Ο προπονητής της Ασπίδας μιλά στον Σύνδεσμο Προπονητών για το παρόν και το μέλλον μετά την άνοδο!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο προπονητής της Ασπίς 2001 Νεδίμ Καρά Αχμέτ, που μίλησε για την άνοδο στην Α’2, την δουλειά που γίνετε στην Ακαδημίας της Ασπίδας, αλλά και για το αύριο στην Ξανθιώτικη ομάδα.

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με το Γυναικείο μπάσκετ της Ξάνθης ο Νεδίμ Καρά Αχμέτ μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΠΚ, για την φετινή χρονιά και την άνοδο της Ασπίς στην Α’2 κατηγορία για την 13η χρονιά της παρουσίας του στον πάγκο αλλά και για το αύριο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Ασπίς 2001:

Για την άνοδο της Ασπίδας στην Α2 γυναικών
“Η Ασπίδα ως σύλλογος δίνει μεγάλη βάση στο γυναικείο τμήμα και ειδικά στα τμήματα των υποδομών. Στα 13 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα έχουμε κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων και 6 πρωταθλήματα γυναικών στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αυτά τα κορίτσια από τις ακαδημίες στελέχωσαν την ομάδα, μαζί με δύο κοπέλες που ήρθαν ως φοιτήτριες αλλά πλέον είναι ξανθιώτισσες, καθώς ζουν κι εργάζονται εδώ και μία έμπειρη, την Λενα Αντώνογλου που επέστρεψε στην ενεργό δράση. Ουσιαστικά τα δικά μας παιδιά μας ανέβασαν στην Α2 γυναικών κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είμαστε ένας σύλλογος που δίνει τεράστια βάση στις υποδομές. Γενικότερα τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα γιατί εκτός από το αποτέλεσμα καταφέραμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και το χαρήκαμε. Σκοπός μας και στόχος μας ήταν το καλό μπάσκετ”.
Για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου και την πορεία της ομάδας του
“Δεν ήμασταν φαβορί, όμως πήγαμε για να χαρούμε το τουρνουά και την εκδήλωση. Τα Τρίκαλα και η Κοζάνη είχαν τον τίτλο του φαβορί και οι υπόλοιπες ομάδες ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Πιστεύω ότι το εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα που έχουμε μέσα στην ομάδα μας βοήθησε να τα καταφέρουμε. Με την περσινή εμπειρία που είχαμε από το ίδιο τουρνουά συν 2-3 παίκτριες από τις ακαδημίες που αναβαθμίσαμε στελεχώσαμε το ρόστερ και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο”.
Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον κι αν θα παραμείνει για 14η σεζόν
“Η διοίκηση με έχει εμπιστευτεί και με το παραπάνω δείχνοντας να πιστεύει στο πλάνο και στη δουλειά που γίνεται. Ως σύλλογος δίνουμε βάση στα τμήματα υποδομής γι αυτό κι η συμμετοχή μας στην Α2 είναι για να βοηθήσουμε τα παιδιά των υποδομών να αποκτήσουν παραστάσεις κι αγώνες από παιχνίδια μεγαλύτερων κατηγοριών. Στόχος εξαρχής είναι αν μπορεί το ρόστερ να παραμείνει το ίδιο γιατί 4 κορίτσια που είναι βασικά στελέχη της ομάδας θα πάνε φέτος στην 3η λυκείου και φυσικά να αντέξουμε οικονομικά τις μετακινήσεις. Ο σύλλογος φέτος έζησε δύο ανόδους, καθώς εκτός από εμάς και το αντρικό ανέβηκε στη Β’ εθνική. Όπως καταλαβαίνετε μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία θα δώσουμε μάχη για να κρατηθούν κι οι δύο ομάδες και να αντέξουμε οικονομικά τα πολλά ταξίδια”.