογική του, κατ’ εξαίρεση απόψε ασχολήθηκε και με τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Είδαμε 171 γκολ, τα περισσότερα που σημειώθηκαν ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ, ζήσαμε μεγάλες στιγμές με την Εθνική Ομάδα και ως Θρακιώτες με την παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη, προσπαθήσαμε να σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις θρακιώτικες (και όχι μόνο) πτυχές αυτού του Μουντιάλ. Και δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για την δύναμη που μας δίνεται, για να είμαστε κοντά σε τόσο σημαντικές στιγμές όχι μόνο του θρακιώτικου αλλά του παγκόσμιου αθλητισμού.

Κλείνουμε κάπου εδώ. Με την Γερμανία να πανηγυρίζει… καθώς είναι ΠΑΝΑΞΙΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια…